Првиот пат слушнав Лорел после другарка ми го пушти и слушнав Јани и сега пак Лорел. Цимеркава Њами слушна.
Значи вака да ви објаснам на сите. ЈЕНИ е -30 pitch voice. ЛОРЕЛ е +30 pitch voice - Правило е Лорел, а за оние кои слушаат Јени, тоа значи дека имате помлади уши. Јас и мајка ми слушаме Лорел (и така е правилно) а брат ми и татко ми слушаат Јени. Јас сум млада но изгледа „имам постари уши“. Самиот „автор“ на видеото вели дека Лорел е правилно. Доколку се прашувате зошто-Јени и Лорел всушност имаат многу сличности во текот на нашиот говор.Доказот можете да го видите и на следново видео, а за темава мислам дека сепак беше непотребно да се креира. А инаку јас сум помала од брат ми и мајка ми е помлада од татко ми - јас и мајка ми слушаме „ЛОРЕЛ“ а татко ми и брат ми „ЈЕНИ“. Иако не е точно, јас слушам „лорл“
Сега јас па само Лорел слушам, како да се изгуби сосема она Јени што го слушав. Што се случи не знам.
Првиот пат кога го слушав, слушав Јени, и тоа на repeat ми беше 3-4 пати за да се осигурам што сум слушнала Сега па Лорел јасно и гласно кажува, ко да сосема друго видео сум пуштила .. Каде ми отиде Јени од завчера не знам