Јас со првото завршив на итен царски и бидејќи бев со целосна анестезија а имав болки му се дерев на анестезиологот: ајде што чекаш успиј ме. А со второто бев со закажан царски и немаше такви инциденти пеевме песна со докторот
Докторот вика напињај, јас викам не можам извади го ти Вечерта само што ме примија со пукнат водењак уште пред да почнат болките, зборев со девојката до мене што лежеше, и она со пукнат водењак и без болки. Она беше потресена/возбудена, а јас и викав дај да поспиеме пошо утре треба да раѓаме. Ме праша мислиш ќе поминеме лесно, и јас и реков дури не побараш да ти го извадат детето од болки, нема да родиш. И стварно така си беше за мене
" морам да викам " " ми се кака " " излезе ли?" И и се извинував цело време на акушерката што ја допирав со нога. Цепки бев.
Во помалце од пола саат царски, го удавив анестезиологот со прашања: Колку ми е пулсот? (170 ми беше деновите пред пораѓај цело време ), Што прават сега? Што ми ставате? Како е бебето? итн.. плус го стегав за рака Сигурно посака да бев со целосна.
Прв пораѓај: Не ми кажувајте што да правам! Готово, умирам! Боли, не можам да издржам! Сите ќе ве убијам! Кога ја земав ќерка ми, заборавив на се. Втор пораѓај: Леле сега што ме чека! Што ми требаше ова пак! Ќе умрам! Никогаш повеќе! Никогаш! Очигледно дека повторно заборавив на болката, оти еве, трето бебуле носам.
Леле јас пеев и со болки и дур ме носеа во сала, али затоа сочно пцуев додека напињав Пак би го правела истото, неповторливо, единствено искуство.
Јас сѐ ова што сте го кажувале на пораѓај, го кажував девет месеци наведната врз шоља На двата пораѓаи им кажував што ќе јадам штом ме породат, од предјадења, преку главни јадења до десерти. Уствари на пораѓаите зборев за јадење Ок царски бев, затоа
Со првото се расправав со кого стигнав. Прво ја подбрав тетка ми(гинеколог)по телефон: - Тето мааа ти си крива,ти ми направи се ова,, да се мачам, било подобро природен....каква тетка си ти,кме.. Што не роди 10 деца ако беше подобро . Којзнае што не сум и рекла После маж ми - Каков маж си да не ми средиш за царски .... Драма квин И така со карање и викање после едно 18 саати се роди првата. Втората , немаше време за карање, докторот ни мантил немаше време да облече ,за 5 мин.се породив , експресно.
Акушерката ми вика готово главчето излезе А јас ,,ајде уште рамената и готово е,, и напнувам и се дерам а и го повторувам истото неколку пати се додека не излезе Тоа со второто а со првото Додека се пораѓав цело време имаше анастезиолог онака седнат до мене сум го стиснала под рака и се пораѓам за на крај да ми каже дека ниту жена му не го стискала така колку јас
Јас одвај чекав да се породам и до толку што бев возбудена и среќна дека бременоста заврши за 9 саати станав папагал. Цело време викав Оје Оје а никад у живот не сум го употребила. Сега и прекар ми остана Оје ме викаат по дома Едно време почнав да викам диши диши оје оје, дишам ли правилно оје оје. И пда оје оје пда сакам оје оје. Ни сега не го користам. Битно имам цела фотосесија од породилна. Од епидуралната два саати немав ни болки ни контракции така да да не биде досадно.
Леле ја збрлавев сестрата, на Гак една голема сестра јас урлам од болка... и она ми вика не викај толку па и и викам боли, па вика сите ги боли оти толку викаш... ОТИ МЕНЕ НАЈВЕЌЕ МЕ БОЛИ... астварно имаше повеќе родилки сум ги поблесавила
Nova sum na forumov, imav vtor spontan so kiretaza denes ama sega stomakov me boli od smeenje so vas. Maz mi do mene dreme i ako me oseti deka go tresam celiot krevet od sto se vozdrzuvam da ne prsnam od smeenje,ke misli pak placam od toa sto mi se sluci. Jas najverojatno nema nikad da se poragjam prirodno posto sum veke 40 god. ali znam deka uste od kako znam za sebe rekov deka ke imam SAMO edno dete i toa carski bez da cekam bolki i trista cudesii,taka da se nadevam deka doktorite i sestrite nema da go cujat mojot opseg na socni pcovki i masko derenje