И јас ја гледав баш, ама малце ми е шубе да ми стојат искористени пелени "под нос", а и не знам колку оваа корпа и кесите би ја спречиле миризбата, посебно на ова жешко време
Тетра имам една но ке ти требаат 3 најмногу и јас ке си докупам уште 2 а бодињата за спиење и се со кратки ракавчиња такви 4 или 5 а доколку и облекувам фустанче носе на прерамки боденце и такви имам 3 се на се 10 доста ке ти се. Има многу убави шаренки боденца само на нив да е ако ми излезат на фб повторно ке ти пратам линк За бенкици и шпикозни незнам што да ти кажам читам веќе си 3то тромесечје незнам за дома под клима можеш тенки шпикозни јас на почеток само по еднаш на ден ја преоблекував а потоа за спиење и облекував пижамчиња ама сега е жешко незнам
дада никако не си, времево до пред некој ден ко Марта со девет ума беше, сега пекол, кога ќе се породам којзнае какво ќе е, а некако мн мали ќе ми се да ги облекувам во кратки работи...и никако не сум да ти кажам право, некако во план ми е се на долги да земам, и боди и шпикозни, дур малку потпораснат ене кај е есен ќе не фати, летово тешко да се искористи за да ги шетам така слободно по кратки ... фала ти на совет мила
И ова го немав видено јас и 10 деца да имам нема да ја земам имам само една мала најмала корпичка која ми е најнеискористена. И мене ме убедуваа да земам било каква корпа ама не ми се оставаат во собата во која спие ни валканите алишта ниту памперсите
Купи боди на кратки обавезно. Синко е роден средина на август и почетокот цело време беше сано по боди на кратки. На вакви горештини жално е да преоблакаш дете. Јас уште не можам да си простан што од болница го изнесов на долги. Жива среќа за 10 минути бевме дома и одма пресоблеков бебе. Како го пресоблеков, дете се смири инаку кога си дојдовме дома вриштеше на цел глас.
2000 ден за канта за ѓубре не бе,и златна да е не. Ионака секој ден фрлам ѓубре ќе си го замотам памперсот и ќе лета истата ден во контејнер. А кантата ми е во ходник никако на друго место. И не сосмирисала никогаш до сега. Инаку сакав да прашам плакарче комодичка за бебе каква имате купено? Јас со првото си купив плакарче со план на него и тв да ставам ама сега мислам дека ќе ми зафаќа доста простор,ми треба нешто помалечко.
Канта за пелени бе Што се нема да се измисли за да се дојде до пари Не зезајте сигурно искористените пелени нема да ги чувате под спална или во дневна па за да ви мирисаат. Јас планирам или во вц и дневно собраните да ги фрлам во контењер или на тераса или пред врата. Ама 2000ден за корпа не давам па незнам што
Гледав во Локо Кроко од тие подлогите за пресоблекување што се. Што се ставаат на креветче. Практични се? Не знам дали да си земам. Ако некоја користи да ми сподели искуство
Jas koristim. Mnogu sum zadovolna, edna od najdobrih i najiskoristenih raboti sto kupiv, bidejki sum visoka i toa mi taman doaga da gi presoblekuvam.
Јас ја имам да,и многу е корисна.Но далеку од таа цена што е Мк,не вреди до толку. Јас ја земав околу 1000 ден и со неа доаѓаа 4 пара на ролни со по 60 кеси внатре,на попуст беше.Ставаш пелена,вртиш и автоматски се вакумира во кесата.Ми стои до големата канта што ми е за ѓубре инаку. Ја земав од причина што пелени и остатоци од храна не ми оди заедно,што знам .
Да имам вишок пари би ја купила кантава. Јас во ВЦ ги фрлам пелените, ама сега на топлово и од една се смирисува.
Баш напоменав, јас ја земав за промотивна цена, тој ден купувавме количка и креветче и добивме 30%попуст, и како и секој родител кој се спрема за прво дете што и да виде мисле дека се е потребно,за второ веќе ќе знаеме .Битно ја користам.А инаку секој ќе се снајде и без неа, не е нешто што е неопходно.
Две прашања. Каков топломер да земам? Го гледав на microlife, мислам дека ќе биде доста практичен, но отворена сум за предлози за други, не знам. Каков аспиратор за нос да земам. Со пумпица или шмукање. (Не знам како да ги објаснам)
Топломер јас купив кога ми затреба. Со обичен најточно дава (не е и најпрактичен) А за аспиратор јас имам на шмукање и задоволна сум. Посебно сеа кога сме рудници.
Аспиратор на шмукање зедовме на Canpol Babies, многу сум задоволна, а топломер имам обичен живин, најточно покажува имам и дигитален ама не е точен....
Majki ajde do kozmetika stigname.. sto da zemam, sto mi e najpotrebno za bebus se vo vrska so Kozmetika od samponce do kremce...i.koja bi mi ja preporacale.. se mislam za hipp kako poeftina varijanta i mustela sekako poskapa...dali za pocetok da probam so hipp.. zas mustela ako ne odgovara greota e frleni pari hehe... sekoj sovet e dobredojden. Za becutan se mislev epten.. samo ubavo mi mirisaat, sostav imam slusano deka ne se okej.. a vo posledno vreme izmelezeni se od toa so imav koristeno do sea za mene.