Аза теменица земате ли нешто пред време? Има една на Uriage ама незнам дали сите бебиња имаат теменица дали да купувам пред време
Мојава немаше. За козметика се согласувам потполно со @FreeMind. Јас само гел една капка Веледа нанесувам и како свила е мека.
И мојата немаше. Ни твојата ќе има. Тоа пред време од алкохолот е регулирано, се што не треба е средено, ја раѓаш и спремна е за во чаршија
Со хипермангам во вода мислев да ги бањам на почеток и плус со едно од Мустела за тело,коса,лице пишува за се... а кремава ми рекоа за газе, за пеленска регија и општо за телце и лиценце..
Ме изнасмеа ма.Јас со време да сменам тоа шпикозните со некое хаљинче за у чаршија да ја носам директ
Напомена: Споделувам само не сум породена, да не ме карате Кога бев на обуката во Систина за нега на бебе докторот кажа со јекодерм да не се мачка, впрочем ако веќе се мачка со нешто само со млеко за тело за бебе, не мрсно, за да може кожата да дише. Дури и кожата да е сува за некој период ќе се обнови. Да не се запурува со масно. Така порите се затвараат. Дека нешто ќе му биде не, ама не се препорачува.
Многу си демоде значи, со шпикозни новороденче чекаш. За новороденче ќе си купиш на лореал пудра, руж и маскара, еден црн креон и пар штикличиња. Абе има да се фрцка на излегување! Шпикозни купила мисли ова новородениве како од 1982 се. Абе со фризура дури ќе ти се роди со шљокици со све, нема веќе плачење по излегување ти вика само стара многу бе ломотеше човек, идам јас се гледаме вечер. Стварно ти викам напредни бебиња се, мојава личи за шест месеци, а она е два и пол. Уште сега не се разбираме, а не пак за 18 години.
Абе мајка нездрава,урбан стил ќе терала Сеа вадам тоа чеизот со сатените што и се ,одам кај кројачка и праам хаљина за на црвен тепих.Пудра и земав,само нијанса дали и погодив незнам
@srekice , @FreeMind @Emma2 Ме изнасмеавте со пудрата и кројачката Јас напатена од синко кој од 1 ден го дотерував со фармерки, кошули трегери, шарпи, капи...и мислам трауми има дететосега за ова мислев само шпикозни памучни да земам. Но вчера ме намамија фустанчиња, пуфки, стегачи... Мм се крстеше. Вели бебенце или кукла ќе раѓаш?!? Ај да зирнам погоре на списокот и да чкртам тоа што зедов. И да ви кажам оние водоотпорни поставени со најлон пелени во 2 големини и по 2 пакувани ги има во Џамбо по прикладни цени. И многу се квалитетни. За синко имав 100 пати испрани гајле немаа.
Јас земав таква непропустлива од стружанка,грда жолта мислев убава е ама кога видов какви цуцани има во тритекс си гризнав од г*от А да,и во џамбо има.Еј па едно коритце со подлога што имаат,плаво али нема везе,големо и 1000ка кошта.Јас по совет на матичната моја,драга и мила @FreeMind се опремив со шпикозни на копчање да не ги натињам на глава , фустани и тракатанции кога ќе потпорасне планирам. тоа е само план ,ќе видиме у пракса Иначе,пишувајте што сте набавиле,да си напраам и јас попис што имам.Да не фали нешто
Ама нема потреба, сериозно. Тоа е индицирано ако имаат проблеми, пошто е дезинфициенс. А не им треба дезинфекција на бебиња, мора да се учат на бактериите од околината. Ти си знаеш најдобро, ама јас не би.
И јас мислам дека нема потреба од хиперманган, ако нема некоја индикација. На бебињата им треба влажност на кожата блиску до природната а не сувост, а хиперманганот е антисептик и прави сувост. Обично го препорачуваат кај бебиња што се раѓаат со кожни проблеми. Доволно е во водата со која ке ги бањаш да раствориш бебешко средство или малку бебешко уље. Пак ти си одлучуваш на крај, јас така сум правела и така ме советувал педијатарот со претходниот пораѓај.