„Внимавај што посакуваш, можеби и ќе ти се оствари“. Какво е вашето искуство?

Discussion in 'Кафе-муабети' started by Mr. Right, Mar 23, 2017.

1. злоба

злоба Популарен член

Јас манијачев по Фејсбук пред 6 години и налетав на еден познаник, не ми се допаѓаше, но беше убав, си реков што ако ми биде дечко. После неколку години се фативме и идевме извесен период.

Јас повеќе ова го асоцирам со The law of attractrion. И оваа тактика ја користам и многу ми успева!

2. Suhan

Suhan Истакнат член

Navistina veke ke vnimavam sto posakuvam..i za nesto sto mislev deka e nedostizno za mene go doziveav..nz dali da se raduvam ili veke se pokajav..sepak ubavo iskustvo..;)

3. prominent

prominent Форумски идол

Да, ми се има случено пред неколку години.
    Имав работа која воопшто не ја сакав, секој ден се жалев пред да отидам, бев безволна и нервозна.
    Еден ден навистина ја изгубив работата. Не знам дали беше по моја вина, веројатно мојата безволност влијаела на начинот на кој (не) сум ја вршела работата.
    После тоа, ми требаше одреден период додека да најдам нова работа, и тој период ми беше уште помизерен.
    За среќа, добро се заврши, сега немам таков проблем и си работам со желба и елан.

4. Amellie13

Amellie13 Форумски идол

You guys are having your wishes come true?

Искрено, не ми се случило вакво нешто, барем не некое на кое се сеќавам и ми оставило впечаток. Дури не знам како е можно ова. :?:
    Ех да беше толку лесно. :D
    Кај мене најмногу важи:
    "Внимавај што посакуваш, можеби нема да ти се оствари". :)
    Бидејќи сѐ што сум посакувала резултирало само во (пре)големи очекувања кои довеле до (пре)големи разочарувања.
    Or maybe it's just me.
    Ама се надевам еден ден и мене ќе ми се случи ова чудо. :smirk:

5. KiT

KiT Популарен член

Несакајќи потсвесно посакував нешто т.е фантазирав за тоа, и сега се оствари, но на никого за тоа не зборувам.. ;)

Suhan likes this.
  6. harizmaticnana

harizmaticnana Истакнат член

Секогаш е така, верувајте ми :D

7. eliesaab

eliesaab Популарен член

Никогаш не ми се остварило. 8-|

8. Cherry333

Cherry333 Популарен член

Фразава може да се толкува на повеќе начини. Јас ја сфаќам вака, секоја животна ситуација носи своја тежина, да внимаваме бидејќи дури и да го добиеме тоа што сме го замислувале, некој (негативен) аспект не сме го имале предвидено, па пак нема да бидеме комплетно задоволни. Затоа е зборот внимавај во фразава.
    Јас не замислувам и не си поставувам цели кои сметам дека не можам да ги остварам од причина да не се разочарам потоа. Секако дека ова не ми е кочница во животот, не сакам да тапкам во место и секогаш ги остварувам зацртаните цели, но полека и чекор по чекор. По патот не мислам на негативни работи што може да се случат, бидејќи повеќе верувам во law of attraction за негативните работи. Ако правиш нешто песимистички настроен, обавезно ќе тргне наопаку. А и да се случи некоја препрека при дејствувањето, не треба да се обесхрабруваме, туку посигурно напред. Поентата ми е, дека ако посакаш нешто, имаш мотвација, треба да работиш на негово остварување, не доаѓа ништо туку така од небо.

Dandra and CrazyGirl15 like this.
  9. edna_malecka

edna_malecka Популарен член

Досега само негативни, мисли у нервоза кажани ми се оствариле.
    Позитивни потешко.

CrazyGirl15, LejlaD and hermosa like this.
  10. hermosa

hermosa Популарен член

како за инат:!:

edna_malecka and Dandra like this.
  11. Dashing:)

Dashing:) Популарен член

Јас немам 40години, но пак внимавам што посакувам. Без разлика дали е позитивно или негативно до сега скоро се ми се има остварено. За жал и негативното. :(

12. Crna Dama

Crna Dama Форумски идол

Ја не знам имам некогаш такви мисли чудни, некогаш кога ке помислам на нешто другиот ден или малце покасно мене таа мисла ми се дешава, или остварува. А често ми се случувало во последно време. И затоа си реков више нема да размислувам за ништо, оставам на времето све, тоа ке си покаже.

KiT likes this.