Што сакавте да бидете кога ќе пораснете?

Дискусија во 'Кафе-муабети' започната од angie, 15 јуни 2010.

1. ehrgeizig123

ehrgeizig123 Истакнат член

Се зачлени на:
    22 декември 2010
    Пораки:
    427
    Допаѓања:
    157
    Адвокатка или судијка.
    Уште од мала :)

2. mims-89

mims-89 Форумски идол

Се зачлени на:
    7 мај 2010
    Пораки:
    6.488
    Допаѓања:
    24.077
    Сакав да бидам директорка :D :rofl:
    После ми се уврте во глава да бидам „Гувернер на народна банка„ не дека знаев што е тоа, онака ми беше звучно!
    Во средно сакав да бидам брокер :)

3. Theodora

Theodora Популарен член

Се зачлени на:
    19 јануари 2011
    Пораки:
    1.504
    Допаѓања:
    5.576
    Балерина.

4. Danilela

Danilela Популарен член

Се зачлени на:
    3 март 2010
    Пораки:
    2.256
    Допаѓања:
    1.808
    Ќе кажам што сакав да бидам,ама немојте да ми се смеете,ептен бев мала тогаш... :lol:
    Прво сакав да бидам кафанска пејачка :D и тоа кафанска беее.Секоја година одевме во Бугарија на одмор и таа пејачка ми ја пееше кукавица од Цеца,многу ја сакав,па така ми се виде убаво пејачка да сум.Дете... :D

А потоа сакав да бидам слугинка. :D Можеби затоа сега сум толку голема мрза :P

Сите ми се чудеа.Сите деца сакаа да бидат докторки,учителки,а јас....ама професии сум бирала :lol:

На PaLaVa му/ѝ се допаѓа ова.
  5. PaLaVa

PaLaVa Популарен член

Се зачлени на:
    24 јануари 2011
    Пораки:
    482
    Допаѓања:
    3.742
    Daniela ме пресмеа со постов! :rofl:
    И јас имав порано некои луди желби хахах замислете бе сакав да работам на каса во продавница и на ПАТАРИНА!? :o Што знам, ми беше интересно цел ден да враќам кусур :D
    А сеа ствари су се мало промениле, па ваљда ќе бидне од мене професор еден ден (според професијата) :^)

6. Danilela

Danilela Популарен член

Се зачлени на:
    3 март 2010
    Пораки:
    2.256
    Допаѓања:
    1.808
    Еее епа сега и јас професорка би требало да бидам,ама тогаш...многу сум знаела,мочла :lol:
    А инаку тоа за патарина и не ти е толку лошо :lol:

7. WhiteAngel

WhiteAngel Популарен член

Се зачлени на:
    31 јануари 2011
    Пораки:
    2.107
    Допаѓања:
    1.642
    Коа тргнав во градинка сакав да бидам учителка, тоа ме дрзеже до 3то одд. Потоа сакав да бидам ветеринар, па адвокат, но воо последно јазициве ми се в глава. Па изгледа од мене професор по некој странски јаззик ќе излезе. Можеби на децата ваши ќе им предавам. хеххехехехехехехех Шала.
    Инаку, неостварена желба ми е да отворам дом за улични кучиња. единствено тоа сеуште ме држи од малечка, се друго се смени. :):)

8. StarSky

StarSky Истакнат член

Се зачлени на:
    28 јануари 2011
    Пораки:
    22
    Допаѓања:
    9
    Јас сакав да бидам докторка, ветеринар, хирург или астронаут. :D
    Се нешто со луѓе, животни и вонземјани. хахахаха :rofl: Иначе сега уште ме држи желбата за ветеринар и хирург, а може и научник да станам ;) А по некоја година може за адвокат ќе размислувам ... се' се очекува од мене ;) А малечкиве денеска, сите си мислат дека принцези и фудбалери ќе бидат :D Lucky them :lol:

9. BarbaraMorii

BarbaraMorii Популарен член

Се зачлени на:
    12 јануари 2011
    Пораки:
    449
    Допаѓања:
    1.652
    како мала бев многу болна и секое одење на инекција докторките ми го даваа шприцот ги имав дома на сите страни па мајка ми почна да ми купува играчки за докторка :D сакав да станам докторка до 5 одд преовладуваше таа зелба но сега веке ја немам сега сакам да станам писател бидејќи пишувам проза и поезија и на многу конкурси се избирани моите дела и имам многу награди од тоа. :)

