1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Што сме носеле некогаш, а сега тоа ни е смешно

Дискусија во 'Мода и стил' започната од karina8, 7 јануари 2011.

1. mina

mina Популарен член

Се зачлени на:
    22 ноември 2009
    Пораки:
    1.260
    Допаѓања:
    638
    Лелеее маица со реси :o ! Имав бре ваква, само во розева боја со дрвени топчиња на краевите од ресите и многу модерна се осеќав облечена во неа! ;)
    И кошничката ја имав, само бледо се сеќавам на неа (знам дека мајка ми штипките за простирање алишта ги чуваше во неа :lol: )

2. Phyramide

Phyramide Популарен член

Се зачлени на:
    12 јули 2010
    Пораки:
    3.009
    Допаѓања:
    14.816
    Кошничката кај нас дома служеше за пазарување, и до ден денес ми е врежан во главата моментот - шуљање! Оф колку ми ги жуљаше рацете :D

Епа ајде пак да се потсетиме како беше.

3. LivingGlam

LivingGlam Форумски идол

Се зачлени на:
    28 септември 2010
    Пораки:
    6.212
    Допаѓања:
    56.852
    Леле кошничката :rofl:
    Ние уште чуваме една поголема од таа, темно плава.
    За на гробишта ја користат моите, за задушница работите во неа ги ставаат некогаш :rofl:

Модерни се бе 8)

На MarchelineAmaru му/ѝ се допаѓа ова.
  4. rossonerka

rossonerka Популарен член

Се зачлени на:
    13 април 2010
    Пораки:
    4.160
    Допаѓања:
    15.289
    Многу многу точно!
    Еве видов пред некој ден ептен добра блуза со реси у нашиве продавници.
    Ко овие панталонкиве има во Њујоркер и мене ми се многу шема, сакав да си купам :D
    А ова торбава ја видов на една блоггерка перфектна комбинација и ова торбичево :^) , ако и ја најдам сликата ќе ви ја покажам. Мене ич не ми се свиџа али то е то, а и плус непрактична лабелото, сјајот ќе ми летнат :lol:

Јас го чекам моментот кога на голема врата ќе се вратат ѕвонарките, мора да е тоа у следните неколку сезони. Слушајте ми го зборот 8)

На Phyramide му/ѝ се допаѓа ова.
  5. soncicko

soncicko Истакнат член

Се зачлени на:
    4 ноември 2010
    Пораки:
    336
    Допаѓања:
    73
    i jas si gi sakam dzvonarkite so topuk sandala mnogu jako mi stojat
    [mod-kirilica:1oqprvaz][/mod-kirilica:1oqprvaz]

6. koritsaki

koritsaki Moderator Член на тимот

Се зачлени на:
    1 март 2010
    Пораки:
    18.498
    Допаѓања:
    105.983

7. Doozy

Doozy Форумски идол

Се зачлени на:
    22 април 2010
    Пораки:
    4.711
    Допаѓања:
    59.974
    Леле, ѕвонарки! Кај лошо ми стоеле, па и како што бев мало дебелко... Како тркалца да имав, мислиш секој момент ќе се затркалам нанапред. Ми текнува што ги имав едни избледени, ама не онака умесно, туку апла бре, како со доместос да ги прскале. И колку ми беа омилени, ги носев со едно каивче со реси, свашта! :D Си ветив дека на моја нога ѕвонарка веќе не влегува, нема да ѕвонам веќе НЕВЕР. :rock:

Исто многу носев сомотни панталони, и за тоа ветив дека веќе никогаш нема да го облечам. Ви текнува на тој избледениот сомот - :puke: . До ден денеска не носам ништо избледено, ептен малкуцка ако е, тогаш може. :D

ЕДИТ : А ви текнува на тие шноличките што ги викавме вошки ?? Едни ситни, мали, ноктот да си го скршиш додека го отвориш. :D И како цветчиња беа, се ставаа во косата... Прво одделение сум сликана наредена така низ цела коса, со ВОШКИ. 8)

На Offspring, tinkerbelll, MarchelineAmaru и 2 други им се допаѓа ова.
  8. AlicaInWonderland

AlicaInWonderland Популарен член

Се зачлени на:
    26 ноември 2010
    Пораки:
    3.624
    Допаѓања:
    9.805
    Читам и си мислам, мора ова моето алтер его да го пишувало пред еден саат. Јас не се сеќавам :D

