Што сè е потребно за новороденче?

Дискусија во 'Бебе' започната од flowergarden, 20 февруари 2012.

1. Ano

Ano Форумски идол

Се зачлени на:
    4 октомври 2016
    Пораки:
    9.106
    Допаѓања:
    40.475
    Многу си економична значи:D
    Јас исто на два саати му менувама. Какана, одма. Е сега моите кога го чуваат друга приказна. Го ставаат на нокшир, а ако не е мочана пелената враќаат. Јас фрлам и ставам нова:rofl: растурикуќа

На kukla21 му/ѝ се допаѓа ова.
  2. Abc07

Abc07 Истакнат член

Се зачлени на:
    21 мај 2018
    Пораки:
    708
    Допаѓања:
    1.407
    Za tolku vreme i bebco bese prokisnat. Miravme minimum na 3 da se presoblekuvame

3. Kitten

Kitten Форумски идол

Се зачлени на:
    27 ноември 2009
    Пораки:
    9.375
    Допаѓања:
    42.200
    Е добро де, очигледно секое бебе е различно. Економична сум зашто веќе имам искуство, а и есапот дома не е ист со едно и со две деца :)

На Chanell*, forumce, mimiiiii и 3 други им се допаѓа ова.
  4. eli25

eli25 Форумски идол

Се зачлени на:
    19 септември 2010
    Пораки:
    15.113
    Допаѓања:
    124.378
    Јас несмеам да писнам за пелени! Рекорд ми е 13,14 маж ми броеше.
    Жал ми е така пун со мочки да му тежи, менував на2,3 часа обавезно и навечер.
    Зависи од мајката:rofl:
    Еве татко му фатил да ги суши тие за во вода :rofl: Откако некоја мајка на плажа му кажала дека ги суши (facepalm):^)

На Martka, mimiiiii, Coco31 и 6 други им се допаѓа ова.
  5. Abc07

Abc07 Истакнат член

Се зачлени на:
    21 мај 2018
    Пораки:
    708
    Допаѓања:
    1.407
    @Kitten ne se nadovrzav da kazam deka si ekonomicna samo go pisav moeto iskustvo. Nikoj ne kritikuvam sekoj si se vodi po bebco i negoviot ritam.

На Kitten му/ѝ се допаѓа ова.
  6. Ano

Ano Форумски идол

Се зачлени на:
    4 октомври 2016
    Пораки:
    9.106
    Допаѓања:
    40.475
    Ќути да не чуе мајка ми. Сигурно и она ќе ги суши:rofl:. А за ноќе не менувам. Ти ептен имаш сила ноќе изгледа:D

@Kitten верувам дека есапот е различен со две деца. Може и јас претерувам, ама не ми дошло за сега да бројам пелени. И онака веќе немам желба да купувам многу за себе, па се е пренаменето за синко.

На Kitten, Abc07, Coco31 и 2 други им се допаѓа ова.
  7. VDT2906

VDT2906 Популарен член

Се зачлени на:
    4 август 2017
    Пораки:
    4.319
    Допаѓања:
    19.698
    И јас кога беше новороденче менував по 10 пелени и повеќе некогаш. Мојов на секое јадење какаше. :) Навечер освен ако не се искакаше не му менував.

На Autumn_ и Abc07 им се допаѓа ова.
  8. kukla21

kukla21 Мама Член на тимот

Се зачлени на:
    4 август 2013
    Пораки:
    23.744
    Допаѓања:
    108.740
    Урлам еј! Кај им текнуваат вакви работи :rofl::rofl::rofl:

На eli25 му/ѝ се допаѓа ова.
  9. Angel.girl

Angel.girl Популарен член

Се зачлени на:
    25 декември 2011
    Пораки:
    669
    Допаѓања:
    667
    Мој совет ти е да не купуваш големо пакување за прв пат.
    Нас премиум кер на пример не ни одговараат цел ми се вцрви на газето.
    Пробај прво помало пакување купи.

На Martka, Корнелија и forumce им се допаѓа ова.
  10. forumce

forumce Форумски идол

Се зачлени на:
    22 февруари 2017
    Пораки:
    8.654
    Допаѓања:
    39.913
    И јас користев по 5,6 пелени кога беше ептен бебе. Сега максимум 4. Еднаш дневно кака, а некогаш ни толку

11. Lavica2016

Lavica2016 Популарен член

Се зачлени на:
    25 август 2016
    Пораки:
    2.084
    Допаѓања:
    3.849
    Кога сме кај пелените, вчера баш ги гледав во Тинекс памперс премиум мало паковање 867 денари и 150 денари на картица. За новороденче вакви ли требаат? колку би требале на почеток?
    Исто и за влажни марамици, на почеток користевте на Памперс или на Бекутан?

На Scorpio87 му/ѝ се допаѓа ова.
  12. Kitten

Kitten Форумски идол

Се зачлени на:
    27 ноември 2009
    Пораки:
    9.375
    Допаѓања:
    42.200
    Тоа не е најмало пакување, малото е околу 300ден. Јас за почеток би те советувала да не зимаш големо пакување, подобро најмало од 25 пелени отприлика, да видиш како ќе му се погодат на бебето, па ако треба да смениш.

