Доручек Ручек Вечера скокнав. За помеѓу оброци се освежував со крушка, банани, кроасан со ванила и две кафенца
Вчера стандард работно, од 8:15 до кај 9 ипол, нес. Па црниот чај. Па накај 10:45 3 јајца, 2 кабанос колбаси, шака рукола и шака спанаќ. И домашен ќефир. Околу 13-13:30, зелен чај и киви. Околу 14 ипол, овес и чиа со сурутка, млеко и боровници потпечени во микро, па додаден малку мед. Накај 15:45 една банана и една мандарина. Околу 18 ипол макарони со мелено месо со томатело и брокула, и чилито. Околу 20 ипол, маточина. @SeñorPink на пакувањата Липтон вака пишува, е сеа колку е вистина кој знае.
Денес кнап денот со работа и обврски, стандардно нес од 8:15. Накај 10 ипол туна со цвекло и рукола. Од 1ипол до 2 ипол тегнев зелен чај, мултитаскингував ствари, па успеав само бананата да ја изедам. Накај 15 овес со чиа, сурутка, какао и млеко потпечени во микро, па додаден путер од кикирики. 18 ипол купчека пита со спанаќ и сирење, и мезе од грчки јогурт со краставица, виолетов кромид и копар. Од питата ми останаа 2те најголеми редови, некако многу ми дојде, а и не сум голем обожавател на пити. Сеа тегнам маточина.
Spoiler Таман почнав да пишам бев форсирана да преќинам ама имав "вонредна" состојба 9.30am едно пржено јајце со печурка и кашкавал, неколку маслинки, кришка леб и салата од марула со кромид (сол, маслиново масло, јаболкова киселина пошто уште немом да ја остам за лимон) 10.30am горко турско и 2-3 лешници печени со сол 1.00pm горко нескафе со млеко 4.00pm две мазничиња со праз, чаша јогурт, неколку маслинки 7.15pm цеден сок од јаболко, морков, цвекло, портокал и мандарина (генерално имам периоди кај шо свежите работи и овошјето ги крејвнувам на вечер) 8.15pm мазничиња со зелка и маслинка, еден домат со сол (денес сум "критичар" на мазничиња ) Не сум стигната до овај дел ама на вечер дур гледам серија мезам по 2-3 стапчиња од овие:
9.30am еспресце горко, рибја чорба и едно лепче од тие шо дават 12.30pm чај од лаванда треба да прашам од кај е на другарка ми cuz damn 2.00pm ориз со пола Вердино колбас и салата марула, крастајца, малку кромид и стандард сол, маслиново масло, јаболкова киселина 4.00pm цеден сок од цвекло, морков, јаболко, мандарина, портокал 5.40pm чај од брусница 7.30pm гризини од оние лути од ети Crax пола пакетче 8.30pm слава: сарма, грав, риба (крап), бадеми, едно визитарско благо, многу салата (зелка + домат и краставица)
Нес во 8:15. 10 ипол - 3 јајца, 2 кабанос колбаси, огромна лажица урда, шака спанаќ и рукола. 11ипол - кивито и мандарината од вчера што ми останаа. 13:20 - зелен чај со нане и банана. 14 - шака кикирики. 15 - пола чашка протеински пудинг, нешто ми се згади на пола пат. 17 ипол - туна со марула, спанаќ, рукола, краставица, виолетов кромид и пченка. Spoiler: Детали Основата, тревата. Малце боја. Совршен залак. 20 ипол - чоколадце.
Од 8 нес. 10 ипол - пченица со цимет, крушка и путер од лешник и кикирики. 14 - мандарина и електролити. 14:30 - нес со соино. 18:30 - 22:30 - грав, сарма, зелка, кисели краставички, свежа краставица, домат, феферонки; 2 чашки од водкава; ослиќ, зелка, кисели краставички, феферонки, домат, благи маслинки; баклава и ванилица.
