Што сè е потребно за новороденче?

Discussion in 'Бебе' started by flowergarden, Feb 20, 2012.

1. Sofi.ja

Sofi.ja Форумски идол

И јас сум 36та, козметика планирам да купам откако ќе се роди од причина што не знам каква кожа ќе има па што ќе му одговара,дали за нормална или чуствителна.
    Инаку планирам да купам Мустела.

lackygirl and macence994 like this.
  2. macence994

macence994 Истакнат член

И тоа што викаш може и мм од после да купи , се на нас ли да биде

Sofi.ja likes this.
  3. Minnie-e

Minnie-e Популарен член

Алкохол 70%
    Стерилни гази
    Банеоцин прашок (овие се за чистење на папочето)
    Беби стапчиња за уши (се наоѓаат и за други намени)
    Јас ја користам маслената купка на Еуцерин за бањање и Логона лосион (за првото го користев Еуцерин лосионот).

Е сега за ова бебе не купував бидејќи истите ги користам и за поголемото па ги имав дома. За првото си купив пред време со намера ако не му одговараат да си ги користам јас.

Јас Бекутан не би, ако бараш нешто поефтино можеш Хип да купиш.

macence994 likes this.
  4. macence994

macence994 Истакнат член

Не е проблем за цената

Фала ти мн :hug::hug:

Minnie-e likes this.
  5. Sreka16

Sreka16 Активен член

Женски дали може да ми каже некоја каде во Битола има од турските фирми Bibaby i Ilkim bebe? И каде има во Битола некоја по голема продавница ем за бебешка опрема ем за облека од едно место да видиме се? Ви благодарам

6. Magic13

Magic13 Истакнат член

Од Еуцеринот која купка ја користиш, дали во бело пакување или проѕирното каде што се гледа портокалова течност?

7. Minnie-e

Minnie-e Популарен член

Проѕирно, таа е маслена.

Magic13 likes this.
  8. Magic13

Magic13 Истакнат член

Фала. И јас ја зедов истата.

Minnie-e likes this.
  9. Autumn_

Autumn_ Популарен член

Ај и тука да си прашам, мајки на ептен зимски бебиња: како ги изнесувавте од болница бебињата? Како облечени? Најдовте подебелки алиштенца? Можеби повеќе слоеви? И најголема дилема околу полривањето, си мислам најважно е убаво да го покријам за да не го смрзнам, значи доволно дебело ќебе ми треба. Дајте и конкретни предлози за фирми за облека и ќебенце ако имате

10. Milaаа991

Milaаа991 Популарен член

Не ти треба нешто особено дебело, а најмалку да го тунташ со мн слоеви. Јас во Ноември ја извадив по боденце на долги, памупчни шпикозни, чорапчиња, ракавички и капче, покриена со средно дебело ќебенце. Ги фаќа нервоза мн облечени, особено во мн слоеви. Секако ќе паркирате пред болница и од болница веднаш дома. Ете ние ни 1 минута не бевме надвор.
    Убав памук имаш на Картерс, ХМ, Георге, Би бејби. Мене не ми се лоши ни од Вајкики работите.

11. Leo_29

Leo_29 Популарен член

Во Карамел излеговме. Боди, со горно памучно блузиче, пантолони со ногавички, одоздоле чорапчиња. Ќебе огромно. Не беше паметно, не можеше во транспортерот да влезе детето од ќебето. (facepalm) дома одма тргнавме ќебето, и со памучната прекривка таман беше.

12. Autumn_

Autumn_ Популарен член

Тоа ми е на ум, ќебето да е меко и не големо за да се свитка убаво врз бебето во транспортер, а не да штрчи на сите страни.
    А Карамел кај купувате?

13. Leo_29

Leo_29 Популарен член

Од бит пазар. Јас не смеев да мрдам многу - лежев, ја пратив сестра ми, сликаше, избрав, ги зема, набрзинка завршивме. Има продавница на карамел спроти полициската станица на бит пазар. Има многу избор. И поедноставни и "пошљокасти", ама памукот е многу убав. Има и низ други продавници, но помал е изборот. Ако не најдев таму, окаиди ќе беше следен избор. ;)

Autumn_ likes this.
  14. Autumn_

Autumn_ Популарен член

Видов ќебенца, чорапчиња и слично на Карамел во Енци менци и многу ми се допаднаа, добар ли е брендот? Не сум купувала за првото и не ми се познати

15. Lavica2016

Lavica2016 Популарен член

Предобар. Има продавница на битпазар накај магацините..преубави работи има..

Leo_29 and Autumn_ like this.
  16. Leo_29

Leo_29 Популарен член

Јас само тогаш купив, и нешто подароци што донесоа. Ама се сеќавам дека чорапчињата беа ептен добри.

Autumn_ likes this.
  17. Ѕвездички

Ѕвездички Популарен член

Ние излеговме од болница крај на декември, надвор беше минус 5 или 10 не се сеќавам, знам мраз имаше насекаде.
    Облечена беше во боди со долги, чорапи, шпихозна не многу дебела, памучно капче и ракавици, скафандер (дебелина на кебе), така ја ставивме во транспортер. Одозгора покриена со плетено кебе. Кога влеговме во кола го извадивме кебето и капата од скафандерот.
    Заради безбедност на бебето во транспортер треба да е убаво и правилно врзано,што значи доаѓаат во предвид само скафандери со ногавици. А кебето е секогаш само одозгора. Видов некои ги мотаат во кебе па ги ставаат во транспортер, но не треба така.

Girl-Rabbit and Autumn_ like this.
  18. Autumn_

Autumn_ Популарен член

Апсолутно внимавам на безбедноста, и не разбирам за ќебињата внатре во транспортер, зошто воопшто купуваат транспортери ако ги користат како корпа. Ќе купам изгледа и таков мек скафандер, сепак не знам дали температурата ќе биде ептен ниска

Ѕвездички likes this.
  19. Frosty!

Frosty! Популарен член

Здраво женчиња. Јас сум веќе 32 недела и ме фаќа паника што се треба да купам за бебево. Нешто имаме купено ама не знам точно по колку и што е попрактично да земам, а и дали зошто секој ден се капе дали мора во ново да го облекувам?

20. SanelaS

SanelaS Популарен член

Vo temata ima dobri spisoci sto mozat da ti posluzat i bebeto ne se kape sekoj den dovolno e 2 do 3 pati nedelno drugite denovi samo se podmijuva.Toa sekoj den do 40 dena e ostanato samo od starite a nema potreba a i mu se susi kozata bodi na dolgi, spikozni, pantaloncinja so corapcinja, pizamcinja onie iscelo sto se , tetra pelencinja, ligavcinja, corapcinja od se po nekolku brzo se nadrasnuvaat a i se sto ti treba ke si dokupis dopolnitelno sto ti e potrebno.

Frosty! likes this.