Здраво девојки ! Нова сум во форумов од пред 10мин! Но имам проблем и ми треба ваша помош! Со дечко ми имаме незштитени сексуални односи уназад два месеци. Минатиот циклус на 12.12.2014 си добив на точната дата во точниот саат ... се си беше нормално. Така и овој циклус на 09.01.2015 во 9 часот циклусот траеше нормално. Симптомите пред циклус ми се отечен стомак и болни и отечени гради. Помина циклусот сенајворед, но после циклусот градите останаа набрекнати т.е отечени. Направив тест за бременост тој е негативен, е сега фал има потреба од паника ил не т.е како и темава дали сум бремена ил не!?!?!
Дали да правам уште еден теsт или да собирам парталите и на гинеколог но за кај него се чека две недели!!! А неможам да чекам!! И дали авицена адриа лаб прават б хцг.. плиз фор хелп !!! :
И извинете што и трета порака пишувам, но не напоменав дека дечко ми никогаш не ејакулирал во мене туку тоа е секогаш на страна.
Нема потреба за паника доколку циклусот ти дошол во 9 саат и поминал СЕНАЈВОРЕД, а тестот е негативен СИГУРНО СИ БРЕМЕНА. Честитки од мене
Под итно на гинеколог! Не за друго, туку за едукација. Како бе дали си бремена после циклус и негативен тест (кој не контам зошто бил направен). Ако си 1989 родена, значи имаш 25 години, како овие работи не ги знаеш?
Т Тестот беше направен заради тоа што гради останаа отечени и покрај циклусот со тоа што никогаш не ми се случило до сега, а згора на тоа, не многу искуство во сексуален однос без презерватив!
E aman be pa oteceni gradi ne sekogas znacat deka si bremena, baska sto si dobila, a baska sto imas negativen test. Aj ako ne posle sekoj odnos pravi testovi, daj ne zezaj educiraj se malku. Vakvi temi na Femina ima kup, taka da ovaa veruvam kje odi vo kanta.
Нов член си па простено ти е но за во иднина да знаеш дека веќе постои тема за вакви и слични прашања http://forum.femina.mk/threads/Дали-сум-бремена.424/