Ориз, компири на секаков начин приготвени, грашок, шпагети со секакви сосови, пица. Од месо само пилешко и риба Благо: торта со вишни, и чоколадната 'Моцарт' (од Зафир)
пица, лазањи, баклавата на баба ми, ребра и компири од мајка ми, сладоледот у палма, домашни кифли, гиро, нес торта, чоколадо млечно дорина
Домашни њоки, сукани/тегнети пити, чорби, се што е направено со грав, секаков специјалитет со месо (освен јарешко, јагнешко), секаков вид на зеленчукова салата и секаква овошна салата.
домашни пити,кифли,се од тестенини,особено потпечени макарони со јајца и сирење,симит погача,кинеска храна,домашна пица,лесковачка,самса-пита посипана со лук и кисело млеко,секое печено месо без исклучок со помфрит,ориз или пире,чорби со многу зеленчуци,гиро,пастрмајлија,тенки пржени кобасички.чварки,пушено месо,сланина,свински врат,печеница,чајна,хамбургер,похован карфиол,турлитава,мекици,пастрмки,сом,крап,ослиќ,кекс торта,секоја комбинација на торта со чоколада и овошје,медени срца,манчмелоу,крем бананчиња,ресана,црна чоколада,ледени коцки,пиварки,принцез крофни,еклери,тулумби,араванија,шеќер паре...горе доле ова ми е најомилено...
Мусака, сарма, лазањи, гиро. Али баш ретко ги јадам тие јадења, затоа и ми се омилени. Всушност, јас ништо не јадам пречесто, освен риба, салати и овошје.