Милички да ве прашам за бебка имав земено за од болница едно комплетче многу убаво горно и долно и плус шик капче, ракавички и лигавче. Арно ама многу бендисав едно фустанче од Х&М на кратки ракави и го порачав, ми стигна и многу е мало. Бројчето 50 ама стварно е мало. И си велам ако не и го ставам за од болница, нема кога. Домче само 1 или 2 и толку. А ако и го ставам фустанчето за излегување од болница, бидејќи е на кратки да и ставам боди на долги? И нозете малку голички ќе и бидат. Ама чорапчиња и плус покријана со пелена. Што мислите? А многу убо ми е фустанчето ама со кој памет 50 сум порачувала. Друго ништо немам 50.
За малите кај тебе веројатно ќе ти треба вакво за одржување на температурата додека едното се храни, а другото чека на ред. Овде за близнаци го користат уште во самата болница им го остава апаратот со шишенцата до мајката.
Јас во август по кратко ја изнесов од болница,ама имав спремено и по долги, не знаеш какво ќе е времето.
Бокалот срце стави му јаболков оцет и сода бикарбона.Водичка МАЛЦЕ внатре и пушти да проврие.Со сунѓерче ќе го зачистиш подобар од нов ќе биде.Прашуј ме мене за чистење не се устручавај
Не знам кога треба да се породиш, ама без разлика, облечи и хулахопчиња, да не биде гола, и ракавчиња да има обавезно. Новороденчињата сеуште немаат развиено терморегулација, и не можеш да го разголиш уште одма.
Ај помош мала,каде да најдам нешто тенко и лесно за покривање,шарено ,џиџано ама да не е тетра пелена.Некако не ми се убави.Како чаршавче некое лесно .
Девојки, на кој програм исправте се на почеток? На бебе програм? И дали и на тој програм исто се делат и бебешките на шарени и бели, или се пере заедно?
Зависи кога треба да се породиш и какво ќе биде времето. Ако сакаш со фустанче облечи и хулахопки ако е поладничко. Горе можеш и тенко памучно џемперче ако е поладно. Инаку 50-ка е баш за новороденчиња. На моето првиот месец само 50 му беше комплетно точно, 56 му беше малку големка, дури на месец дена му беше ок 56. Првиот месец имаш одење во болница на мерење повеќе пати па користи го фустанчето и за тие прилики. Имаш во Ваикики, во ПамукПале (во Беверли во Скопје), може да се начека и во Стружанка од време на време.
Јас на 30ка ги исправ со дупло плакнење.. Посебно бели, посебно шарени.. Не ги ставај заедно можи ке ти пушти некое.
Sto e popametno da zeam ili i dvete ama da se iskoristi stvarno, od raboti za edna upotreba polno mi e doma... sterilizator za sisinja i aparatceto za zagrevanje sisinja se mislam Ama neznam kolku se efikasni i kolku ke se upotrebuvaat?
@JoyJoy @maja8 Фала мешиња. И боди и хуулакопчиња ќе и ставам под фустанчето. И таман за прегледите во болница ќе си има убо фустанче. @Leo-nora мила стерилизатор на прво место. Потоа за апаратче за загревање ќе видиш..
Jas mislev sterilizatorot ponataki da go zeam u slucaj ako ne cica.. a ako cica zas mi e? Ili kako da praam nez um ne me faka
Ако цица и тоа не ти треба на почеток до шести месец каде нема чај и вода. Само цицли, лажички ( давам витамин д) и пумпа за нос стерилизирам. Не купувај остај за потоа.