Како многу мала, 3-4 години максимум сум обожавала зелен доритос и М&M бомбончињата и сум се давeла во нив и ништо друго не сум сакала да пробам и така едно месец ,два И после ми се смачило веќе и сум сватила дека пости нешто повеќе од доритос и М&M
kak deca sme jadele pita od zelka i kasa od grasok i margarin so kromit i melena sol a sega decava ne znaat kak se jade pozzzz
Листови од весници. Се сеќавам мајка ми само викаше остави тоа, полно е со олово!! Е како не, олово, што е тоа? Баш е вкусно...
Хаха се изнасмеаав! И ја ко мала јадев цвекиња.Посебно тие сеа не ми текнува како се викат,бели се од дрво и мали и имаат многу сладок вкус ако ми текне кје ви кажам .Пред некој ден ја прашав мајка ми дали сум апнала ко мала некој инсект и ми рече дека сум апнала пајак од тие со долги нози а мало тело..сите дома ги имат!хаха коа ми кажа мама ми идеше да се убијам, браво за мене
^ако бе,мора малку "мевце" -Сите сме супаџии по дома сум пораснала со домашна супа а страствено сум го јадела само месото во супата,ццц -Млеко,млеко и млеко.насабајле,поручек и навечер пред спиење. -Сум јадела паста - од тубата во уста директ,несквик и степ на голо без ништо - со лажица и сркај -Едни розови цветчиња ко грмушка што се,лом сум ги правела кога ќе сум одела кај баба ми -Леб со маргарин и салама и солче.И до ден денес јадам. -Зелени сливи. -Секакви стрволии - чипс,смоки,чоколада,гумени бонбони и ми текна за оние тврдите мастики со вкус на мента и баба ми ќе ми купеше секој ден и ќе ме изненадеше со него после јадењето,незнам како сум ги џвакала тие,како да џвакаш цемент не мастика -Црници.Бар ја така ги викам.Мене до ден денес ми личат на малина и така ќе остане Кај баба ми и дедо ми има околу 2-3 такви и ко мала,ќе го паркирал дедо ми тракторот за јас да се качам на приколицата и да јадам црници.Или пак пред да дојдам баба ми во чинија ќе ми наполнила и сум седела надвор,сум си јадела црници и сум уживала и други тракатаници.
-Лепче со еурокремче/Луна и Нутела/ -Чајна салама и сланинка МИК-кај баба ми и дедо ми -Палачинки со сирење кечап и -Лепче ,путерче,сиренце и чајче со мед ....мх мх мх мх
-Кремче намачканo на лебче и млеко мм. -Сладоледи 2 на денн хД -Чоколадно млеко и корасан -Путер на лепче , домат и кокарче мњамми . -Јајце пржено на око и сирење -Чајна редовно јадев. таа ми беше омилена -За да јадам супа мајка ми требаше да ми раскажит приказна за да ми бидит поинтересно и повкусно инаку блјацк. мразев да јадам тоа што домашните јадеа,никогаш со нив на маса не сединав.СЕкогаш нешто по мое јадев. затоа на 15год. иам 45кг.