Марамици не Бекутан, лош состав имаат. Добар состав имаат Памперс, Хип, Бејбилов (Дм) и Виолета 99% вода.

На Lavica2016 му/ѝ се допаѓа ова.
  13. eli25

eli25 Форумски идол

Се зачлени на:
    19 септември 2010
    Пораки:
    15.113
    Допаѓања:
    124.378
    @Lavica2016 јас земав мало памперс премиум и ми се покажаа. За почеток мало за да видиш одговара/ не.
    Влажни прво почнав со бекутан па лом ме направија педијатарот(потоа и од шампончето имаше реакција) па оттогаш почнав состави да читам . Многу сакав бебе да ми мириса на бекутан, нашиот мирис од детство но ништо од тоа :)
    Потоа земав влажни памперс ама толку лош мирис ми имаа, па и ден денес земам хипп , и за мене си ги користам. ако нема хипп виолета бели, 99 посто се вода

На Martka и Lavica2016 им се допаѓа ова.
  14. vitamina

vitamina Форумски идол

Се зачлени на:
    19 јули 2015
    Пораки:
    9.055
    Допаѓања:
    220.660
    Кај нас памепрсот бејби дрјав не се покажа добро односно се исфрли бебе изгледа од алоето оти маж не знаел дека има памперс бејби драјв и памперс преемиум и земал од другите и се изфрла. 3 месеци користев премиум и после лека полека зголемував на друг памперс и испадна супер.
    Не ми паѓаше на памет да давам богатство за памперс оригинал на каки и мочки кога може и поефтино да поминеме а остатокот од парите да го пренаменам за нешто покорисно ама тоа мое мислење си е и став.

Јас кога беше бебе на 3 часа со млеко мењав и пелена. После како растеше намалувавме односно гледам кога е веќе измочан не до крај ама се осека топчето напред.
    Не би да чекам до последно бидејки се прави цел влажен памперсот почнува да протекува и не упива веќе па така се му станува веќе мокро и влажно.
    Е сега зависи од бебе до бебе колку се празни.
    На мене икс пати ми се случува да му сменам и он у моментот да се искака јбг малер :)
    Сега не знам колку трошам не сум броела ама до кај 5 памперси.
    Кога беше сеуште мал менувавме и нокеска башка што беше и измочан баеги сега веќе не мењам а сабајле е полн скоро секогаш. Се случува чат пат ако станеме и се превртуваме у кревет да пипнам и сменам ама ретко тоа.

Се зависи од бебе колку се празни е фактот.

На eli25 и Lavica2016 им се допаѓа ова.
  15. Sima!!

Sima!! Нов член

Се зачлени на:
    9 јануари 2018
    Пораки:
    1
    Допаѓања:
    0
    • Ве молиме пишувајте кирилица.
    Zdravo sakam da mi kazete sto se ke mie potrebno za bebe, bebceto ke se rodi vo prikraj na oktomvri pa kazete mi od obleka sto ke mie najvekje potrebno vi blagodaram odnapred

16. Корнелија

Корнелија Популарен член

Се зачлени на:
    11 мај 2015
    Пораки:
    753
    Допаѓања:
    1.121
    Врати се назад во темата, имаш многу списоци за тој период

17. Milaаа991

Milaаа991 Популарен член

Се зачлени на:
    9 февруари 2018
    Пораки:
    2.915
    Допаѓања:
    11.385
    Ако не ми е прашањево за тука преместете ме.
    Во исчекување на првото бебенце секојдневно се соочуваме со милион прашања. Па ајде поискусните мамички нека ми кажат дали би ми била од корист оваа пегла на пареа за вертикално пеглање, ефтина ми се виде во Лидел, а сакам да ја користам за дезинфекција на бебешки ќебиња, душече, плишани и пуфкасти алишта што не можам да ги поминам со обична пегла и големи плишани играчки или со механизам што не се переат. Или тоо мач е да се оптоварувам до толку со дезинфекции. А и уште нешш ме буни. Нели прави пареа и после алиштата се водени, нема ли пак да се размножат бактерии па да ми е за џабе:^).

Прикачени фајлови:

18. kukla21

kukla21 Мама Член на тимот

Се зачлени на:
    4 август 2013
    Пораки:
    23.744
    Допаѓања:
    108.740
    Јас плишаните тракатанци и тоа што не се пегла го "парам" со пареа од обичната пегла.

На Milaаа991 му/ѝ се допаѓа ова.
  19. Kate2025

Kate2025 Истакнат член

Се зачлени на:
    6 август 2018
    Пораки:
    135
    Допаѓања:
    83
    Јас имав околу 15 пелени.пс шарените ги купив од стружанка 10бр за 420 или 450ден,не памтам точно.

20. Abc07

Abc07 Истакнат член

Се зачлени на:
    21 мај 2018
    Пораки:
    708
    Допаѓања:
    1.407
    Toa so ne se pegla ne ni mu se zamaram da peglam pa i plisanite igracki. Redovno perenje i end. Ne sum i ne go pazam do tolku.

На mal.ecka и Milaаа991 им се допаѓа ова.