Доручек Ручек Вечера еднава од крофниве Помеѓу оброци се освежував со кафиња и чај од камилица и нане и јадев
9.30am еспресо и зелен чај со мандарина од Loyd, ударна доза енергија едно по друго и едно ѓумбир колаче 1.00pm лепчиња потпечени со кашкавал и од горе со песто и домат + цвекло од тегла за мезење од после 2.00pm турско кафе 5.00pm овошна салата: круша, мандарина, банана, киви измешани со лајче мед и неколку лешници печени со сол (х7-8 ) и ф'стаци (х6) 7.00pm именден јас сум од оние од се шо има по малку да пробам, да видам (кифле + туна салата + скуша + баклава + ф'стаци)
Многу ми се допаѓа темава и шаренилото во неа. Постирање слики додава мотивација и идеја. Многу често заборавам што да спремам, па во последно време се фаќам како посегнувам на најбрзата варијанта:кутијата со кекси. Деновите преку недела ми почнуваат рано, а за викенд ми се ремети редот 06:00-06:30 Кафе со малку млеко, магнезиум, влакна и терапијата 07:00 Смутибоул со овесни снегулки и протеин Spoiler 10:30 Протеински јогурт со јаболко и цимет Spoiler 12:30 Чоколаден мус Spoiler 15:00 Гравче и зелка салата ( не можам да прикачам слика) 18:00 Шака бадеми 19:30 Протеински шејк Преку цел ден пијам детокс вода со лимон, краставица и стапчиња цимет.
8:30 нес 10:45 2 кифли со гауда, краставица, домат, зелка и маслинки 13:30 нес со соино и кока кола 14:10 бомбица Мислев доста ќе ми биде, ама после 10 мин. апнав и пиварка ¯\_(ツ)_/¯ 17 банана 19:45 кикирики и џин со битер лимон и кисела вода 20: 30 ослиќ, сарма, зелка, краставица, домат, кисели краставички, феферонки 21:30 втора тура, сарма, зелка, краставица, домат, благи маслинки 22 баклава Пукам. Пууукаааммм....
06:00-06:30 Кафе, магнезиум, влакна, терапија,колаген 07:00 Овесни снегулки со лажиче мед и боровница 10:30 Бадеми 14:00 Зелена салата со туна, пченка 17:00 Овесна торта 19:00 3 зеленчуци:патлиџан, краставица и морков
Викендашки: 10:00 Стандард кафе, терапија, колаген 11:00 2 јајца ,маслинки, нискомаслен јогурт, краставица, моцарела 13:00 Краставица со јогурт и копар 15:00 Глас нудли со зеленчук и киноа ќофтиња 17:00 Ханута 18:30 "Дејт" скромна даска и вино
Вчера катастрофа нутритивно. Во 9 ипол нес. 10:40 кифли со шунка, козјо сирење, краставица, домат и благи маслинки. 14:30 нес и баклава 16:40 ослиќ, сарма, кисели краставички и феферонки. 18:30 - 20:30 на гости, чај од нане и тулумба 21:30 чај од маточина 22:30 - 00:30 пиво и кикирики
+1 од мене Последните два дена ме мрзи да пишам оти вадам супена лајца салата со туна и кифличка. По сат и пол пак. По сат и пол пак. Два дена. И ме мрзеше да пишам на секое: 2.00 -||- 3.30 -||- Ај денес да се опрам оти киселини ме искинаа. Ама си го барав јебига.
Од 9 нес. 10:30 јајца, домат, кабанос стапчиња и урда. Околу 13 неколку вакви крекери. Неколку за нас, неколку за патките, неколку за пилињата. 14 ипол крушка, јаболко и зелен чај со нане, фамилијарна делба. 16 ипол ориз со копани , феферонки и зелка. Сеа тегнам маточина.
10.00am зелен чај со мача и турско кафе, вчера заборајв кафе и ме искина глата, па не прам два пати иста грешка 12.00pm јас: ugh имам киселини исто така јас: ✨нудли✨ 3.45pm полнети пиперки со ориз и џекфрут, кришка леб, ферментирано цвекло и едно тофифи со бело чоколадо 5.00pm салеп 7.30pm кромид со сува пиперка и со леб малку макнато и неколку посни сарми со лозов лист (пола од сликава, пола сфатив дека сакам кромид само )
Вчера денот тотална утка, ама по гости се знае како е 09:30 кафе 10:30 Тостирано лепче со маргарин, овчо сиренце и планински чај: љубов од детството 14:00 Кафе 15:00 Салата со макарони, пица, парче пилешко месо( не беше само толку, си доредив ) Варено вино Парче торта Spoiler киселини ме откорнаа
10.30am еспресо 12.00pm мекици со сирење и мармалад (обично јадам една и пол со сирење, и после како десерт полојна со мармалад) 1.00pm салеп 4.00pm една круша и две киви 6.30pm полнети пиперки со џекфрут, кришка леб и ферментирано цвекло 8.00pm кромид со кришка леб и зедов околу шака смоки лути од Стоби Флипс Магнус.