Kas ja spremiv za meneeskiri 3 dva golemi eden mal vloski vir ,vloski za gradi gradnik,gaki,corapi,kozmetikaapun kupaka za tusiranje cetka za zabi krema,vlecki toa. Za bebeampers,pavliceva,vlazni,4 bodi,4 spikozni,2 holohopcinja,kapcinja,corapcinja,kebe,pelena za povivanje,i oblela za iznesuvanje
Како мислиш немаш ништо? И мене термин 8ми јануари и се ми е купено, уште да исперам. Со најдобра намера, зима е и во 9ти месец се потешко е да се шета по продавници. Еве јас што имам: 7-8 пара 56ка боди на кратки, 7-8 пара 62 боди на долги, 7-8 пара шпикозни 56 и 62, дводелни неколку комплетчиња. Можда се и повеќе Тетра имам 6, 3 ќебенца, 2 бањарки, 1 како скафандер-мече, 5-6 пара чорапчиња, 2-3 капи (од сетови, планирам само после бањање да ставам). Постелнина со плус 2 долни чаршавчиња, јорган, 2 водоотпрни подлоги. Корито за бањање, козметика за бањање, сет за сечење нокти, четка и чешел. Количка со транспортер. Друго се е по желба и потреба
Имајте си тетри. Мене многу ми се најдоа. Стававме на рамо кога го држевме бебчето. Постелавме под него. Бришевме вратче и засесоците со тетри, во корито доле стававме. Летно бебе ми е, па лесно се сушеше. За зима, да не перете секој ден имајте бар 10 на дофат. Мене ептен ми се најдоа.
Ми го зема зборот...јас мислам најпојќе имав од све ллигавки, неможев да постигнам со менвење и перење на нив
Е лигавчиња имав од комплетите само, а бебе првите 2 месеци лига не пушти. Затоа сега имам 30+ лигавчиња.
Имам и 10 мали пешкирчиња од Икеа (https://www.ikea.gr/paidiko-ikea/vr...os-gia-to-banio/krama-petseta-20498/40054538/) што мислам дека ќе ми бидат практични, па не сакав да претерувам со тетрата. Ако имам потреба ќе докупам. @duffi Лигавчиња имам неколку од сетовите, дур не видам дека ми требаат повеќе, не купувам да не трупам само.
Со што се чистат работите на бебето како креветче, релаксатор? Дали со обичен ајакс или постои некое прскалче специјално?
Јас со обична крпа и вода си го пребришвам креверчето... т.е рамката цела Од релаксаторот ми се вади навлаката па в машина. А душекот има ко заштита со патент па и таа в машина 1 месечно. Под долниот чаршав ставам непропустливо чаршавче и го менвам 1 неделно
Ги има по продавничките за бебешка опрема...моето е од мак. производство Silvi&style ...одозора е ко фротир а одоздола ко гума...и ластици од страните за да се зацврсти под душек
Што не се пушта во машина го бришам со мокра крпа и го поминувам со пареа. За новороденче највише требаат шпикозни, слатките комплетчиња се за понатака.
имаш во стружанка 300ден мислам беа мене ми го донесоа за повојница и ми е препрактично. на почетокот се во него го ставав кога седевме во дневна, тоа си беше негово местенце, сеа е колку него го надрасна скоро, веќе сме 4+, фо однесов кај мајка ми и во него си преспива јас исто би ве советувала да си купите тетра, за сега ги имам околу 15, се наоѓаат за ставање на бебето на рамо, во релаксатор, во количка, на тросед за да не е директно дрн дрн. јас имав 4страни неопходни работи што отпосле видов дека може и за понатака. покрај облека (сигурно многу за повојница ќе добиете) Да си купите гази за папок, пелени и павловичева, шампон, топломер (малце сум хипохондрик па ова сакав меѓу првите работи да го имам), една цуцла за сваки случај, едно шише исто за сваки случај и тоа