Majki vie so ke imate letni bebuscinja kako planirate da gu oblekuvate prvite 2 3 nedeli? Mojata zdravje juli ke pristigne od site razno slusam za obkekuvanje, aj sovet od vas...i za tie nedeli so da seak 50ka ili 56ka?
Јас би ставала боди на прерамки, тенки шпикозни,чорапчиња, за покривање памучна пелена или чаршавче. Подобро земи си 56,зашто одма ќе ги одрасне.
Јас ги облекував во памучни дводелни комплетчина или танки шпилхозни, а често беа и само по боди на кратки и чорапчина. Климата редовно ми беше пуштена.
Купи си 56ки за,старт ,јас почнав да перам и плус пеглање таман си доаѓаат.Многу се мали 50ки те,пак малце да има комоција малото.Инаку што и да земаш памук е така да тој не поти многу.А и дома нели мора да им одржуваш некоја температура стандардна така да земи потенки шпикознички и бодиња по прерамки да не ти е раскупусана.
За бројче не се сеќавам со што прво сме почнале, а за тоа како бил облечен, беше само по боди со кратки ракавчиња и чорапчиња, и на секоја контрола докторката му ги соблекување чорапите. На два пати му се појавија т.н.вруќници, се исфрли на превоите кај што се потел па мачкав е еозин н тие места по потреба. Инаку се роди крај на јуни.
Мојата се роди лани во нај нај жешкото и наезда од комарци кога имаше. Дома ми е претопло во лето, ја облакав во кратки и чорапчиња. Дури и за спиење, зашто вечерите беа уште поспарни. Пуштав и клима ама и таа ептен малце успеваше да излади до собата кај што спиеше. Тој топол бран траеше баш околу 10 дена и така ги пројдовме првите денови дома. Поиспотена никогаш не сум била од тогаш.
Јас неам ниедна 50ка купено. Се ми е од 56 нагоре. Туку сакав да прашам, дали тоа апаратчето за подгревање млеко не знам како се вика е неопходно? И тоа за инхалирање? Ги имате купено пред време или ако има потреба?
Апаратче за млеко немав воопшто. Нема потреба по мене. Плус ако само цица ич нема да имаш потреба од него. Инхалатор тек сега скоро на годинка купив.
А пумпа за одмолзување и стерилизатор? Треба пред време или и тоа по потреба. Не знам на кој друг начин може да се стерилизира,ваљда со превривање или..
Пумпа зедов откако се породив само што си дојдов од болница, за жал многу малку искористена. Стерилизатор не зедов, превривам, но многу се уништуваат шишенцата обелуваат што многу ме нервира. Не знам со стерилизатор како е.
Пумпа имам рачна Чико, скоро и да не ја употребив, отпосле ја купив. А стерилизатор не. Вријам, имам стаклени Нук шишиња. Истите се од почеток, како нови се и апликациите им стојат. Менувам цуцли ској месец.
И јас на почеток превривав во големо тенџере ама стануваа бели од водата од чешма, па ставав флаширана ама тоа скапо ми се виде и на крај земав стерилизатор, раат видов. А за пумпа земав една недела после излегување од болница, врши работа многу.
Не ви требаат 50 ки. Ние почнавме со 56 ки од одма, првата недела и беа големки и еве веке на еден месец некои и се и мали. Мене пумпата ми требаше првата недела дома кога ми надојде млекото а малата неможеше да го исцица. Со неа се спасив од мастит. Сега не ја користам. Но ќе ми служи кога ќе имам работа да и оставам млекце.
Како не те прочитав вчера за стаклениве шишиња.. нарачав пластични од авант. Сеа на мисла сум да донарачам стаклени, цел живот избегавам пластика и зошто воопшто нарачав пластични не знам...
Ништо не купувајте предвреме. Што и да ви притреба е толку лесно достапно што може да го имате за пола час. Мое искуство: - пумпа купив коа се породив бидејќи имав реална потреба, електрична и ја искористив максимално, ама реално ретко на кого му треба - инхалатор купив коа се разболе бебе и имавме потреба. Секако дека во некој момент ќе ви притреба, дали на два месеци, на 6 или на една/две година...ќе дојде ред да се купи. Го земав од зегин со два дела, за бебе и возрасен и завршив со тоа - стерилизатор купив предвреме и сметам дека е добра одлука. Го користам, ќе го користам и мислам дека е ептен практично. Нема чистење (пребришување 10сек) и одржување, редам ствари вклучувам и по потреба вадам. - апаратче за топлење немам, не сум осетила да ми фали Шишиња имам и стаклени и пластични од сите марки. Стаклените се подобри ама се тешки. Пластичните се подобри коа бебе ќе сака да фаќа и само да држи. Имајте и од двете. Цуцлите горе се менуваат само после. Во стаклените подолго стои топол чајот, а со пластичните побргу постигувате сакана топлина....
и јас ќе имам летно бебе,не би да го облакам веднаш на прерамки и со кратки и да го изложувам дирекно на надворешни влијанија. Сепак кожата треба да му е заштитена да му е приближно топло како што му било во матката но. исто не да го претоплувам доволно е едн боди на прерамки и памучни шпикозни.
Citajki predlozi od site.. odluciv i jas spikozni prvite 2 3 nedeli posle postepeno na bodi so kratki rakavi pa zdravje so tek na vreme ke se naviknime na klimata site
Какво ви е тоа апаратче за загревање на млекце? Може слика, фалаа! Јас сега за сега стерилизатор земам за сигурно а и бокал за вода нов (дека бигоросан ни е овој шо го имаме)