Таму ми чука срцето Зашто ти си причината Што не можам да заспијам Те молам врати се сега И таму ми трча мислата И ти си причината Што сè уште дишам Сега сум безнадежен Би се качил на секоја планина И би препливал секој океан Само за да бидам со тебе И да го поправам она што го скршив О, затоа што сакам да видиш Дека ти си причината Ми се тресат рацете И ти си причината Моето срце постојано крвари Сега ми требаш И ако можев да го вратам времето Ќе се погрижев светлината да ја победи темнината Би го поминал секој час, секој ден Чувајќи те безбедна И би се качил на секоја планина И би препливал секој океан Само за да бидам со тебе И да го поправам она што го скршив О, затоа што сакам да видиш Дека ти си причината Не сакам повеќе да се борам Не сакам повеќе да се кријам Не сакам повеќе да плачам Врати се, ми требаш да ме прегрнеш (ти си причината) Биди само малку поблиску сега Само малку поблиску сега Дојди малку поблиску Ми требаш да ме прегрнеш вечерва Би се качил на секоја планина И би препливал секој океан Само за да бидам со тебе И да го поправам она што го скршив Зашто ми требаш да видиш Дека ти си причината