На d.Darla му/ѝ се допаѓа ова.
  10. ma4e-94

ma4e-94 Истакнат член

Се зачлени на:
    19 јануари 2011
    Пораки:
    128
    Допаѓања:
    42
    сакам да бидам адвокат или судија....исто така и фото модел ...и моден дезајнер.....и шминкерка....и психолог....моите желби да бидам во животот!!! :* :* :* :*

11. Alanna

Alanna Популарен член

Се зачлени на:
    20 ноември 2010
    Пораки:
    1.120
    Допаѓања:
    484
    Најмногу сакав да бидам продавачка во продавница за чоколади,исто така многу сакав да бидам стујардеса и директорка :$

12. rainlover

rainlover Истакнат член

Се зачлени на:
    23 јуни 2010
    Пораки:
    969
    Допаѓања:
    633
    Аптекарка (фармацевт) ама не се докрај реализирав, поради што веројатно цел живот ќе жалам :^)

13. blueeparadise

blueeparadise Популарен член

Се зачлени на:
    22 октомври 2010
    Пораки:
    3.736
    Допаѓања:
    6.729
    Кога бев помала многу сакав да бидам пеачка, нели сон на скоро сите мали девојчиња. :lol: После тоа сакав да станам писателка и можам да речам дека сеуште ме држи таа желба ама сепак гледам реално на ситуацијата и сваќам дека не можат сите да бидат пеачки и писателки. Така да, најреално за мене е да станам преведувач или па во најлош случај наставник или професор во училиште по англиски јазик или сеедно некој јазик. Велам најлош случај зашто не би можела да работам со деца и едноставно не ми се допаѓа таа работа. Немам живци јас за тоа. :lol: А баш би ме радувало на пример ако во слободно време би пишувала по некое романче, ама ајде здравје, има време.

14. imorena

imorena Популарен член

Се зачлени на:
    29 октомври 2010
    Пораки:
    451
    Допаѓања:
    3.620
    Професионален нуркач (уште сакам) :) А многу им се восхитував на поштарите :D

15. mime87

mime87 Популарен член

Се зачлени на:
    1 октомври 2010
    Пораки:
    3.956
    Допаѓања:
    6.950
    модел :D
    се пробав во тие води боже колку вежбав и се изгладнував :fubar:
    но фаламу на бога сватив дека од таа професија леб нема ;)

16. J.Ivanoska

J.Ivanoska Популарен член

Се зачлени на:
    1 февруари 2011
    Пораки:
    475
    Допаѓања:
    1.690
    космонаут [​IMG]

17. d.Darla

d.Darla Истакнат член

Се зачлени на:
    1 септември 2010
    Пораки:
    661
    Допаѓања:
    160
    Сакав да бидам новинарка. Да работам за некое списание, па во посебни тетратки лепев исечоци од разни списанија и си правев свое хехе.
    Многу сакав да составувам квизови и обавезно со другарките од маалото игравме квиз, јас водителка, тие одговараа на прашања. :lol:

На Phyramide и blueeparadise им се допаѓа ова.
  18. enca.69

enca.69 Популарен член

Се зачлени на:
    25 декември 2009
    Пораки:
    1.709
    Допаѓања:
    3.454
    Детектив и судски вештак....цццц.............и уште сакам и ми се неостварени желби.....пред некое време во подрум домче најдов во второ одделение песничка сум напишала, почнува...голема желба имам детектив јас да станам, случаи да испитувам, земја моја од криминалци да бранам :rofl: :rofl: ...не ми биле баш јасни работите, ама желбата кристално јасна ми била :rofl: ...бидејќи уште е истата :o

На d.Darla му/ѝ се допаѓа ова.
  19. femina90

femina90 Популарен член

Се зачлени на:
    25 декември 2009
    Пораки:
    3.997
    Допаѓања:
    2.353
    Генерал во војска :D
    Уште во прво одделение знаев дека воената академија не прима секогаш студенти и броев дали кога јас ќе треба да се запишам ќе можам :D

20. LightOFF

LightOFF Истакнат член

Се зачлени на:
    30 јануари 2011
    Пораки:
    34
    Допаѓања:
    72
    Кога бев мала сакав да бидам докторка и продавачка,како пораснав ми се смени мислењето .. сакам да сум адвокат и во иднина сигурно ќе бидам во тие води :D :D

На mime87 и esperanca им се допаѓа ова.