Форумџика на годината
  1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Што сакавте да бидете кога ќе пораснете?

Дискусија во 'Кафе-муабети' започната од angie, 15 јуни 2010.

1. marrs

marrs Истакнат член

Се зачлени на:
    16 декември 2010
    Пораки:
    8
    Допаѓања:
    2
    Кога ќе пораснам сакам да бидам актерка, манекенка, пеачка, детективка... не знам што друго хахаа :D

2. Morticia-Addams

Morticia-Addams Истакнат член

Се зачлени на:
    26 февруари 2011
    Пораки:
    0
    Допаѓања:
    0
    Jas kako mala sakav da bidam stjuardesa, sega mnogu sakam da bidam arhitekt :D

3. GarpovaV

GarpovaV Популарен член

Се зачлени на:
    18 февруари 2011
    Пораки:
    999
    Допаѓања:
    1.962
    Како помала фармацефт а сега Дизајнер за ентериер (внатрешно уредување) :) Добра ми е желбата :D

4. Kicky

Kicky Истакнат член

Се зачлени на:
    18 февруари 2011
    Пораки:
    153
    Допаѓања:
    74
    најмногу сакав да бидам стуајрдеса...од мала сакав многуу да патувам и сега кога ќе ми текне на ова понекогаш ми навираат солзи,посакувам да можам да си го исполна тој детски сон....а инаку сакави актерка,пејачка,докторка,,..но ова со стујардесава најмногу ме влечеше ;) ;) ...децааа !!! :D
    а сега не знам што сакам..се уште сум средно и учам економски..но се може да биде :) :)

5. Plavokosa

Plavokosa Истакнат член

Се зачлени на:
    15 март 2011
    Пораки:
    71
    Допаѓања:
    20
    најмногу сакав да бидам полицајка, арно ама некако поинаку изгледаат работите. многу ги сакам луѓето во униформа

6. meruska

meruska Истакнат член

Се зачлени на:
    1 ноември 2010
    Пораки:
    472
    Допаѓања:
    103
    :D :D :D цепки :D :D актерка :D па полицајка глупости на крај усте нисто несум :D

7. Shelea

Shelea Форумски идол

Се зачлени на:
    27 ноември 2009
    Пораки:
    4.258
    Допаѓања:
    43.794
    Нешто поврзано со сцена, музика.
    Сакав да бидам актерка, пејачка, балерина, поетеса... Многу од тие нешта успешно си ги спроведувам и ден денешен иако немам, реално професија што може да ми ги собере сите желби од детството. 8)
    А, да ќе заборавев - многу сакав да бидам ѓубреџија, за да им мафтам на сите наоколу качена на камионот полн со ѓубре :D
    И отсекогаш мечтаев за Макфест, да победам како Олгица Христовска, зошто Зајди зајди ми беше омилена песна и ја пеев пред огледало со дезодоранс во рака :D

8. HeartlySmile

HeartlySmile Истакнат член

Се зачлени на:
    14 февруари 2011
    Пораки:
    160
    Допаѓања:
    50
    како помала сакав да бидам балерина :Д
    а сега сакам да бидам актерка,пејачка, а најмногу да бидам манекенка но секој ден се повеке се оддалечувам од таа желба....:(

9. Butterfly-itgirl4s

Butterfly-itgirl4s Истакнат член

Се зачлени на:
    29 јануари 2011
    Пораки:
    414
    Допаѓања:
    285
    многу сакав да бидам манекенка,пораснав малку па оцајно сакав да бидам докторка ама не обицна сакав да бидам хирург,се секавам на патот имасе едно ма4е мртво бесе го прегазила некоја кола.јас будала мала ке го вракам во зивот па му врсев операции брутално ама мене ми бесе забавно :D опседната бев со медицината па полека сонот ми се остварува 4екорам по патот кон мојата цел :)

10. Srekicka

Srekicka Популарен член

Се зачлени на:
    14 мај 2010
    Пораки:
    1.863
    Допаѓања:
    2.847
    Уметник. Од мала сум со молив во рака, цртам убаво и кога не правев ништо со прстот си ,,цртав,, на маса. Многу често бев опоменувана од наставничката затоа што многу ги шкртав клупите. :lol:
    Од петто одделение сакав да сум наставничка по биологија а сега учам за сосем друго.

На HeartlySmile му/ѝ се допаѓа ова.
  11. Sephora

Sephora Популарен член

Се зачлени на:
    5 декември 2010
    Пораки:
    2.690
    Допаѓања:
    4.481
    Првата желба ми беше хигиеничарка. Паметам бевме кај баба ми и ја прашаа сестра ми Вероника што сакаш да бидеш? -Наставничка по француски. А ти Мерче? -Чистачка во школо.

