1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Што сè е потребно за новороденче?

Дискусија во 'Бебе' започната од flowergarden, 20 февруари 2012.

1. Sofi.ja

Sofi.ja Форумски идол

Се зачлени на:
    21 јануари 2012
    Пораки:
    9.369
    Допаѓања:
    18.590
    И јас сум 36та, козметика планирам да купам откако ќе се роди од причина што не знам каква кожа ќе има па што ќе му одговара,дали за нормална или чуствителна.
    Инаку планирам да купам Мустела.

На lackygirl и macence994 им се допаѓа ова.
  2. macence994

macence994 Истакнат член

Се зачлени на:
    25 октомври 2015
    Пораки:
    232
    Допаѓања:
    353
    И тоа што викаш може и мм од после да купи , се на нас ли да биде

На Sofi.ja му/ѝ се допаѓа ова.
  3. Minnie-e

Minnie-e Популарен член

Се зачлени на:
    17 декември 2011
    Пораки:
    1.902
    Допаѓања:
    7.633
    Алкохол 70%
    Стерилни гази
    Банеоцин прашок (овие се за чистење на папочето)
    Беби стапчиња за уши (се наоѓаат и за други намени)
    Јас ја користам маслената купка на Еуцерин за бањање и Логона лосион (за првото го користев Еуцерин лосионот).

Е сега за ова бебе не купував бидејќи истите ги користам и за поголемото па ги имав дома. За првото си купив пред време со намера ако не му одговараат да си ги користам јас.

Јас Бекутан не би, ако бараш нешто поефтино можеш Хип да купиш.

На macence994 му/ѝ се допаѓа ова.
  4. macence994

macence994 Истакнат член

Се зачлени на:
    25 октомври 2015
    Пораки:
    232
    Допаѓања:
    353
    Не е проблем за цената

Фала ти мн :hug::hug:

На Minnie-e му/ѝ се допаѓа ова.
  5. Sreka16

Sreka16 Активен член

Се зачлени на:
    5 февруари 2019
    Пораки:
    110
    Допаѓања:
    53
    Женски дали може да ми каже некоја каде во Битола има од турските фирми Bibaby i Ilkim bebe? И каде има во Битола некоја по голема продавница ем за бебешка опрема ем за облека од едно место да видиме се? Ви благодарам

6. Magic13

Magic13 Истакнат член

Се зачлени на:
    24 јануари 2019
    Пораки:
    793
    Допаѓања:
    2.251
    Од Еуцеринот која купка ја користиш, дали во бело пакување или проѕирното каде што се гледа портокалова течност?

7. Minnie-e

Minnie-e Популарен член

Се зачлени на:
    17 декември 2011
    Пораки:
    1.902
    Допаѓања:
    7.633
    Проѕирно, таа е маслена.

На Magic13 му/ѝ се допаѓа ова.
  8. Magic13

Magic13 Истакнат член

Се зачлени на:
    24 јануари 2019
    Пораки:
    793
    Допаѓања:
    2.251
    Фала. И јас ја зедов истата.

На Minnie-e му/ѝ се допаѓа ова.
  9. Autumn_

Autumn_ Популарен член

Се зачлени на:
    28 август 2017
    Пораки:
    892
    Допаѓања:
    2.504
    Ај и тука да си прашам, мајки на ептен зимски бебиња: како ги изнесувавте од болница бебињата? Како облечени? Најдовте подебелки алиштенца? Можеби повеќе слоеви? И најголема дилема околу полривањето, си мислам најважно е убаво да го покријам за да не го смрзнам, значи доволно дебело ќебе ми треба. Дајте и конкретни предлози за фирми за облека и ќебенце ако имате

10. Milaаа991

Milaаа991 Популарен член

Се зачлени на:
    9 февруари 2018
    Пораки:
    2.915
    Допаѓања:
    11.385
    Не ти треба нешто особено дебело, а најмалку да го тунташ со мн слоеви. Јас во Ноември ја извадив по боденце на долги, памупчни шпикозни, чорапчиња, ракавички и капче, покриена со средно дебело ќебенце. Ги фаќа нервоза мн облечени, особено во мн слоеви. Секако ќе паркирате пред болница и од болница веднаш дома. Ете ние ни 1 минута не бевме надвор.
    Убав памук имаш на Картерс, ХМ, Георге, Би бејби. Мене не ми се лоши ни од Вајкики работите.

11. Leo_29

Leo_29 Популарен член

Се зачлени на:
    22 јуни 2017
    Пораки:
    1.351
    Допаѓања:
    5.025
    Во Карамел излеговме. Боди, со горно памучно блузиче, пантолони со ногавички, одоздоле чорапчиња. Ќебе огромно. Не беше паметно, не можеше во транспортерот да влезе детето од ќебето. (facepalm) дома одма тргнавме ќебето, и со памучната прекривка таман беше.

