10.00am турско кафе и зелен чај со нане и лимон цеден 11.00am шопска (домат, краставица, кромид, маслиново масло, сол, сирење) и 4 варени јајца (тргнав две жолчки, маслиново масло, јаболкова киселина, лута пипер, кромид) 1.00pm еспресо 5.45pm печени тестенини со крем за готвење, сирење и кашкавал + едно триаголниче Тоблероне 7.25pm цеден сок од цвекло, морков, јаболко, мандарина, портокал
За доручек: Лимонада и кафе со трилече. За подоцна во денот: За ужинка: За ручек: Пржени пилешки џигерчиња и срциња со лепчиња со јајца. Чај од липа и камилица. За вечера: Салата од крставица, марулка, ротквички и морковчиња.
Вчера кај 11.30pm земав зелено Негро едно. Шо искрено е напредок зошто имам потенцијал цело големо пакетче да изедам вакви бонбони. Денес: 9.30am мазник (со сирење) и чаша јогурт 11.00am турско кафе и зелен чај со нане и малку лимон цеден (ве читав дека убо било да се клај, мислам ми зеде задоволството од зелениот чај а, меѓу омилените чаеви ми е за пиење) 12.45pm цвекло од тегла 3.20pm х3 лепчиња со кечап, зачини, кашлавал и скоро цела вангла зелена салата (марула, крастајца, кромид, сол, маслиново масло, јаболкова киселина) 8.00pm пица на интегрална тортиља, не ја праев јас па од око гледам шо има, ама има две врсти кашкавал, чери доматчиња и песто, исто мислам дека под кашкавал имаше и доматен сос; или на мој јазик ова е совршенство
Денес пошто мезам цел ден немам временска рамка ама излегов од дома со ова: Кроасаната изедов, две мандарини и дел од мазникот (1/4 од прилика) Две парчиња пица: Две коцки: Ама целам кон трета некако ептен за душа ми се фатија и имам уште јаболкото со путер од кикири купив за "носење". И достае. Турско кафе и две урми. Денот
За вчера За доручек: Подоцна киви и од пиперките измешав од нив, домати и маслинки за доцен доручек. За ручек: Печена риба и свежа салата од марула, крставица, ротквички и моркови. За ужинка: За вечера: Варено ѓеврече. За денес За доручек: подоцна овошна салата. За ужинка: Банана. За ручек: Печено пиле и ориз и салата од крставици, домати и младо кромитче. За десерт: Парче торта од оваа За вечера: Печени костени.
Вчера место јаболкото зедов уште едно парче пица оти беше полесно и ми беше мачно. И да, си ја изедов третата коцка и пошто бев од 5 станата, а пак легнав во 12, дур гледав серија elephant twists изедов шо се со домат и ким. Башка кортико ми отворат толку апетит шо осеќам како дупната вреќа да сум. Денес: 9.15am турско кафе 10.00am хумус, леб (подебело парче го ставив да се потпечи), маслинки 10.25am зелен чај со нане и малку лимон 1.30pm цеден сок од цвекло, морков, јаболко, мандарина, портокал 3.00pm печен компир, вердино шницла во ерфраер, мајонез со кисели краставички и голема зелена салата (марула, крастајца, кромид, сол, маслиново масло, јаболкова киселина) 4.50pm турско кафе #2 и две урми 7.45pm зеленчукова чорба (пченка, грашак, морков, карфиол, компир) 9.20pm мазник со малку јогурт и ледена коцка како вчера како cherry on top на денот пошто не смеам кортико на гладно а веќе и вреќава од стомак се пополна
За доручек: Утринско кафе и парче торта. За ужинка: Банана. За ручек: Мала закуска од руска салата, лиснато со сирење и пиперки и брокули. За десерт: За вечера:
9.00am еспресо 10.00am Овес со чиа и мелен лен, бадемово млеко, мед, јаболко, круша, урми, цимет, мускатно оревче, од горе со павлака мешана со малку путер од кикири и малку семиња од сончоглед и тиква (напрајв поќе оти сите беа расположени за ова па во ова шо извајв колку иди од се немам идеја) 11.00pm зелен чај со нане и малку лимон 2.00pm нудли со гочуџанг лут сос и две варени јајца, туна 4.30pm 4 големи костени печени во ерфраер и едно парче баклава После во план имав сендвиче со веган колбасица, ама каснав некое кифле, две триаголничиња Тоблероне и тоето. Денес изгледа не бележам ич некако глуп ден имам и ме мрзи да бележам и сликам и спремам.
9.00am горко турско кафе 10.30am овес од ќесичка, со плус калинка внатре додадов; ќесичката растворена со вода 11.30am горко еспресо 2.30pm цеден сок од цвекло, морков, јаболко, мандарина, портокал и малку калинка 3.30pm блитва подварена па печена со ориз, џекфрут, доматен сос и јајца со кришка леб + матичен млеч, гел од алое, терапија и суплементи 6.00pm зелен чај со мандарина и малку лимон исцеден внатре 8.00pm оризова галета со крем од ф'стак, три бадеми, малку банана и на врв на лајче горко какао + едно десертче исто горко на вкус 8.20pm голема зелена салата со марула, крастајца, млад кромид, сол, маслиново масло и јаболкова киселина 9.30pm чај од камилица со растворена коцка од ѓумбир и куркума внатре (са ставив вода да се стопли де, поглед кон иднината е ова)
Доручек: тортилја со котиџчиз, спанаќ,варено јајце Ужина: протеинска овошна урда Ручек: Салата марула, морков, наут, пченка, вегански ќофтенца. Ужина: шака бадеми Вечера немаше, прилично касно ручав.
07:30 Турско кафе 08:30 Појадок - куван ѓеврек,парче сирење,четири шери домати 10:00 Какао 12:00 Манго 12:30 Сок од цедени портокали и лимета 14:00 Ручек - пица со кашкавал и печурки 15:00 Една рака ф'стаци 16:00 Две рафаело бомбици 18:00 Турско кафе 20:00 Вечера - туна салата 22:00 Какао