Многу професии (доктор на науки, професорка, дизајнерка, манекенка, судија, актерка, сопственичка на голема и позната фирма, архитектка, фотограф, финанскиски директор...)
Фармацевт (тогаш си кажував аптекарка И тргнав кон остварување на таа цел, се' додека не решив да се запишам на факултет и да изберам сосема поинаква професија (која од денешна гледна точка не ја менувам за ниедна друга!)
Па сакав едно време како помала пилицајка да бидам а за друго не се сеќавам. Инаку во 6,7 и 8 одд голема жалба ми беше да бидам наставничка по македонски јазик. Затоа што мојата наставничка беше супер жена. Многу убаво предаваше, на часот и смешки и се и што е најважно реални оценки пишуваше. Знаеше да не посоветува и како постара и се. Ама во 1 и 2 година професорот македонски ич не ми се погоди ниту како човек ниту како професор ниту пак предаваше нешто а проблемите од дома на работа си ги носеше и изнервиран не бркаше пола клас од час. И со тек на време ми ја снема оваа желба.
Уште ми текнуваат различни професии. Нема сигурно сега да ми текне што сум сакала како мала да сум, единствено паметам сакав пилот, модел, лекар, професор по Англиски. Е сега, најново што сакам, БОКСЕР. Ја обожавам професијата, често низ дома си пуштам бокс на тв...
Професорка и актерка. Сега сакам во иднина да сум успешна писателка, актерка и Dj. Ептен добра комбинација.
ahah sea ne deka sum mnogu golema ama ko pomaala sakav neshto da bidam ucitelka,frizerka neshto takvi sminkerka gluposti, sea direktorka
Професор по Англиски и судија . Уште сакам една од овие професии да ја работам , а пак може и двете .