А ,адаптирано млеко да си купам ли пред време Во аптека ми рекоа као немој,ке купиш после ако треба .А ако неам одма млеко што ќе јаде детето
Јас купив, еднаш направив бидејќи од кога ќе си дојдеш од болница ништо не знаеш ни дали е гладна или плаче од бес и го фрлив. Сега купив пак али кутијата не ја отварам. Нека стои за секој случај се бива. А дали е соодветно не знам не сум читала за вештачки битно имам млеко
Јас не купив, не ни помислив, прво бебе ништо не знаев уште од болница почна да цица и уште од таму беше само на мое млеко, дома ми тераше свекрвами као гладно е (дека плачеше) дај му дохрана, но јас се инатев многу, реков дури не одам на контрола не давам, ако не напредува тогаш ќе му дадам, среќа си напредуваше и еве 4 месеци само на доење..
Majki ajde da se dopolnime eve go mojot spisok...sto plus mi e potrebno ili sto ne bi mi trebalo od napisanoto. Backii
Важно машни има во списоче Јас ни машна,ни цуфка ,ни шнола несакам да видам.Земи си капчиња на врзување за после бањање,другиве внатре имаат огромни етикети а и ластикот некако нехуман ми стои за тоа меко главче. А инаку овие сетови за бебиња,колку изнагледав и многу ми се чкљ некако.Во Wenice си земав 8 делен комплет за бебе 56ка за 1000ка и е многу по топ него класичнине,овој се прави три кимбинации, со тоа ќе се изнесува од болница.Побарај тамо,плус и бодиња какви има добри по 300 денари .
Masnite bea najorven kupenj.. zbog sheme hahha be deka ke gi nosj od kaj a znam haha a tia setot nez poklon mi e od nekoj nez majke tetke strinke haha. De kakvi se tie kapj na vrzuvanje
Ако ако нека е прцла од мала Капите се најобични бели, влагаш и прашуваш Капчиња бели најобични со врзуванки, ... толку Ќе ти сликав, ама кај мајками ми се, дур напраам простор во плакаров, незнам од кај да почнам, ко да ќе се ослободувам од стариот живот
Lele isto sme i nie haha...uste so negovite sme, zgradata us ne e napravena. Mu vikam na mm sea kako so sme vaka sobata da ja preuredime i ti dve fioki jas dve se drugo za gospozata nasa hahaha
е ние шо ако сме у стан, мал е плус за госпоѓите мене поише простор ќе ми треба... тоа е, си бара нов стан... ај година дена да истуркаме, после веќе ќе мора чаре да се бара под итно..
Ajde us ovaa godina ke zamizeme, pos site na novo.. jas edvaj cekam da se preselam, mislev letoto ke e gotovo ama nis se razocarav i sekako neli si poplaciv, ne deka sakam me tera hahaha
Auu da znam sum nosela ko mala, na sliki se gledam haha.. gotovo znam kakvi se. Fala ti Drugo so mi treba, kozmetika,peleni, sisinja cucli kakvi ili toa naknadno..
Не се мачка новороденче со ништо. Во водата во која го бањаш ставаш само уље бебешко малку. Самата кожа на бебето не дозволува креми. Медицински не е во ред да се нанесува хемија на кожата која е многу осетлива. Чекор до алергии велат овде. А ти како сакаш драга моја