Луѓето кои ги интересира моето мислење, луѓето кои сакаат да ме дослушаат и да ми помогнат, луѓе кои не осудуваат, луѓе кои се искрени, луѓе кои имаат само едно вистинско лице, сите тие луѓе без разлика дали се пријатели, членови на моето семејство и сл. јас ги ценам најповеќе. А најповеќе од она што можам да го поседувам е тоа што знам и можам искрено да сакам, што сакам на секого да му помогнам и пред се здравјето кое ГОСПОД ми го дарува
Се она што не може да се купи со пари - најблискиот круг на семејство, најблиските пријатели, љубовта,здравјето, можноста секој ден да се будиш и да имаш шанса да живееш нормален живот и да се трудиш и бориш за тоа што сакаш.
Најмногу ја ценам довербата.Ако таа особина постои,ќе ја пронајдам кај другите и ќе се потрудам да развијам пријателски однос,истиот да го одржувам и задржам.Тешко се наоѓа човек на кој можеш да се довериш.
Најмногу пред се го ценам семејството, среќата, здравјето... Исто ги ценам и луѓето кои што ми помогнале во животот, без да бараат нешто за возврат.
Од она што го имам ценам првенствено здравје, потоа го ценам домот што го имам, средствата за живот, личностите околу мене, се. А кај други ценам искреност и верност, како и чесност.
Gi cenam onie koi me cenat mene,koi go cenat moeto prisustvo a ne da se raduvaat na moeto otsustvo.Onie koi pokazuvaat deka im znacam nesto vo zivotot sto bez niedna precka ili izgovor da bidat pokraj mene kako sto jas sum za niv
Самиот живот. Родени сме со фактот дека еден ден ќе не нема. Ако не си го цениш животот, не вреди да живееш.