Па не зафаќа баш толку и тетра и обична пелена. Повој не ставав ама сигурно нема за еден број да наголеми. Јас имав и 50ки кои ги носеше. И 56ки носеше долго. Се е потребно. Зависи и колкаво ќе се роди. Ама 56 за почеток и она е голема. Јас не сакам да му виси.
@lackygirl Kakvi se tie 8mici ili svedski za so se upotrebuvaat?? @Софија 88 Jas realno ne se vodam po brojkite edna primer 56ka e edna golemina od dr firma e druga golemina. Se od oko si zemav. I 0 do 1 imam samo dve spikozni dr se mi e golemo pa i od 3 do 6 imam zemeno zas realno i ne se mn golemi. Taka da do kraj na godinata ke se iznosat sekako. Greota e da se frlaat pari za 00 01 mesec. Za spienje imam benkici i onie so nogavcinja, od se po nesto zemav (spokozni, bodinja na dolgi i kratki, helancinja, pantalonki, benkici, od onie so nogavcinja, dva seta imam poklon so mi se....2 3 kompletcinja za doteruvanje za nadvor, corapcinja, ligavki, krpi za banjanje, masni za na glava, kapicki 2 3...tetra, tenki kebenca za vo kolicka ili taka se preosoblekuvanje, za pokrivanje...) toa e so mi teknuva....racunajki gi i povojnicite so ke nosat. Sisence zemav edno stakleno od 150ml za sekoj slucaj i edna cucla lazlivka. Drugo so pritreba ne e strasno ke se dokupi. Rabotata e za poceok da se ima za do perenje edno od dr.
Овие се осмици или шведски пелени. Се ставаат последни врз тетра пелената и памперсот кај тие што носат широк повој.
Зарем има бебиња сеуште што им ставаат широк повој? Мислам дека дури веќе не препорачуваат вакво нешто.
Не знаев во која тема да прашам па ај тука.Ќе ме прочита некоја. Креветчето има 2 нивоа,ниско и повисоко. Првично го ставивме повисоко ама не ми изгледа баш ок. Па кажете за сам почеток како е подобро душечето да биде. На пониско ниво или повисоко?
јас на горното ќе го ставам, сепак нема да можеш да се наведуваш за да го ставиш на најдолното, кога ќе потпорасне ќе го симнеш сега немаш потреба, вака позгодно и тебе ќе ти е.
Повисокото ниво е за тебе, да не се наведнуваш, да не те боли кичма. Бебето додека е мало може и горе и долу да спие, после само долу. Сега намести си го како ти одговара тебе.
еуцерин е медицинска козметика,куп хемикалии за проблематична кожа,за новороденче сепак нешто поприродно,јас би хип за почеток.
A johnson имате користено? Јас како ве читам никој не кажува искуство за johnson, се мислам се зезнав шо го купив
Има и еуцерин пх5 ,неутрално, одговара на секаков тип кожа. @hristinan12 ако можешсмени го Џонсонот. Јас на времето го користев за мене , ми текнува имаше еден скандал за него, експресно го сменив. Нешто со составот беше.
0-1 ти се 50ки а 0-3 се 56ки.Јас купував 56ки и 62ки. 56ките ги носеше до 3 месеци, а се роди големо бебе од 4200г. Пошо беше зимско бебе морав да купувам и на кратки и на долги. Имав околу 15тина бодиња вкупно. Шпикозни 5-6, ги користев за спиење. Тетра 6 имав па докупив. На почеток ми беа покорисни, сеа не ги користам толку. Не знам кога ќе се породиш но ете, имај помали бројчиња на кратки, поголеми на долги. Па кога ќе дојде зима секако ќе купуваш нови П.С. не е лошо да имаш повеќе, јас иако изнакупив многу, пак пуштав перална секој ден. Де се искакала, де повратила, по 4-5 пати ја пресоблакав. Шишиња јас купив Авент пластично едно за почеток, па пошо првиот месец ми беше на ад, докупив. 2 пластични и 2 стаклени од 120мл. (ако сте на ад, 120мл ќе пие некаде до 3-4 месеци после ќе ти треба поголемо). Пластичните ми беа попрактични. АМА, не брзај со шишињата не знаеш дали ќе имаш потреба, за почеток купи едно. Лаки, советов не купувај ќе ти донесат на повојница не ти е најдобар. Еве мене никој ништо не ми донесе првите 5 месеци. Не можеш да се потпираш на тоа што можеби ќе ти донесат а и не знаеш што ќе ти донесат. Затоа Софија, купи си и спреми си се, остави ги другите. Еве мене сеа почнаа да ми носат, и не знам со кој памет ама има комплети од 2 па и до 4 години, фустанчиња за прво оделение.