@FreeMind и јас не сакам влажни, овие што ги купив се за во болница тоа ми рекоа да им однесам.... А за црвенило ако можеш побарај оригинал Павловичева крема, таа смирува црвенило.
Имаш огромен избор на влажни со или без хемии, разни за бебиња, иако секое бебе исто не ги поднесува сите, ќе си најдеш што му одговара. Ова со крпчињава како нас што не бришеле пред 30 години. За мене е малтрерирање, ама секој за себе
Има има се од Babylove во ДМ,се има од сјај за садови,креми,цуцли ,влошки за гради ама апсолутно се.Јас пелени земав тие бр.1 што се со трака за индикација на влажност.
За мене за црвено газе пенатен крем со цинк оксид ми била супер, одма смирува. Ја има во дм и по аптеки.
Земаш еден пластичен сад кој си стои во бањата и пред секое менување ставаш топла вода внатре и од овие хартиениве неколку. Потоа само го бришеш исто како со влажни. Време на одземање 2 секунди плус:
Јас кутрето со влажни бебешки без хемија го бришам и до ден денес се чеша и си ги јаде стапалата после бришење ( мрази вода затоа мора со влажни)
Да, навистина мајками ми ја купи прв пат и ја предложиле во аптека и и викам што е ова. Ама кога ја пробав се зачудив
За газе на веледа - календула baby creme. Богата е со цинк оксид, многу помага. Ако ептен има црвенила тогаш од аптека земи Multilind. Во неа има мала количина на нистатин па помага ако е во прашање кандида. Јас почнав со влажни, но имавме голема мака со пеленски осип. Затоа одлучив на секое какање да ја подмивам. Фрлете влажни особено ако имате мака. За детска козметика ѕирнете има цела тема на која имаме доста дискутирано - што има хемии, а што не. Особено ако се интересирате за да користите козметика што е поприродна без парабени или силикони. Во Германија би ја препорачала линијата на Belly Button - досега ми се виде како најпрактична, особено по состав, а од пелени - lilly Doo важат за сертифицирани пелени без никакви штетни материи во гелот за собирање на урина. Сѐ има во дм.
Немаме Дм во Охрид најголем пропуст е тоа и вака некој од Германија некој од Скопје ќе се снајдам да ме снабди.
Јас имам пробано се за газе. (Буквално). Пред 20тина дена @wings ми ја препорача бепантен. Најдобро нешто! Газе џам. Одма се гледа разлика. Мрсно е како павловичева.
Јас користам фланел меки памучни марамчиња за бришење,ем поефтино ем подобро Нема хемија и се супер. А за црвенило само кокосово органско ладно цедено масло од ДМ и еко пелени. Газето никогаш не било црвено на бебчо, а бел и нежен е ко снег
Работите што се постираа горе од Германија сите ги има кај нас во Дм. Мене со туферите ми е полесно од со влажни. Со туферот го правам стакло,под чешма го натопувам со топла вода само и бришам. Со влажните само се улепува.
Исто и јас го бришам со туфери. Престанав со влажните кога му се појави црвенилото првиот пат. На два пати пак имаше црвено газе, ама со Судокрем му поминува за ден-два.
Моево сега го приметив малце е црвен ама од пелените мислам дека е и ке ги мењам а 4 пакети до сега немаше никаква мака.
Мило ми е што помага јас и на двеве деца им мачкам кога малце ќе се зацрвенат, плус си ставам на лакти,уста...само незнам кај нас дали има голема туба,мене од Германија ми ја донесоа 200 мл огромна е има за шлапкање ехеее