Шумарски факултет

Discussion in 'Образование' started by littlegirl92, Oct 13, 2010.

1. ivanak

ivanak Активен член

На страната на шумарски има список за менторство , за што поточно се работи ??

2. ivanak

ivanak Активен член

Има некој од шумарски што ја следи темава ??

3. tigerlady

tigerlady Популарен член

Секој студент има ментор. Е сега поентата е ако имаш некакви проблеми за да не луташ низ факултетот, си одиш кај менторот и се консултираш со него. Ама тоа колку ќе ти помогне зависи од тоа кој ти е :D

Кај кого си ти??

4. ivanak

ivanak Активен член

Не прашувам за мене , за дечкоми ,он е кај Ирена папазова анакиева.вонредно е и работи и неможе да ги најде сите професори да ги праша за литература ,што треба за потпис , полагање и слични работи . не во можност секогаш да излага од работа. Па и побарал помош преку маил , ама не му вратила. Ти која година си ? Имаш ли некој информации што можат да ми помогнат ? :) Фала

5. tigerlady

tigerlady Популарен член

Тоа со мејловите нека се откаже однапред. Нека проба еден ден барем да отиде кај Ирена, она да му подобјасни нешто ама за литература, потписи и се слично ќе треба да оди кај секоја професор посебно бидејќи знаат и да си менуваат од време на време. Или нека види со колегите од генерација, тие што се редовни би требало да знаат што како треба.

6. AIT

AIT Популарен член

Ај да прашам ,за смерот ентериер уште ли има математика,2 хемии ,дендролигија,физика,машинство, хидро,анатомија на дрво,односно сеуште ли се 49 испити ???И Митко уште предава ? Роска уште е на студентски ? И сеуште ли се шетаат студентите на сите можни факултети (освен ветерина и медицина)? Сеуште ли се држат предавања од 8-20 часот со само еден час пауза ?
    Ако сеуште е истиот принцип кој беше пред 14тина години и ако сеуште не ги тргнале непотребните предмети како гореспоменатите за сметка на некои нови кои би ја разбудиле креативноста ,тогаш тоа е голема штета ,бидејќи наместо да создаваат дизајнери ,тие сеуште креираат инженери кои повеќе не се потребни на пазарот на трудот !!!

7. CrazyStupidLove

CrazyStupidLove Истакнат член

Не знам точно за сите предмети ама математика, физика и анатомија на дрво сигурно имаат (од тие ми се жалеле другари/ки :lol: ) а за другиве не знам. Инаку сега е посебен факултет тоа, не е веќе во склоп на Шумарски. И мислам скоро сите предавањата им се во зградата на Земјоделски факултет.

8. Marijanae

Marijanae Активен член

Има анатомија хемија и физика во прв семестар друго не.Митко уште предава и веројатно ќе предава додека умре.Ова веќе не е смер на Шумарски туку си има посебен факултет, со одлична организација и многу добри и интересни предмети.Не се шетаме од годинава на други факултети, се си има на нашиот и предавања има скоро цел ден но со 15 мин пауза меѓу секое.

AIT likes this.
  9. Rubiii

Rubiii Популарен член

Ова е сега посебен факултет, одвоен од Шумарски, иако се наоѓа во тие згради мислам, а се вика Факултет за дизајн на технологии на мебел и ентерир.
    Еве линкче па види ги предметите, или јави се и информирај се :)
    http://www.fdtme.ukim.edu.mk/

10. ivanak

ivanak Активен член

Ви се читаат ли предметните соопштенија ?? гледам ставале прашања за испит ботаника и информатика ама не ми се отвараат! help

11. antonina05

antonina05 Активен член

Дали е точно дека на Шумарски факулет имам отсек за моден дизајнер.Мислам дека нема,но прашувам затоа што една моја другарка сака да знае.Подобро да знаеш отколку да претпоставуваш :)

12. 1209

1209 Форумски идол

Која е логиката на шумарски да има моден дизајн?Нема таков смер.Порано имаше дизајн на ентериер сега тоа е посебен факултет.

13. antonina05

antonina05 Активен член

Претпоставував дека не може на шумарски да има таков отсек.

14. TimTheMinion

TimTheMinion Истакнат член

Здраво девојки, има ли некоја што е запишана на дизајн на мебел и ентериер? или пак што има во план да се запише? :)

15. Slatkarka94

Slatkarka94 Истакнат член

Дали е добар шумарски Факултет викаат дека најсчаб и не го признавале секаде истао како да не си завршил факултет.

16. 1209

1209 Форумски идол

Абе поим немаат тие што зборат да ти кажам, има шумарски инженери што работат и имаат плата како некој доктор јас да ти кажам.Кој си сака да учи и кој го интересира таа област што го е гајле што мислат другите.Секое школо има вредност кој како се снајде.А за признавање никој фак. скоро не е признаен.

Nina95 likes this.
  17. Slatkarka94

Slatkarka94 Истакнат член

А да учам како инспњкторка за храна да фи прегледувам дали добра плата се зима

18. Nina95

Nina95 Истакнат член

Здраво дечки :) другарка ми сака да се запише на шумарски поточно за дизајн и проектирање ентериер, но го пропушти првиот уписен рок дали има некој што знае кога е вториот уписен рок, каква е конкуренцијата и колкави се шансите да ја примат ? Благодарам :)

19. Amethyst333

Amethyst333 Нов член

Здраво дечки имам прашање во врска со шумарскиов факултет сакав да се запишам за екоинжинеринг и екоменаџмент па ако има некој на тој факултет да ми каже како е што е што може да се работи бидејќи слушам многу негстивни коментари а стварно сакам да се запишам таму.

20. doleina

doleina Истакнат член

Дали го заврши факултетот и доколку да, какви импресии ти остави студирањето на ФДТМЕ ? :)