Kada vidim kako zivimo sve oko sebe kako moze kako jeste, kako bilo nam je pre borba traje i ne prestaje idem samo pravo, nikom idealno nije i razmisljam zdravo Zahvaljujem se Bogu jer ja jos uvek zivim al' ne bi trebo obicnom zivotu da se divim i zasto kad se opustim nesrece se bojim plasim se jer imam sta bih mogao da izgubim Odrast'o sam rano i tako nam je svima kako problema puno ima da l' se borimo sa njima I naivnosti nema dete k'o da nisam bio uvek pratilo me zlo ja od toga sam se krio
Гледаме небиднини и вистини. Слушаме невистини и причини. Ќе сме летале, ај и јас, ај и јас. Зборуваме, но сами не се слушаме Тишината во сонот ќе не прекрие Ќе сме молчеле, ај и јас, ај и јас. Огништето не ти згрешило. Каде бегаш, нели гледаш, јас и ти во тој свет не припаѓаме. Како ќе сме ние чисти, капка роса таму труло се кај што е. Посакуваме акција, случување. Нудиме дразба, надмудрување. Ќе се спасиме, ај и јас, ај и јас. Предците од нас не се откажуваат. Туѓи бајки не не залажуваат. Ќе останеме, ај и јас, ај и јас. Огништето не ти згрешило. Каде бегаш, нели гледаш, јас и ти во тој свет не припаѓаме. Како ќе сме ние чисти, капка роса таму труло се кај што е.