Вчера; од 8:15 нес. 10:30 од завчерашниот ручек, ориз со копани, и феферонки и кисели краставички. 13:30 зелен чај со нане 15.00 овес, чиа, сурутка, какао и млеко потпечени во микро, па додадени мед и малини. 17:45 макарони со путер, песто, домат и козјо сирење. 18:45 какао
2 банани 3 јајца 350гр овесни снегулки 350гр нискомаслен јогурт 130 мл бадемово млеко Пола лажиче пециво 1 лажиче цимет 1 лажиче мед или јаворов сируп или ванила екстракт Се гмечат бананите и се додава се друго, се меша убаво и се става во плехче( јас имам правоаголно како за банана бред),одозгора се реди било какво овошје( боровница, банана,јагоди) се пече на 180 околу 20-25 мин(зависи од рерна) ******** 06:30 Кафе и други тракатанци 10:30 Полна чинија овошје 14:00 Кафе и кекс 17:00 Виенска шницла,пире и салата 20:00 Остатоци од кајзершман и две шолји греено вино Не сликав ништо, некако во трчање ми помина денот
Стандардно нес од 8:15. Па во 10ипол од вчерашните макарони со песто и козјо сирење, плус домашен ќефир. Пошо уште ми останаа, ќе бидат и утре пак за појадок. Накај 13 ипол зелен чај со нане. Па во 14 ипол овес, чиа, сурутка, цимет, крушка и млеко потпечени во микро. За ручек потклекнав и се согласив на "јакиот" избор на маж ми. Најгрдото панирано со зденка (?) внатре (барем во фрајер беа правени ), плус помфрит со сос за бургер и кечап. Барем кркнав и салата од спанаќ, рукола и краставица. Сеа тегнам маточина.
10.00am еспресо 11.00am зелен чај со мача 12.30pm домашна пица 2.00pm турско кафе 4.00pm цеден сок од јаболко, круша, мандарина, портокал и за жал, морков и цвекло 6.00pm I'm just a girl... 8.00pm цвекло ферментирано Сега си ставам чај од брусница
10:00 Кафе и суплементи 11:30 Оризови галети со котиџ чиз ×2 14:00 Кафе 16:00 Салата со пилешко месо 18:00 Чоколатче 20:00 Чипс и филм
8.30pm турско кафе 9.45pm зелен чај со мача 10.50pm цеден сок со јаболко, круша, портокал, мандарина, морков и цвекло 1.30pm компири печени, сардина и маслинки ама буквално се јадев посебно дојдов дома прегладнета и прво видов компири. Јадов. Ми текна дека ми фали протеин па отворив сардина (со зеленчук). И после видов маслинки и то ми е една од омилените ужинки. 4.00pm второ турско 5.40pm неколку ќошиња брауни 8.00pm ова со time jump, топлам зеленчукова супа/чорба и салата со марула, крастајца, кромид, сол, маслиново масло и јаболкова киселина Денес не сум расположена за сликање.
За доручек: Утринско кафе со За ручек: Шкембе чорба Кафе пауза, едно колаче потоа салеп за ужинка. За вечера: Лиснато со сиренце и јогурт со
07: 30 турско кафе 08:30 Појадок - две варени јајца,парче сирење,3-4шери доомати и парче сланина 10:00 какао 12:00 калинка и две мандарини 12:30 макијато 14:00 Ручек - зелка салата и мусака 16:00 два еклери 18:00 турско кафе 20:00 Вечера - грчка салата 22:00 какао
Кафе Д: Макарони со сирење У:Печено јаболко и две три суви сливи Р:Креспи-Чикен Тортиља У: Ништо В: Зелена салата.
Вчерашниот ден е огледало на немање време, па дај шта даш. Еден оброк не зготвив. 8:15 нес 10:30 макароните со песто и козјо сирење што ми останаа од претходните 2 дена () плус јајца испечени во фрајер (ама сè тоа каша попара се напраи во садчето во ранец, јбг) Па пошо не носев ништо друго на работа, изедов скоро сè од фиоката. 11.00 црн чај со сино овошје и киви 13.00 зелен чај со нане и кикирики 14:30 банана 15:55 крушка 18.00 мантии со сирење и еден залак од најодвратната баничка што ја иам пробано (некоја нова од Стокомак, нешто погадно одамна неам пробано, со некое демек месо и сирење, ама имаше вкус на најгрдата паштета/салама/виршла), домат, краставица и феферонки (втор ден по ред, "јакиот" избор на мм ) 19:20 какао и коцка со марципан
8:15 нес 10:30 3 јајца во микро потпечени, урда, шака спанаќ и рукола 13:10 зелен чај со нане и мандарина 15:10 овес, чиа, сурутка, какао и млеко потпечени во микро, па додадени мед и малини Кога е тазе направено, ептен е кремаво. Подоцна е посуво, но сè уште вкусно. Контрастот на малини и какао ми е омилен. 18:10 шпагети со мелено месо и виолетов кромид Сеа не можам да престанам да пијам вода.
Доручек банана Ручек македонка со компири и кромид салата. Нескафе Пилешки прсти со кечап лут. Индиски ореви И сега пред спиење ќе пијам шејк од млеко, козја сурутка, бадеми лешници, ореви, банана и шумско овошје.
8.40am турско кафе, денојве ко ќе станам ме прашват дали сакам и велам "да". Не е дека имам прекинато љубов на еспресото. 9.50am зелен чај со нане 11.00am помфрит со сирење и зеленчукова чорба 1.00pm десерт со ф'стак и еспресо 7.00pm салата зелена, зеленчукова чорба и кришка леб со ајвар и сирење
За доручек: Утринско кафе и банана, па доцен доручек: Ужинка: банана. За ручек: Чај од камилица и чај од брусница подоцна. За вечера: Варено ѓеврече, па марула салата.
Кафе Д: тостирани лепчиња со кашкавал У: Чоколатце блок и мандарина Кафе Р: Мусака И завршив со две-три чоко бисквит
Ставам 3 лажици овес, 1 лажица чиа, 1 огромна нерамна лажица сурутка, (некогаш плус какао или цимет), па млеко, не знам колку, од око, убаво да ги потопам, па мешам со машинка за нес зш сурутката знае грутки да прави, ставам некое овошје и пуштам на 2 мин. да се "пече". После знам да му додадам одозгора мед или путер од кикирики.