Леле роси те молам немој, само не ѕвонарки во мода, ауф колку ми се грди, не ги можам. Се срамам од себе што сум била модерна на времето :D
    Најбитен момент е кога носев ѕвонарки тог период, тогаш имав вакво мислење на цевка фармерки. Велев такво нешто јас на мене не облекувам :D

Друго што сум носела, а ми е смешно е комбинација тексас со тексас и со тексас и тексас до бесконечност :) Комплет фармерка, палто, па и топуци имаше тексасни, и санадали. Баш така сум била на полуматура. Тексас корсет, фармерка ѕвонарка, долу доволно широка да ги облече сите голи во африка и тексас топук......и каивчер едно се врзува на страна и надолу висат реси, колку подолго - толку пофраерско :!:

На Doozy му/ѝ се допаѓа ова.
  9. AlicaInWonderland

AlicaInWonderland Популарен член

Се зачлени на:
    26 ноември 2010
    Пораки:
    3.624
    Допаѓања:
    9.805
    Леле сеа се читам дека сум пишала - матура :D
    Не, не, не бев ваква на матура, тоа беше ептен оддмна, на полуматура :)
    Ако може некој модератор нека поправи во предходното мислење зашто мене ми помина времето, и нека го брише ова зашто е непотребно.
    Фала :)

10. starfish

starfish Популарен член

Се зачлени на:
    31 јануари 2010
    Пораки:
    4.832
    Допаѓања:
    10.128
    Широките дезенирани панталони погоре, како шалвари..... не знаете колку си искеширав за два пара такви во Космос... :tmi:
    Што да правам, не сум имала никогаш, а ептен ми се штосни.

Инаку се сеќавам на моите маички со реси, во многу бои, со такви топчиња на краевите. Плус едно шеширче-капче на глава и метак на плажа. :D

А широките фармерки одн.ѕвонарките, баш гледам дека пак ги носат. Ми се чини дека во новата колекција на Зара има модел. А и блогеркиве ги носат, ги комбинираат со топук чевли. Јас пак не би ставила на себе такви, ама ете, доказ дека се се враќа...

11. Peperutka90

Peperutka90 Истакнат член

Се зачлени на:
    20 март 2010
    Пораки:
    944
    Допаѓања:
    1.083
    ѕвонарки хахаха - се сеќавам во мода беа коа бев 3то хаха
    е толку си се смеам сеа :lol: :lol: :lol: каква мода лелеее :lol: :lol:

12. Angiie

Angiie Истакнат член

Се зачлени на:
    18 јануари 2011
    Пораки:
    65
    Допаѓања:
    50
    сега повторно во мода
    едит-во H&M се продава :!:

13. zhap4e

zhap4e Форумски идол

Се зачлени на:
    27 март 2011
    Пораки:
    7.113
    Допаѓања:
    107.125
    Хеланки. Едно време мислев дека нема тоа никад веќе да го носам, пошто ги носев во детството имав секакви бои, лилави, розеви, зелени, шарени, што не. Сега ги носам и тоа гордо си ги носам со туники чуда и врагови.
    И да е само тоа.
    Оние елечињата исто. Тоа се носеше еднаш одамна дури мислам дека не го ни фатив времето на елечиња,или можеби тогаш не ги носев, како и да е цц ете ги пак.

14. rossonerka

rossonerka Популарен член

Се зачлени на:
    13 април 2010
    Пораки:
    4.160
    Допаѓања:
    15.289
    Леле на што се сетив пред некој ден, се пукнав од смеење :D

Ви текнува на периодот кога носевме цуцли? Цуцла прстен, цуцла привезок на ланче, цуцли на обетки, па што повеќе толку подобро :tmi:
    Не ми се верува, цуцли бе :rofl:
    Памтите? :wasntme:

На tinkerbelll, MarchelineAmaru, Divinebutterfly и 7 други им се допаѓа ова.
  15. mims-89

mims-89 Форумски идол

Се зачлени на:
    7 мај 2010
    Пораки:
    6.488
    Допаѓања:
    24.073
    Дааа ми текнува мене, исто имаше една случка кога со вистински цуцли дојдоа едни девојчиња во одделение, иначе тогаш 8мо бевме и ги пратија кај директорката бе :lol: :lol: :lol:

16. BlackSwan5

BlackSwan5 Популарен член

Се зачлени на:
    6 јуни 2011
    Пораки:
    2.765
    Допаѓања:
    3.559
    Да да и јас се сеќавам кога носев звонарки и тоа во сите бои па и оние монтките што беа зелени,жолти.Инаку порано се носеа и ептен куси маички на гол стомак мислам и сега некој ги носат но делува многу ефтино.

