Јас ги обожавам порано пиев секој ден се додека не прочитав дека место шекер содрзат АСПАРТАМ Нешто најштетно што постои
Јас пијам Калциум и Магнезиум од шумливите таблети,а би сакала да ги пробам и мултивитамините и Витамин Ц за имунитет кога ќе имам потреба затоа што многу ми се допаѓаат шумливите таблети од калциум И Магнезиум,така што знам дека и овие мултивитаминските со вкус на разно овошје многу ќе ми се допаднат!
Порано бев зависна од нив се додека не прочитав дека го дуваат организмот и создаваат гасови, од тогаш не пијам
Ги пијам понекогаш, но не ми се особено вкусни, иако на моменти чувствувам дека ми ја поткреваат енергијата (или само си замислувам?) Некои имаат навистина грозен вкус, еве баш тие од Кам ми се како пластика, горат на јазикот, толку многу ми се одвратни. Некои се пак со подобар вкус, во секој случај не верувам дека се особено здрави и се држам до тоа - повеќе свежо овошје и зеленчук. Тие не Пез имам забележано дека се со шеќер, а дел со аспартам... и да не знае човек на што е.
Секојдневно пијам шумливи витамин ц а понекогаш и магнезиум и мултивитамин. Но, секогаш ги купувам оние на Кругер. Може се поскапи некој денар но, вредат. Прво што е докажана марка и второ дека не содржат шеќер и се погодни за дијабетичари.
Си пијам шумечи, си купувам од КАМ ( 42 ден) а и вкусни ми се. Ги обожавам од витамин ц и мултивитамин, а овие другиве од калциум и магнезиум ми се бљантави, како креда да јадам