Секоја година оставаме чаша млеко и колачиња за Дедо Мраз. Ниту една година не дошол. Ами Дедо Мраз сме јас и сопругот. Посакувам навистина да постои и тогаш, ќе ја побарам единствената желба што ја имам. Волшебно стапче, што ќе ги избрише сите неправди, болки, рани, болести, солзи од овој свет. Ќе побарам здравје и среќа за сите, а на крајот и за нас.
Кога бев мала од Дедо Мраз посакував материјални нешта и тој преку моите родители секогаш ми ги праќаше. Кога потпораснав и сфатив дека го нема многу се разочарав но до ден денес ми остана навиката предновогодишно длабоко од срце да ги посакам нештата кои најмногу ми значат. Слично како години и години наназад посакувам внатрешен мир и спокој, здравје, љубов и среќа за сите кои тоа го заслужуваат. Посакувам да владее мир, да исчезнат неправдините и да се врати човечноста кај луѓето.
Имав една желба со години и во август месец ми ја донесе дедо мраз Нормално сакам моите блиски да се живи и здрави. Сакам да има помалку болни луѓе Дечиња да нема ич Сите да имаат убаво детство.... За други (материјални) желби е дискутабилно Еве на маж ми му реков дека ќе му пуштиме во сандаче писмо за дедо мраз па нека му ја мисли Рече нема проблем , на прво место да се ставиме и двајцата, само малото под а, јас под б
Работа. Конечно да се вработам за стално и да започне да ми тече стаж. Да продолжи да не' држи добро здравје и мене и сите мои најсакани. Од материјални работи: 1. Апарат. За конечно да можам поасални фотки да праам. 2. Патичињава: 3. Сет книги Lord of the rings: 4. Шолја за чај со дупли порцелански ѕидови, цедилка и поклопче која може да се пренамени и во термос со додаток на капак за носење:
Родителите да ме прифатат таква каква што сум, со сите мои избори, одлуки, маани, позитивни и негативни работи.
Време за себе, да се избањам раат, а не на брзинка, да исфенирам коса, да се средам. И не е лошо во тоа пакетче и некој денар да стави. не барам многу.
Ne e vazno sto, dragi Dedo Mraz, Jas sakam se. Ako ti ostane nesto od ovie koj se skromni i nisto ne sakaat, mene donesi mi. Ke mu najdam krajot.
Сакам да ми донесе повеќе самоконтрола, а помалку анксиозност. Искрено тоа си го чувствувам како приоритетно.
Дедо Мраз јас сакам здравје за тато, среќа за мама, мир и љубов за сестра ми, и најубавите желби да им ги исполниш на сите други, а за мене, само подебели нерви за да можам да истрпам се.
Dedo Mraz ama si me zaduzil! Znam deka mi sakas dobro ama ic ne ti trebase da me zaduzuvas. Mi se sviga i detevo eptem se izraduva, fala ti uste ednas, ama da mozese da napravis da zadrzime toa sto veke go imavme, ke bese dobro. Aj dobro, stom mislis deka morase da gi spletkas rabotite za na kraj da zavrsime vaka, ok. Fala ti mnogu , pustaj sega samo sreka, zdravje i bezbednost, za ponataka sami ke se snajdeme.