1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Што сè е потребно за новороденче?

Дискусија во 'Бебе' започната од flowergarden, 20 февруари 2012.

1. kukla21

kukla21 Мама Член на тимот

Се зачлени на:
    4 август 2013
    Пораки:
    23.744
    Допаѓања:
    108.740
    Па не го облекуваш други да го гледаат, за себе, од мерак.
    10 да родам, за сите ќе се потресувам и денар нема да жалам. Некогаш претерувате со потсмев. Кој како сака и како си замислил нека си прави.

На Minnie-e, Rebecca_R, Mimmi39 и 5 други им се допаѓа ова.
  2. Kitten

Kitten Форумски идол

Се зачлени на:
    27 ноември 2009
    Пораки:
    9.375
    Допаѓања:
    42.200
    Си се смееме сами на себе :)
    И јас за себе сакав дотерано бебе, и за тие што ќе дојдат по нас, ама за себе мислам дека ептен се испозамарав, сите дуќани ги прошетав до степен да ми биде лошо.
    Нормално кој како сака нека си прави. Не е потсмев малце и да си признаеме дека претеруваме, јас ете си се пронајдов во постот на членката, ама не го сфатив негативно.

На kukla21 и WildMk им се допаѓа ова.
  3. kukla21

Се зачлени на:
    4 август 2013
    Пораки:
    23.744
    Допаѓања:
    108.740
    Јас не се пронајдов и навредлив ми е. Типично водење туѓ есап. Бебето го дотерувам прво за себе, од мерак, па за "пред народ" на последно место ми е. Баби и дедовци какво ќе го видат и тоа не ми игра улога. Моиве ептен напнаа инаку ни дента немаше бебе да видат.

На emkaemka му/ѝ се допаѓа ова.
  4. WildMk

WildMk Форумски идол

Се зачлени на:
    27 април 2018
    Пораки:
    37.714
    Допаѓања:
    283.295
    Извини, не мислев да те навредам, сакав само да посочам дека е непотребно да се оптеретувате со толку детали.

На CurlyBlossomGirl, Kitten и kukla21 им се допаѓа ова.
  5. kukla21

Се зачлени на:
    4 август 2013
    Пораки:
    23.744
    Допаѓања:
    108.740
    Мерак :)

На emkaemka, mssuniquee, duffi и 2 други им се допаѓа ова.
  6. duffi

duffi Форумски идол

Се зачлени на:
    14 април 2011
    Пораки:
    12.766
    Допаѓања:
    145.268
    Јас баш напротив имав неколку сетови од тие кои ги викаат за ,,од болница,, и бебе првите недели си ги износи.
    Тенкит памучни ќебенца што одат со нив си ги користиме уште. Сега за овој измеѓу период се супер.

На BoaVista, emkaemka, mssuniquee и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  7. kukla21

Се зачлени на:
    4 август 2013
    Пораки:
    23.744
    Допаѓања:
    108.740
    Тоа од карамел ми е совршено! Знам имаше и ти едно со кутре :)

На duffi му/ѝ се допаѓа ова.
  8. Angel.girl

Angel.girl Популарен член

Се зачлени на:
    25 декември 2011
    Пораки:
    669
    Допаѓања:
    667
    Мами подлога за количка за летно време ми треба ли?
    Страв ми е да не се поти беба дополнително од неа на жешкото?? Вие што стававре летно време под бебе?

9. AudreyH

AudreyH Истакнат член

Се зачлени на:
    9 декември 2013
    Пораки:
    256
    Допаѓања:
    212
    Мајки, што ми треба од "алатки" за новороденче? Мислам на прибор за хигиена, нос, нокти...итн. Прво ми е па да прашам :inlove:

10. forumce

forumce Форумски идол

Се зачлени на:
    22 февруари 2017
    Пораки:
    8.668
    Допаѓања:
    39.933
    Ноктарица или ножичка за сечење нокти, чешле за коса, пумпица за нос може и да не ти треба, стапчиња за уши чистење. Јас само ноктарица и стапчиња за уши користам

На AudreyH му/ѝ се допаѓа ова.
  11. Kitten

Kitten Форумски идол

Се зачлени на:
    27 ноември 2009
    Пораки:
    9.375
    Допаѓања:
    42.200
    Па подлогата најубаво да биде памучна, памукот не поти. Количките се сите направени од синтетички материјал, така што убаво е да имаш подлога.