12. Autumn_

Autumn_ Популарен член

Се зачлени на:
    28 август 2017
    Пораки:
    892
    Допаѓања:
    2.504
    Тоа ми е на ум, ќебето да е меко и не големо за да се свитка убаво врз бебето во транспортер, а не да штрчи на сите страни.
    А Карамел кај купувате?

13. Leo_29

Leo_29 Популарен член

Се зачлени на:
    22 јуни 2017
    Пораки:
    1.351
    Допаѓања:
    5.025
    Од бит пазар. Јас не смеев да мрдам многу - лежев, ја пратив сестра ми, сликаше, избрав, ги зема, набрзинка завршивме. Има продавница на карамел спроти полициската станица на бит пазар. Има многу избор. И поедноставни и "пошљокасти", ама памукот е многу убав. Има и низ други продавници, но помал е изборот. Ако не најдев таму, окаиди ќе беше следен избор. ;)

На Autumn_ му/ѝ се допаѓа ова.
  14. Autumn_

Autumn_ Популарен член

Се зачлени на:
    28 август 2017
    Пораки:
    892
    Допаѓања:
    2.504
    Видов ќебенца, чорапчиња и слично на Карамел во Енци менци и многу ми се допаднаа, добар ли е брендот? Не сум купувала за првото и не ми се познати

15. Lavica2016

Lavica2016 Популарен член

Се зачлени на:
    25 август 2016
    Пораки:
    2.084
    Допаѓања:
    3.849
    Предобар. Има продавница на битпазар накај магацините..преубави работи има..

На Leo_29 и Autumn_ им се допаѓа ова.
  16. Leo_29

Leo_29 Популарен член

Се зачлени на:
    22 јуни 2017
    Пораки:
    1.351
    Допаѓања:
    5.025
    Јас само тогаш купив, и нешто подароци што донесоа. Ама се сеќавам дека чорапчињата беа ептен добри.

На Autumn_ му/ѝ се допаѓа ова.
  17. Ѕвездички

Ѕвездички Популарен член

Се зачлени на:
    3 ноември 2016
    Пораки:
    1.260
    Допаѓања:
    2.896
    Ние излеговме од болница крај на декември, надвор беше минус 5 или 10 не се сеќавам, знам мраз имаше насекаде.
    Облечена беше во боди со долги, чорапи, шпихозна не многу дебела, памучно капче и ракавици, скафандер (дебелина на кебе), така ја ставивме во транспортер. Одозгора покриена со плетено кебе. Кога влеговме во кола го извадивме кебето и капата од скафандерот.
    Заради безбедност на бебето во транспортер треба да е убаво и правилно врзано,што значи доаѓаат во предвид само скафандери со ногавици. А кебето е секогаш само одозгора. Видов некои ги мотаат во кебе па ги ставаат во транспортер, но не треба така.

На Girl-Rabbit и Autumn_ им се допаѓа ова.
  18. Autumn_

Autumn_ Популарен член

Се зачлени на:
    28 август 2017
    Пораки:
    892
    Допаѓања:
    2.504
    Апсолутно внимавам на безбедноста, и не разбирам за ќебињата внатре во транспортер, зошто воопшто купуваат транспортери ако ги користат како корпа. Ќе купам изгледа и таков мек скафандер, сепак не знам дали температурата ќе биде ептен ниска

На Ѕвездички му/ѝ се допаѓа ова.
  19. Frosty!

Frosty! Популарен член

Се зачлени на:
    30 март 2018
    Пораки:
    1.112
    Допаѓања:
    3.644
    Здраво женчиња. Јас сум веќе 32 недела и ме фаќа паника што се треба да купам за бебево. Нешто имаме купено ама не знам точно по колку и што е попрактично да земам, а и дали зошто секој ден се капе дали мора во ново да го облекувам?

20. SanelaS

SanelaS Популарен член

Се зачлени на:
    7 октомври 2016
    Пораки:
    2.323
    Допаѓања:
    6.470
    Vo temata ima dobri spisoci sto mozat da ti posluzat i bebeto ne se kape sekoj den dovolno e 2 do 3 pati nedelno drugite denovi samo se podmijuva.Toa sekoj den do 40 dena e ostanato samo od starite a nema potreba a i mu se susi kozata bodi na dolgi, spikozni, pantaloncinja so corapcinja, pizamcinja onie iscelo sto se , tetra pelencinja, ligavcinja, corapcinja od se po nekolku brzo se nadrasnuvaat a i se sto ti treba ke si dokupis dopolnitelno sto ti e potrebno.

На Frosty! му/ѝ се допаѓа ова.