После тоа сакав да сум дизајнер (не дека не сакам и сега, но тоа е само пасија), шминкерка, стоматолог, пластичен хирург. Последниве две ги гледав како склоп на работи кои ме интересираат, дизајн и медицина. Демек ќе дизајнирам нечие лице или заб. :D
    Сега се држам кон египтологија. Никогаш нема да го преболам ова нешто. А како резерва ми стојат шминкерство, професор и сметководство.

12. Marucu37

Marucu37 Истакнат член

Се зачлени на:
    11 март 2011
    Пораки:
    38
    Допаѓања:
    11
    од секогаш сум сакала да бидам детектив :)

13. LadyN

LadyN Истакнат член

Се зачлени на:
    20 октомври 2010
    Пораки:
    265
    Допаѓања:
    124
    Јас сакав да бидам наставничка по македонски(сакам многу да читам)... втора опција детектив, убаво ми е да истражувам и уште од мала ги гледав филмовите со убиства :P а не излезе ни едното ни другото.

14. zhap4e

zhap4e Форумски идол

Се зачлени на:
    27 март 2011
    Пораки:
    7.113
    Допаѓања:
    107.126
    :rofl: хаха и јас истото го имав :) прва моја желба беше да бидам автомеханичар, а како не би кога пораснав во фиќиото на татко ми. Од бебе морал да ме вози низ маало со колата за да заспијам инаку крајници сум корнела цела вечер. Плус спроти куќата кај што живеевме имаше салон за поправање. Редовен гостин од рани зори. Неколку фустанчиња и имам јас изшарано со уље, само да изгледам ко автомеханичарот. После оваа желба се стабилизирав. Потоа сакав правник, адвокат. Татко ми долги години работеше и буквално пораснав во неговата канцеларија со неговите предмети. Очите ми се кокореа кога го слушав како објаснува за некои случаи, бидејќи и тој си уживаше во тоа. А, и како не би кога го гледав како мала како спрема правосуден. Заспивавме со брат ми до него додека ги читаше огромните книги, за кои што секогаш велеше еден ден ќе се мои. Нормално во таа насока продолжив, но не баш адвокат. Сакав и архитектура, уметност, литература и јазици. Сите тие работи ми лежат, но едноставно ова другото надвладеа. Цртањето и пишувањето ги сфатив како нешта кои можам да ги користам во слободното време за лечење и хранење на душата, пак јазиците да ги учам на курс. Така и правев. На крајот сепак излезе мојата прва работа во животот, со заработени пари говорам (бидејќи и други нешта работев, но за лепе очи да не речам :) ) да е пишувачка. Но, потоа се променија работите.
    Паметам дека уште во средно училишта имав направено список со работи кои треба да ги направам до 30 години, а бидејќи ми остануваат уште две до тогаш, можам само а кажам дека оние две љубови кои ги оставив како за душата и мозок... ќе треба да престанам да ги запоставувам толку често, како што до сега практикував.

15. Adi888

Adi888 Форумски идол

Се зачлени на:
    22 ноември 2010
    Пораки:
    6.188
    Допаѓања:
    23.229
    од мала сакав да бидам или наставничка или пеачка..
    стално го земав дезодорансот..пуштав музика до даска..и пеев ко будала хД
    :)

16. macence85

macence85 Популарен член

Се зачлени на:
    30 август 2010
    Пораки:
    1.217
    Допаѓања:
    822
    Како мала сонував да работам во сендвичара :D Мислев нема по кул нешто од правење сендвичи 8)

17. ohoho

ohoho Истакнат член

Се зачлени на:
    26 јануари 2011
    Пораки:
    266
    Допаѓања:
    100
    хахаха и јас исто ама заскитав некаде помеѓу гимназија и педагогија :D

18. unhappyy

unhappyy Истакнат член

Се зачлени на:
    10 април 2011
    Пораки:
    320
    Допаѓања:
    147
    Полицајка..учам сообракајно ама треба да идам на факултет за полицајка..ама сеа сум во двоумење на козметичарка или фризерка да земам курс :) некако не ми се оди на факултет :)

19. LoVeR

LoVeR Популарен член

Се зачлени на:
    22 јули 2010
    Пораки:
    886
    Допаѓања:
    1.046
    дизајнер на хемиските соединенија затоа сега учам факултет за дизајн а потоа на магистратура за нуклеарна физика :)

20. emma-chan

emma-chan Истакнат член

Се зачлени на:
    11 април 2011
    Пораки:
    71
    Допаѓања:
    10
    ја уште сакам xD сакам да сум психијатар