Што сè е потребно за новороденче?

Дискусија во 'Бебе' започната од flowergarden, 20 февруари 2012.

1. duffi

duffi Форумски идол

Се зачлени на:
    14 април 2011
    Пораки:
    12.766
    Допаѓања:
    145.268
    Не се вовлекуваат. :)
    Тоа си е вродено или имаш или не. Мислам можаш да се извлечат ако се вовлечени ама не и обратно.

На Milaаа991, Kitten, Makedonka007 и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  2. Leo-nora

Leo-nora Популарен член

Се зачлени на:
    25 март 2013
    Пораки:
    1.969
    Допаѓања:
    1.271
    Odprilika kako se dvizat cenite na plisanite kebenca i kolku se potrebni, edno, dve... ?

3. srekice

srekice Популарен член

Се зачлени на:
    2 ноември 2013
    Пораки:
    4.105
    Допаѓања:
    10.418
    Зависи.Јас земав од waikiki едно на попуст од 900 за 199 денари.Тоа е мека волна и е подебело за зима екстра.Од стружанка имам памучно ќебенце,може за било кога и од Јуратекс од Ѓорче си земав плишано околу 350 беше.

На Leo-nora му/ѝ се допаѓа ова.
  4. Kitten

Kitten Форумски идол

Се зачлени на:
    27 ноември 2009
    Пораки:
    9.375
    Допаѓања:
    42.200
    Баш како што ти кажа и Дафи. Или природно ги имаш, или ги немаш :)

На didisi и Yowannty им се допаѓа ова.
  5. marchi-cool

marchi-cool Форумски идол

Се зачлени на:
    23 април 2017
    Пораки:
    7.012
    Допаѓања:
    14.498
    јас мислам дека ќе ти треба повеќе лигавчиња. ќе се изненадиш од тоа колку само лигавчиња на ден ќе фрлиш за перење. мене на крај ми скисна па зедов од оние памучнине пелени му врзував на врат и цел беше заштитен,потоа фрлав на перење на 90 степени. инаку ем лигавчиња ем облека ми вачкаше. а на почеток кога почна да се лигави по цел ден имаше лигавче на себе и барем 3 на ден ги менував.
    да си барам јас по градовиве кај има стружанка па таму да си идам :rofl:

На Makedonka007 му/ѝ се допаѓа ова.
  6. marchi-cool

Се зачлени на:
    23 април 2017
    Пораки:
    7.012
    Допаѓања:
    14.498
    за силиконските брадавици што се правеше муабет на претходната страна не купувајте. не секому му требаат. јас врска немав дека постојат такви ствари,но ете ми каќаа дека ми треба па набавив ама внимателно со нив зашто знаат да предизвикаат грчеви кај бебето бидејќи се собира воздух во нив а бебе голта па тоа му прави проблем во цревата.

е заборавив да прашам тоа затади кое што влегов во темава. сунѓерче луфа или ракавица за бањање треба за бебенце? ете тоа сум го заборавила од претходната бременост

На Darija* и Yowannty им се допаѓа ова.
  7. Adeline

Adeline Популарен член

Се зачлени на:
    12 септември 2015
    Пораки:
    2.037
    Допаѓања:
    4.715
    За првото сите капчиња и ракавички останаа нови. За дома капче не редев, ниту ракавички, нека дише бебе, капче само за надвор. Како вакумирано изгледа дома со капа и ракавици.
    Исто планирам и сега здравје само.
    Единствено широк повој не планирам сега да ставам ако не каже ортопед, се изнамачив со првото иако ми рекоа нема потреба да ставаш јас ставав(будала) .

На Yowannty и Someday им се допаѓа ова.
  8. Adeline

Adeline Популарен член

Се зачлени на:
    12 септември 2015
    Пораки:
    2.037
    Допаѓања:
    4.715
    Ги купив и ги фрлив, ги мразев се собираа цели(а не беа ефтини) и на секое миј тормозисе.

9. marchi-cool

Се зачлени на:
    23 април 2017
    Пораки:
    7.012
    Допаѓања:
    14.498
    е да за одрживање се катастрофа. јас дури сум ги превривала,ама дали месец дена ги користев. само 2-3 недели. цело време бев со пумпа за измолзуванје така полесно за бебе,пое на готово што дека ќе го мачам да влече да трга кога знам дека имам мали брадавици а тоа сирото гладно
    ние капчињата си ги износевме ама ракавички дали два дена во животот му ставив,не ми изгледаат корисни и потребни. ене ми стојат 3 пара од првото. ќе пробам со нив мада не верувам дека и за ова ќе користам

На Adeline му/ѝ се допаѓа ова.
  10. Makedonka007

Makedonka007 Популарен член

Се зачлени на:
    27 јули 2017
    Пораки:
    1.456
    Допаѓања:
    2.468
    Ми рекоја дека можи нема да се лигави и на почеток ич и да не ми треба. Затоа си реков ај 3 ќе земам па ако ми треба ќе ми купат обавезно.

