нова сум и би сакала да ми помогнете..менструацијата секогаш ми доаѓа неколку дена порано,но овој месец веќе 7 дена ми доцни. бев на одмор со мојот дечко и секако имавме односи. но не употребувавме кондом само го стави и по 2 секунди го извади и сврши надвор..сега всушност тоа и ми е проблемот..зошто ми доцни?! мојот дечко е 100 % сигурен дека не свршил во мене. сменив морска клима,планинска и оваа од тука.. дали би можело да има влијание морето? или нешто друго е во прашање?! стварно сум загрижена Ви благодарам однапред
искрено мислам дека е до климата, но секој незаштитен однос си носи одреден процент на можност за бременост...така да можеби е најпаметно утре тест да си купиш
Климата има големо влијание врз циклусот. Мене на пример не ми е редовна, бев на море ми дојде точно на 28миот ден. Зачудувачки за мене, зошто тоа прв пат ми се случува од како имам добиено. Истото и кај тебе, само што тебе ти касни и потсвесно се измачуваш. Направи си тест за бременост, не дека верувам дека си бремена, туку за мирна глава.
чекај малкце нешто не ми се слага велиш сте имале односи за време на одморок ок е тоа но велис без кондом 2 секунди и после свршил надвор зар секој пат без кондом и тоа по 2 секунди купи си тест за бременост посто очигледно не ја кажуваш целата вистина за да знаеме какода ти помогнеме
Цццц. До загриженото девојче - лани кога бев на одмор ми доцнеше циклусот 1 недела. Оваа година добив точно на време. Како и да е, климата и одредени емоции можат да влијаат на ова. Значи најнормално растојание меѓу два циклуса ти е 28-35 дена. Ако не добиеш за 1-2 дена, појди си на гинеколог.