буквално исто, ама никад до сеа не ми се десило нешто као демек лошо ова она заради тоа, не сум ни марел до толку, навика ми стана од време на време да ми се дешава да ми затрепери окото.
На сите некогаш им 'игра' окото. Не знам зошто воопшто е темава? Ко да има тема: Понекогаш прдам. Нормална физиолошка појава е, не е ништо посебно.
"Имам приметено дека во последно време кога и да прднам, смрди после тоа и се слуша чуден звук. Понекогаш и креветот на којшто седам вибрира. Дали сум проколната? Можеби сум пророчица и предвидувам земјотрес или вулканска ерупција? хелппппп"
онака одеднаш се осеќа миризба као да си у чернобил, али добро е ако си у кревет, затоплуење у секунда.
Вака од сабајле почна, под уста да ми трепери како нешто да ме боцка, како импулс да имам под устата (така отчукува) многу сум загрижена што би можело да ее тоа...Фала однапред
Ne me plasete luge od vcera mi igra lev dolen kapak,placev koa Bev sama zaso se karav so sestrami I mislev ke pomine deka od toa igral kapakot no seuste igra ccc se nerr na psiha
Мислам дека ова е вистинито зошто многу често ми игра левото око па и левото колено, после сето лошо на куп ми се собере...
Да прашам некои викаат дека ако ти игра лево око ке се случи нешто лошо, а десно ако игра ке се случи нешто добро. Мене левото ми игра веке два дена е сега колку е тоа точно како што ми кажаа не знам. Нека ме просветли некој ако знае да ми каже
Точно пред неколку дена се уверив дека е така, поготово со левото око. Само не сакав да верувам искрено, си реков ајде можда грешиш. Па ете ајде реков ипак да прашам колку е точно тоа тука, пошто не ми се веруваше дека можеше да се случи нешто такво. Кој да ти знае ајде нервот си игра си замислував...ама не.
Се надевам дека сериозно не го мислиш ова шо го напиша. Инаку, "играњето"(треперењето) на окото е, верувале или не, доста често резултат на возбуда, стрес, замор или премногу кофеин. Би ти сугерирал да се релаксираш со добар овошен чај, бедоксин(витамин б6) и магнезиум(исто така би ти препорачал секојдневно внесување баре по 300/400мг магнезиум) и да не мислиш на вакви суеверија.
Се сложувам. Може да се јави и од замор на очите, премногу гледање во екран, контактни леќи, суво око.