Форумџика на годината
  1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Шумливи таблети

Дискусија во 'Храна и пијалаци' започната од mackice, 6 февруари 2011.

1. jagotka123

jagotka123 Истакнат член

Се зачлени на:
    3 март 2012
    Пораки:
    1.765
    Допаѓања:
    312
    Затоа што баба ми ги конзумира шумливите таблети од KRUGER и јас понекогаш си правам а најмногу ги сакам со вкус на портокал.

2. Mrs.Cuper

Mrs.Cuper Популарен член

Се зачлени на:
    10 август 2011
    Пораки:
    2.790
    Допаѓања:
    2.553
    Сакам да ги пијам сите вкусови ми се убави посебно портокалот ми е омилен вкус, а инаку порано ги сакав дури и да ги лижам и знам целата уста во пена ми беше :D Инаку кога имам пијам по едно на ден :)

3. kikav

kikav Популарен член

Се зачлени на:
    28 февруари 2011
    Пораки:
    2.711
    Допаѓања:
    2.034
    jas multivitamini si pijam baska toa mi otvoraat apetit :P

4. AnaKarenina

AnaKarenina Форумски идол

Се зачлени на:
    6 октомври 2011
    Пораки:
    5.801
    Допаѓања:
    55.003
    Јас со имунитетот никогаш не сум стоела добро, едно време пиев и капсули за негово подигнување, ама не ми помогнаа многу. Јадам овошје, ама во последно време почнаа ноктите да ми се кршат и да ми се лупи кожата на прстите, па почнав да пијам по една таблета од овие

Никогаш не сум ги сакала шумливите таблети, ама сега морав да ги пијам, па некако се навикнав. Кожата ми заздраве, веќе не ми се лупи, а ноктите ми станаа поцврсти. Во однос на цената гледам дека се малку покапи од другите, ама внатре има 20 таблети, така што траат скоро месец.

5. Kathlin

Kathlin Истакнат член

Се зачлени на:
    11 октомври 2012
    Пораки:
    153
    Допаѓања:
    232
    Почнав да пијам пред некој месец мултивитамин и морам да признаам дека имам поголем апетит :D .Ги купувам од кам 39 ден ефтино а добро

6. Umbrella22

Umbrella22 Форумски идол

Се зачлени на:
    6 август 2012
    Пораки:
    3.951
    Допаѓања:
    33.920
    Редовно ги пијам најчесто ги купувам овие
    [​IMG] [​IMG]

7. Dala

Dala Популарен член

Се зачлени на:
    17 септември 2012
    Пораки:
    1.512
    Допаѓања:
    1.890
    Оооххх,не,ич не ги сакам

8. katalina

katalina Популарен член

Се зачлени на:
    14 октомври 2010
    Пораки:
    1.614
    Допаѓања:
    771
    Gi pijam redovno, najcesto multivitamin ili magnezium.

9. sweet-star

sweet-star Популарен член

Се зачлени на:
    13 јуни 2012
    Пораки:
    1.524
    Допаѓања:
    1.738
    Мене ми се убави,ама дома не купуваме.Добро,следен пат ќе си купам.Ми се допаднаа оние АнаКаренина што ги покажа,бидејќи и јас имам послаб имунитет,веројатно би помогнале....

10. EMoonlight

EMoonlight Популарен член

Се зачлени на:
    23 декември 2011
    Пораки:
    1.314
    Допаѓања:
    13.815
    Често пијам,убави ми се :) :)

11. Sunday-Rose

Sunday-Rose Истакнат член

Се зачлени на:
    30 декември 2010
    Пораки:
    349
    Допаѓања:
    123
    Понекогаш пијам магнезиум кога ме болат рацете и нозете оти од магнезиумот ми поминува, ама тоа само два три дена ќе пијам на пример и после веќе се е во ред и престанувам...

12. XstrongerX

XstrongerX Популарен член

Се зачлени на:
    7 јули 2010
    Пораки:
    1.714
    Допаѓања:
    5.090
    Си имам навика да ги земам оние од Кам.Има мултивитамин, витамин C, калциум и магнезиум ако не грешам.Евтини се, ги пијам секој ден.

13. ang246

ang246 Истакнат член

Се зачлени на:
    14 јуни 2012
    Пораки:
    660
    Допаѓања:
    145
    пијав до пред некое време од магнезиум и калциум ама на сила од што морав :(

14. ocila

ocila Истакнат член

Се зачлени на:
    20 април 2012
    Пораки:
    5.513
    Допаѓања:
    1.900
    Едно време многу ги пиев али сега некако ги препиб ли што ли ее ензнам...

15. Snow-Queen

Snow-Queen Форумски идол

Се зачлени на:
    3 ноември 2011
    Пораки:
    15.266
    Допаѓања:
    15.013
    Пијам магнезиум шумливи, и многу ми ствараат мачнини. Почнаб Б6 да пијам пред чашата со магнезиум и добри 50% ми се намалуваат мачнините.

16. Gordana10

Gordana10 Форумски идол

Се зачлени на:
    7 декември 2009
    Пораки:
    6.898
    Допаѓања:
    9.190
    Порано пиев од овие, не често, а и не дека нешто сум многу по вакви нешта, но сега не пијам.Ми имаат кажано, од доктор, дека биле штетни, предизвикувале камен во бубрег.Навидум убави нешта, а којзнае колку здрави.Треба да се внимава што се јаде и пие, без разлика дали на човек му е нарушено здравјето или не.А многу значи, ако се внимава тогаш кога човек е здрав, помали се шансите за да се разболи.

17. Camellie

Camellie Истакнат член

Се зачлени на:
    22 август 2012
    Пораки:
    273
    Допаѓања:
    107
    Според мене се што е вештачко - штетно е, помалце или повеќе. За шумливите таблети имам чуено дека се штетни за желудникот, а сите вештачки витамини го скратувале животниот век. Ама па и храната што ја јадеме (и таа што мислиме дека е природна) има вештачки и штетни додатоци, така да ништо не е потполно безбедно за јадење денес. Најубаво е да се пијат по потреба, а не како сокче секој ден (како што знам некои дека прават). Не знам како го трпат вкусот само, многу ми е одвратен.

18. Nati.P

Nati.P Популарен член

Се зачлени на:
    16 април 2011
    Пораки:
    2.013
    Допаѓања:
    856
    Јас ги пијам од време на време, кога ќе почувствувам слабост :) Еднаш земав да ги пијам за да ми се зацврстат ноктите, многу ми се лупеа, а и кожата околу ноктите исто. И еве веќе три години како не ми се лупат, цврсти ми се и убави. Практиткувам и да ги пијам од време на време кога не се хранам доволно здраво, кога повеќе јадам сува храна. Колку се здрави не знам, ама ете мене ми помогнаа. Инаку, секогаш пијам мултивитамин :)

19. duffi

duffi Форумски идол

Се зачлени на:
    14 април 2011
    Пораки:
    12.733
    Допаѓања:
    145.137
    Ги пијам ретко, кога нема што друго. Обично имаме дома од портокал, мислам дека се од Кам.

20. Perina

Perina Истакнат член

Се зачлени на:
    1 јуни 2013
    Пораки:
    758
    Допаѓања:
    321
    Кога пиете витамини во облик на шумливи таблети мора да пиете и мнооогу вода :)