На Angel.girl му/ѝ се допаѓа ова.
  12. ma4enceEdno

ma4enceEdno Популарен член

Се зачлени на:
    23 јули 2010
    Пораки:
    399
    Допаѓања:
    465
    Јас како идна мајка (за прв пат) сакам нешто да си прашам :) Купив подлога за пресоблекување , но како ја користевте мислам на што ја стававте нели се лизгаше. 64669_1.jpg Инаку со неа има едни пластични делови и мали штрафчиња па да не има потреба да за заштрафи некаде? И уште нешто дали користевте од перничињата за правилно оформување на главата на бебињата и дали има потреба од нив воопшто? 32754380_1884485111849838_8403608405209513984_n.jpg Извинете можеби сум смешна со прашањата :?: Позз

13. Angel.girl

Angel.girl Популарен член

Се зачлени на:
    25 декември 2011
    Пораки:
    669
    Допаѓања:
    667
    Подлогата и јас ја купив ама мојата е заедно со сталажа и коритце, посебно само подлогите што се продаваа знам дека ми кажаа дека може да се монтира на креветче, па веројатно за таму ти се штрафовите. За лизгање незнам дали ќе се лизга,знам дека некои користат од мушамените подлоги или пелени мислам дека знаеш за кок зборам.
    За перничка и јас многу се мислам. Дали да купам или не. И каква да куоам ич незнам.

14. mssuniquee

mssuniquee Форумски идол

Се зачлени на:
    11 февруари 2015
    Пораки:
    3.795
    Допаѓања:
    53.461
    Jas ja imam pernicata od slikata pogore za oformuvanje na glavce i zadovolna sum, so nea mu se sredi formata:)

На CurlyBlossomGirl, duffi и Angel.girl им се допаѓа ова.
  15. emkaemka

emkaemka Форумски идол

Се зачлени на:
    1 јули 2013
    Пораки:
    7.930
    Допаѓања:
    111.456
    Веќе ти кажале, штрафчињата од подлогата ти се ако сакаш да ја прицврстиш за креветчето. Јас ја имам само ставено врз комода (иверица е) не се лизга, што знам тешка е за да се излизга и сама о со се бебе..

Јастуче не сум купила..

16. Abc07

Abc07 Истакнат член

Се зачлени на:
    21 мај 2018
    Пораки:
    708
    Допаѓања:
    1.407
    Da toa e taka no pretezno se stavaat na komodicki za presoblekuvanje napraveni za taa namena taka da podlogata nema kade da bega :) inaku navistina se prakticni

Прикачени фајлови:

17. Independiente

Independiente Популарен член

Се зачлени на:
    19 јули 2014
    Пораки:
    787
    Допаѓања:
    1.560
    Здраво убави
    Ја има некоја од.вас??.. на попуст е а практично ми изгледа на видеа на јутјуб :)
    Дали вака или посебно да купам када , сталажа и посебно за пресоблекување?
    Како вие правите??
    Најубав ден прекрасни :)

Прикачени фајлови:

18. Ano

Ano Форумски идол

Се зачлени на:
    4 октомври 2016
    Пораки:
    9.126
    Допаѓања:
    40.490
    Ако имаш голем тоалет ова може да ти биде практично. Инаку носење вода во друга соба мене ми е малку непрактично.
    Во секој случај посебна варијанта (пресоблекувална на комода; кадичка со сталак) според мене е подобро.
    Држачи за кадичка и кадички мислам дека гледав во бебе супермаркет, а верувам и во другиве за бебешка опрема има.

19. Grungie

Grungie Популарен член

Се зачлени на:
    6 септември 2013
    Пораки:
    1.156
    Допаѓања:
    2.242
    Јас имам идентична подлога, ја користев само преку креветче ставена попречнои бебето врз неа. Нема шанса да се лизне (освен ако не ја турнеш) Ногарките се поставуваат во ќошевите за да може да "преклопи" преку рамките од креветчето и да не лизга странично. На секое користење ја ставав и тргав од креветчето...Откако почна да се превртува на брачниот кревет ја ставав и таму менував пелена, но откако почна да лази бегаше од неа и ја баталив. инаку практична за чистење - јас плус и еднократни подлоги за повивање користев зашто често мочкаше ослободен :)

20. kukla21

Се зачлени на:
    4 август 2013
    Пораки:
    23.744
    Допаѓања:
    108.740
    Мене за сега кадичката ми е најмалку користен продукт и не би го зела ова :)

На Independiente му/ѝ се допаѓа ова.