1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Што со исушеното лепче...

Дискусија во 'Рецепти' започната од katka-slatka, 7 јули 2010.

  1. Nigredo Odor

    Nigredo Odor Популарен член

    Се зачлени на:
    17 јануари 2016
    Пораки:
    3.549
    Допаѓања:
    19.459
    Најчесто го бакнувам пред да го фрлам. Но, не поради верски причини, туку како мал гест на почит кон луѓето кои го правеле. Или го давам на животните надвор да се нахранат, намачкан со некоја паштета или храна за мачки/кучиња. Бајат леб не можам да јадам. Ни моите дома не јадат. Кашкавал секогаш немам дома.
     
    На GirlLove и Јаневски им се допаѓа ова.
  2. Mama993

    Mama993 Истакнат член

    Се зачлени на:
    2 февруари 2019
    Пораки:
    281
    Допаѓања:
    558
    Пол:
    Женски
    Во сад за матење со вилушка ги матам следниве состојќи :
    2јајца
    150 мл зејтин
    200 мл млеко или јогурт (што имам во моментот)
    1 прашок за пециво
    половина од целиот леб ( кој не се искористил најмногу 3 дена) кршам на ситни парчиња и додавам во садот со останатите состојќи и мешам. Се друго е по желба.
    Додавам суџук сечен на ситни коцки, 100 гр кашкавал,две лажици кечап, ситно сецкан жив кромид,маслинки сецкани. Смесата треба да биде ниту многу течна миту многу густа,како пире да речеме.
    Смесата се истура во подмачкана тава со зејтин и одозгора се посипува печен сусам.
    Се пече на 200 С додека не порумени (15-20 мин).
    Има вкус на пица и не се познава дека е од стар леб.
     
    На Osamena devojka, lasthope, Mari* и 2 други им се допаѓа ова.
  3. LadyLollypop

    LadyLollypop Популарен член

    Се зачлени на:
    14 февруари 2019
    Пораки:
    1.120
    Допаѓања:
    5.405
    Пол:
    Женски
    Ги потопувате кришките во млеко и ги редите во плех една до друга да нема празен простор потоа ставате кечап шунка(кулен, печеница) кашкавал печурки и ете вкусна домашна пица :)
     
    На Dessa и Ники. им се допаѓа ова.
  4. bella24

    bella24 Истакнат член

    Се зачлени на:
    9 септември 2014
    Пораки:
    563
    Допаѓања:
    789
    на тостер подмачкани со кристал маргарин и ги јадам со намаз или со ручек, или кршам на мали парчиња потпечувам со сирење и јајце мешано заедно со малку млеко
     
  5. srekice

    srekice Популарен член

    Се зачлени на:
    2 ноември 2013
    Пораки:
    4.103
    Допаѓања:
    10.414
    Пол:
    Женски
    Правам попара.Зовривам вода со зејтин ,сол и многу бибер внатре.Намалувам оган и ставам сечкан леб ,многу прска па треба нон стоп да се меша.Дробам сирење внатре и кршам неколку јајца.Додека е топло е превкусно .