Драги Дедо Мразе, минатата година ми го донесе тоа што го сакав. Оваа година сакам само да видам насмевки на лицата на моите сакани, друго не ми треба.
Дедо Мраз, ми велат не си вистински ама не знат тие шо зборат, остај ги. Никогаш не те прашвам за многу само сум апла дете во душата и сакам едно пакетче фамилијарни смоки балони јас ќе земам , неколку пара ... Новогодишни гаќи ... И мноооогу чорапи . Пижами се секогаш на листата . Те сакам.
Било кој од план А, B, C... сичко сама ќе направам, он... само ко олеснувач или нешто у тој стил ќе му дојде. Да отвори и придржи врата.
Претходната недела ме прашаа што сакам од дедо мраз, јас будала реков пакетче А поставувачот на прашањето ми вика - бидејќи оваа година јас ќе бидам дедо мраз, ќе добиеш две пакетчиња плус се што ќе посакаш на светов што може со пари да се купи..ајде сега барај нешто друго од дедо мраз, нешто што твојот дедо мраз не може да го исполни А јас скромна, во тој момент актуелен беше Павлов ака земјотресецот и неговото предвидување, ми текна на цитатот што го читав претходната вечер... и си побарав - Љубов, љубов и само љубов Така да дедо мраз, дај ми љубов за нова година!
Надежта да ми ја претвори во посакувана реалност. Тоа што го започна ненадејно минатата година, во годината што претстои да создаде прекрасен завршеток. Листот хартија што го посакувам, многу ми значи.
Здравје, среќа, љубов за памет касно е се зезам, најважно е здравјето после малку среќа и љубов останатото само по себе ќе си дојде
Дедо Мраз стави го во моето пакетче него и прати го тука, стави му љубов во срцето, блескави насмевки, а и некое чоколадо во џебот...
Среќа, љубов и пари. И конечно да се наспијам во новата година. Новогодишното пакетче не го спомнав, зошто тоа се подразбира.
Пред се здравје, среќа, мили луѓе, потоа дечко, успех и ова не сакам да ми го донесе туку да ме однесе во Будва.
Во 2015та не го добив ова, ама затоа имаше еден куп во 2016та. За следнава година само нека продолжи.