Да да влошки обавезно ама мене утоп ми се праеа наеднаш млеко ми дојде...и редев пешкир А тоа покривачот за интимно доење не ти требит в болница...
@saramila09 јас носев влошки зашто претекував веќе трети ден а бев пет дена, ич не ми беше пријатно со мокра спаваќица да седам. Си ставив културно градник за доење, во нив влошки и немав мака. Без градник нема како да се држат, лепенката е слаба.
Peleni pampers Maramici pampers Kupka i samponce penaten isto i losion za posle banjane obavezno Krema koristvme pavloviceva no i so nea mu se vcrvenuvase dupe i posle neznam kolku smenti se prefrlivme na pudra i zavrsivme so kremite. Moe mislenje podobro e so pudra. Sisenca imavme dve na na nuk stakleni i izleze da ni trebaat uste pa dokupuvavme Prasok tecen persil sensitiv i silan sensitiv Cucle od sam start i gledaj imaj dve tri ( navecer se uspivase so cucla i posle saat dva cuclata magicno mu snemuvase i da ne baram kade e imav uste nekoja rezerva vo krevetce) Za alistencata peri peglaj i redi vo plakar. Posle nema da imas mn vreme so bebe toa da go sredis. I na kraj so lesno pominuvaj
Мене и на ГАК ми даваа чиста спаваќа да си сменам бидејки лом ги правев. Сега планирам да си носам мои две обични едноставни да имам за секој случај. Во рамстор ги има ако сакате по 169 ден така нешто беа.
Ќе менвиш влошки,спавачи...ништо страшно...нормално е то...Тоа дур да се постави лактација некое време па ќе си се нормализират..Не се секирај
Од козметика за почеток не ти треба мн, барем јас не употребувам. Користам само суви туфери на бејби лове, купка веледа, павличева оргинал по потреба и хидроген, гази и цителиум од адерма за папуче. А цела фиока козметики имам и плус на излегување од болница добив тестери од неколку производители како лагона, мустела и еуцерин ама уште не ни имам видено што има. И сите сестри и докторки ми препорачуваа на почеток барем до 1 месец без потреба да не му ставам ништо. А ќе ти требаат и солени капки. Др ќе ти препорача педојатарот при испуст како д3 капки, дохрани и сл.
И прслук за доење си купив за секој случај но сепак и спаваќи има ќе си ги сменам.. ти благодарам многу
Го очекувам моево на 8-ми јануари Но немам ништо купено до сега освен креветчето. Ме интересира од облека што би било најосновно да купам за тој период од годината Не сакам да купувам многу пред да се роди зошто не сум сигурна за полот на детето (еден доктор кажува едно другиот друго ) па што и да купам ќе биде неутрално. Немам поим што би ми било најосновно зошто ми е прво детенце. help...
Бодиња по кратки и долги, шпихизни, чорапчиња, капчиња, пешкири, постелнина, тетра пелени... Јас све земав неутрални бои пошо пошо не го кажував полот. Изненаџење