Што сè е потребно за новороденче?

Дискусија во 'Бебе' започната од flowergarden, 20 февруари 2012.

1. hristinan12

hristinan12 Популарен член

Се зачлени на:
    26 јуни 2014
    Пораки:
    1.118
    Допаѓања:
    1.486
    И јас ја гледав баш, ама малце ми е шубе да ми стојат искористени пелени "под нос", а и не знам колку оваа корпа и кесите би ја спречиле миризбата, посебно на ова жешко време:D

На Mia Fuentes му/ѝ се допаѓа ова.
  2. Ygritte

Ygritte Форумски идол

Се зачлени на:
    16 април 2015
    Пораки:
    2.182
    Допаѓања:
    26.449
    За капење е го ставаш во кадичката.... 350 ден. го купивме од бејби шоп на Лорели во Охрид

На Makedonka007 му/ѝ се допаѓа ова.
  3. ***Bony***

***Bony*** Популарен член

Се зачлени на:
    29 август 2018
    Пораки:
    1.435
    Допаѓања:
    4.041
    Тетра имам една но ке ти требаат 3 најмногу и јас ке си докупам уште 2 :D а бодињата за спиење и се со кратки ракавчиња такви 4 или 5 а доколку и облекувам фустанче носе на прерамки боденце и такви имам 3 :D се на се 10 доста ке ти се. Има многу убави шаренки боденца само на нив да е ако ми излезат на фб повторно ке ти пратам линк
    За бенкици и шпикозни незнам што да ти кажам читам веќе си 3то тромесечје незнам за дома под клима можеш тенки шпикозни јас на почеток само по еднаш на ден ја преоблекував а потоа за спиење и облекував пижамчиња ама сега е жешко незнам :x

На Софија 88 му/ѝ се допаѓа ова.
  4. Софија 88

Софија 88 Истакнат член

Се зачлени на:
    30 октомври 2016
    Пораки:
    1.329
    Допаѓања:
    3.077
    дада никако не си, времево до пред некој ден ко Марта со девет ума беше, сега пекол, кога ќе се породам којзнае какво ќе е, а некако мн мали ќе ми се да ги облекувам во кратки работи...и никако не сум да ти кажам право, некако во план ми е се на долги да земам, и боди и шпикозни, дур малку потпораснат ене кај е есен ќе не фати, летово тешко да се искористи за да ги шетам така слободно по кратки ... фала ти на совет мила :hug::l:

5. Sparkles27

Sparkles27 Истакнат член

Се зачлени на:
    7 февруари 2017
    Пораки:
    581
    Допаѓања:
    923
    Поефтино ти е да купиш водоотпорна торба која не пропушта мирис него оваа канта според мене

На Mia Fuentes му/ѝ се допаѓа ова.
  6. ***Bony***

***Bony*** Популарен член

Се зачлени на:
    29 август 2018
    Пораки:
    1.435
    Допаѓања:
    4.041
    И ова го немав видено 8-| јас и 10 деца да имам нема да ја земам имам само една мала најмала корпичка која ми е најнеискористена. И мене ме убедуваа да земам било каква корпа ама не ми се оставаат во собата во која спие ни валканите алишта ниту памперсите :)

На Софија 88 и Mia Fuentes им се допаѓа ова.
  7. Ano

Ano Форумски идол

Се зачлени на:
    4 октомври 2016
    Пораки:
    9.121
    Допаѓања:
    40.482
    Купи боди на кратки обавезно. Синко е роден средина на август и почетокот цело време беше сано по боди на кратки. На вакви горештини жално е да преоблакаш дете. Јас уште не можам да си простан што од болница го изнесов на долги:sweat:. Жива среќа за 10 минути бевме дома и одма пресоблеков бебе. Како го пресоблеков, дете се смири инаку кога си дојдовме дома вриштеше на цел глас.

На Coco31, Adeline, drugarka и 3 други им се допаѓа ова.
  8. Mia Fuentes

Mia Fuentes Популарен член

Се зачлени на:
    2 јануари 2019
    Пораки:
    542
    Допаѓања:
    2.033
    Така е, шо не ќе измислат, ама дека прво ми е лесно паѓам на маркетинг (facepalm) Фалааа :hug:

9. marchi-cool

marchi-cool Форумски идол

Се зачлени на:
    23 април 2017
    Пораки:
    7.012
    Допаѓања:
    14.498
    2000 ден за канта за ѓубре (facepalm) не бе,и златна да е не. Ионака секој ден фрлам ѓубре ќе си го замотам памперсот и ќе лета истата ден во контејнер. А кантата ми е во ходник никако на друго место. И не сосмирисала никогаш до сега.

Инаку сакав да прашам плакарче комодичка за бебе каква имате купено? Јас со првото си купив плакарче со план на него и тв да ставам ама сега мислам дека ќе ми зафаќа доста простор,ми треба нешто помалечко.