17. eemmiilliijjaa

eemmiilliijjaa Истакнат член

Се зачлени на:
    5 јануари 2011
    Пораки:
    549
    Допаѓања:
    213
    еве овие тренерки што сум ги носила толку ми се смешни хахах
    всушност тука јас сум смешна :lol:

Прикачени фајлови:

• 656300.JPG
      656300.JPG
      Големина на фајлот:
      66,5 KB
      Прегледи:
      344
  18. Name

Name Популарен член

Се зачлени на:
    5 јуни 2010
    Пораки:
    1.433
    Допаѓања:
    880
    ^^^
    Леле росииии ми текнува на цуцлите :tmi: онака ко низ магла, али
    знам хит беа, па ако не се лажам мислам дека имаше некои цуцли за лижење, со вкусови, така нешто.. а некои само за "украс" :D
    Да и голите стомаци исто... хит беше, а имаш гол стомак, згодна цура си 8)
    Сега и да ме тераш не би се носела така уф, бљак, ко што рече блексуан ефтино изгледа и неаубаво :worried: Иако има сеуште девојки така што се носат но сепак, нивно си е :)

19. Phyramide

Phyramide Популарен член

Се зачлени на:
    12 јули 2010
    Пораки:
    3.009
    Допаѓања:
    14.816
    Чек сега дада Пирамида да ти објасни како се решава тој проблем. Си купуваш несесерче или у постоечкото си ставаш и лабело, и сјај, и све! Фино лепо - оп у торбата.
    Ама затоа наовчаникот глеј да не го полниш многу со пари, ташнава проѕирна, многу примамлива ќе бидеш за крадци, евентуално по некој голем камен да си ставиш за да бидеш спрема за контранапад :D

Туку мене ми текна на уште еден момент, дали се сеќавате кога се носеа едно време, на крајот на 90те - долги фустани со кратки ракави и со капуљачи?! :tmi:

Ах Роси цуцливе, ах бре ах бре, зошто ти текна? :rofl:

На LivingGlam му/ѝ се допаѓа ова.
  20. BeYourself

BeYourself Популарен член

Се зачлени на:
    12 септември 2010
    Пораки:
    1.490
    Допаѓања:
    2.949
    Не знам дали ви текнува, а и јас сум од помладите генерации од вас, дека-дека. Но, знам, дека кога без мала на мода беа фармерки - ѕвонарки, а на нив да има парчиња кадифе. Јас имав такви едни кои на колената имаа темно кадифе и еден пријател на татко ми секогаш ме зафркаваше „Ти се скинале фармерките, па мајка ти ти ги шијала со кадифе“. :lol:
    Ми текнува и на блузите со реси. сите девојчиња од маалото имавме и кога ќе си ги облечевме сите, тип-топ исти. :D
    Па, имаше мода кога се носеа налани со дрвени штиклички и само тропкаа. Затоа што многу одамна таткои ми имаше дуќан за чевли имаше околу пола вреќа такви налани и нон-стоп си ги менев. Ги скапав од носење. :lol:
    Па, мајка ми, баба ми на сите спавачи, комбенизони има чипка, на сите сукни од пред 20тина или 30тина година имало тантели. Еве, сега пак се враќа тоа на мода. Но, сепак, сега не ни е смешно.
    Ами, оние кошулите со карнери? Сега пак се вратија. Јас еднаш кога буричкав низ алиштата на мајка ми кои и останале од младоста најдов таква кошулка, со розевкаста нијанса и баш може да се најде во бутиците. Сепак, тоа не ни е смешно.
    А, кога ќе ми текне дека имав едно карирано фустанче, црвено со нешто темно, тоа ми беше најомилено ( :puke: ) . А, мајка ми ми ставаше и јака , знаете тие големите, што се врзуваат отпозади. ( :x ) . Не знам, како сум можела да ги сакам.