На Yowannty му/ѝ се допаѓа ова.
  11. marchi-cool

Се зачлени на:
    23 април 2017
    Пораки:
    7.012
    Допаѓања:
    14.498
    јас барем 5 ќе спремам. како мислиш така. ама нема да останат неискористени верувај

На Makedonka007 му/ѝ се допаѓа ова.
  12. Makedonka007

Makedonka007 Популарен член

Се зачлени на:
    27 јули 2017
    Пораки:
    1.456
    Допаѓања:
    2.468
    Знам мила. Ќе земам уште 2 ко така има време. То шо велиш ќе се најдат сигурно.
    Добра ноќ

На marchi-cool му/ѝ се допаѓа ова.
  13. Septemvri

Septemvri Популарен член

Се зачлени на:
    12 декември 2018
    Пораки:
    2.510
    Допаѓања:
    9.627
    Ни јас капчиња и ракавички воопшто не ставив со првото. Се роди средината на јуни, беше премногу топло и сите тие додатоци само го потеа дополнително. Широк повој ставав само една недела, и него не сум го ставала правилно, после ортопедот рече нема потреба. Силиконски брадавици не купив, немаше потреба. Од возбуда купуваме премногу непотребни работи, а не секое дете е исто. После пораѓај што и да затреба дополнително може некој да оди и да докупи, а за многу кратко ке можете да одите и сами да купите. За до аптека или за облека ке можете и сами да излезете кратко, а верувајте ке ви биде мнооогу добредојдено.

На Thallia, Makedonka007, Мариаа. и 3 други им се допаѓа ова.
  14. lackygirl

lackygirl Форумски идол

Се зачлени на:
    24 септември 2010
    Пораки:
    7.045
    Допаѓања:
    24.252
    Јас не купив лигавчиња, имаше 3-4 во комплетните, ми донесоа со повојница 5-6 и од 3 месеци кога почна да се лигави сите ги користам :)

На srekice и Makedonka007 им се допаѓа ова.
  15. Leo-nora

Leo-nora Популарен член

Се зачлени на:
    25 март 2013
    Пораки:
    1.969
    Допаѓања:
    1.271
    Za pocetok pizamki ili spikozni so brojki so se... 56ka ili 62ka mi trebaat, so e najpametno?

16. srekice

srekice Популарен член

Се зачлени на:
    2 ноември 2013
    Пораки:
    4.105
    Допаѓања:
    10.418
    Жени,гаќи од оние мрежа за една употреба имате во ДМ на чико,4 пара во кутија за 305 денари.

На cinderella5 му/ѝ се допаѓа ова.
  17. marchi-cool

Се зачлени на:
    23 април 2017
    Пораки:
    7.012
    Допаѓања:
    14.498
    јас сум имала нешто зачувано од синко ама како што гледам она на кукла не влага а не а на бебе, се чудам како сум го облакала. Јас сум во план она шти ќе го докупам да е 62ка. Имајте предвид дека нема да знаете колкаво ќе биде бебето кога ќе се роди. Ко се породив со првото имаше жена која роди бебе 4кила и беше прилично големко па дури и памперсите кои ги купија не му чинеа. Сирота жена вика се треба на ново да купувам.

Едит: Не знам дали претходно прашав и дали некој одговори. За бањање што спремивте? Сунѓерче луфа или ракавица за бањање? Јас не се сеќавам со првото што имав.

18. Kitten

Kitten Форумски идол

Се зачлени на:
    27 ноември 2009
    Пораки:
    9.375
    Допаѓања:
    42.200
    Мислам немаш потреба од сунѓерче. Јас барем не сум користела ни со двете деца. На нежно кожиче не му треба триење.

Инаку со бројки јас почнав со 56ки, се роди 3800 со 53 см. Бројче 50 во старт беше кнап. Но 56ки износевме цел месец.

На Makedonka007 и srekice им се допаѓа ова.
  19. Septemvri

Septemvri Популарен член

Се зачлени на:
    12 декември 2018
    Пораки:
    2.510
    Допаѓања:
    9.627
    Со првото не сум користела ништо, ни луфа ни ракавица, иако имаше во комплет со бањарката. И така средството во прво време го растворав во водата и нежно со рака. Многу им е нежна и осетлива кожичката кога се мали.

На marchi-cool му/ѝ се допаѓа ова.
  20. marchi-cool

Се зачлени на:
    23 април 2017
    Пораки:
    7.012
    Допаѓања:
    14.498
    обично не земаат под 56ка. просечно децата се раѓаат 50-54 цм може и со 56ки да се помине. само што знам, јас би 62ка. нека ги носи 3-4 месеци да не го думам :rofl:
    се сеќавам дека татко ми ми рече можам со бодито или маичката да ги искористам нежно да го измијам бебето без трлање. и да во болница цамо со рака го миеа и малку ставаа средство за капење колку да се исчисти бебето.

На Kitten му/ѝ се допаѓа ова.