10. ocicka2014

ocicka2014 Популарен член

Се зачлени на:
    27 јуни 2014
    Пораки:
    4.189
    Допаѓања:
    13.618
    Канта за пелени бе :rofl:
    Што се нема да се измисли за да се дојде до пари :)

Не зезајте сигурно искористените пелени нема да ги чувате под спална или во дневна па за да ви мирисаат. Јас планирам или во вц и дневно собраните да ги фрлам во контењер или на тераса или пред врата.
    Ама 2000ден за корпа не давам па незнам што :angel:

На marchi-cool и Софија 88 им се допаѓа ова.
  11. Мариаа.

Мариаа. Форумски идол

Се зачлени на:
    19 септември 2016
    Пораки:
    3.396
    Допаѓања:
    25.034
    Гледав во Локо Кроко од тие подлогите за пресоблекување што се. Што се ставаат на креветче. Практични се? Не знам дали да си земам. Ако некоја користи да ми сподели искуство :)

12. Gaga.sk

Gaga.sk Истакнат член

Се зачлени на:
    6 јануари 2019
    Пораки:
    377
    Допаѓања:
    499
    Jas koristim. Mnogu sum zadovolna, edna od najdobrih i najiskoristenih raboti sto kupiv, bidejki sum visoka i toa mi taman doaga da gi presoblekuvam.

На Мариаа. му/ѝ се допаѓа ова.
  13. Ringishpil_

Ringishpil_ Популарен член

Се зачлени на:
    17 февруари 2018
    Пораки:
    516
    Допаѓања:
    4.103
    Јас ја имам да,и многу е корисна.Но далеку од таа цена што е Мк,не вреди до толку.
    Јас ја земав околу 1000 ден и со неа доаѓаа 4 пара на ролни со по 60 кеси внатре,на попуст беше.Ставаш пелена,вртиш и автоматски се вакумира во кесата.Ми стои до големата канта што ми е за ѓубре инаку.
    Ја земав од причина што пелени и остатоци од храна не ми оди заедно,што знам .

14. Lolipop23

Lolipop23 Форумски идол

Се зачлени на:
    21 март 2010
    Пораки:
    5.514
    Допаѓања:
    27.301
    Да имам вишок пари би ја купила кантава. Јас во ВЦ ги фрлам пелените, ама сега на топлово и од една се смирисува.:mm:

На Makedonka007 и ***Bony*** им се допаѓа ова.
  15. Ringishpil_

Ringishpil_ Популарен член

Се зачлени на:
    17 февруари 2018
    Пораки:
    516
    Допаѓања:
    4.103
    Баш напоменав, јас ја земав за промотивна цена, тој ден купувавме количка и креветче и добивме 30%попуст, и како и секој родител кој се спрема за прво дете што и да виде мисле дека се е потребно(facepalm),за второ веќе ќе знаеме ;).Битно ја користам.А инаку секој ќе се снајде и без неа, не е нешто што е неопходно.

На Mia Fuentes, Coco31 и Lolipop23 им се допаѓа ова.
  16. drugarka

drugarka Популарен член

Се зачлени на:
    9 октомври 2011
    Пораки:
    1.436
    Допаѓања:
    4.994
    Две прашања.
    Каков топломер да земам? Го гледав на microlife, мислам дека ќе биде доста практичен, но отворена сум за предлози за други, не знам.
    Каков аспиратор за нос да земам. Со пумпица или шмукање. (Не знам како да ги објаснам)

17. TeddyGrey

TeddyGrey Форумски идол

Се зачлени на:
    13 октомври 2010
    Пораки:
    8.071
    Допаѓања:
    72.409
    Топломер јас купив кога ми затреба.
    Со обичен најточно дава (не е и најпрактичен)
    А за аспиратор јас имам на шмукање и задоволна сум. Посебно сеа кога сме рудници.

На drugarka му/ѝ се допаѓа ова.
  18. duffi

duffi Форумски идол

Се зачлени на:
    14 април 2011
    Пораки:
    12.766
    Допаѓања:
    145.268
    Микролајф, се ќе мериш со него . И вода за бањање, Т на соба.
    Топла препорака. Точен е ептен.

На TeddyGrey и drugarka им се допаѓа ова.
  19. Ygritte

Ygritte Форумски идол

Се зачлени на:
    16 април 2015
    Пораки:
    2.182
    Допаѓања:
    26.449
    Аспиратор на шмукање зедовме на Canpol Babies, многу сум задоволна, а топломер имам обичен живин, најточно покажува имам и дигитален ама не е точен....

На ***Bony*** и drugarka им се допаѓа ова.
  20. Leo-nora

Leo-nora Популарен член

Се зачлени на:
    25 март 2013
    Пораки:
    1.969
    Допаѓања:
    1.271
    Majki ajde do kozmetika stigname.. sto da zemam, sto mi e najpotrebno za bebus se vo vrska so Kozmetika od samponce do kremce...i.koja bi mi ja preporacale.. se mislam za hipp kako poeftina varijanta i mustela sekako poskapa...dali za pocetok da probam so hipp.. zas mustela ako ne odgovara greota e frleni pari hehe... sekoj sovet e dobredojden.
    Za becutan se mislev epten.. samo ubavo mi mirisaat, sostav imam slusano deka ne se okej.. a vo posledno vreme izmelezeni se od toa so imav koristeno do sea za mene.