„Колач на среќата“

Дискусија во 'Рецепти' започната од strangewoman, 30 јуни 2010.

1. girl.23

girl.23 Истакнат член

Се зачлени на:
    2 јули 2011
    Пораки:
    2.129
    Допаѓања:
    1.801
    Со ваков колач, богами ќе имам СРЕЌА ако не завршам цел ден на шоља :rofl:

Прв пат слушам за рецептов, изгледа бабите од немање што да прават го измислиле ова... :D

На sofijacasas му/ѝ се допаѓа ова.
  2. sofijacasas

sofijacasas Истакнат член

Се зачлени на:
    23 октомври 2011
    Пораки:
    45
    Допаѓања:
    4
    хаха срце мое и мене така после 2 недели ке ми текне уф леле бе ја праев колач хахаха :D :lol: :rofl:

3. interesna

interesna Популарен член

Се зачлени на:
    7 јуни 2010
    Пораки:
    1.919
    Допаѓања:
    674
    Пред 5 години и ние го правевме,не е нешто ново, рецептурата не ја знам точно која беше, најверојатно е истата, но откако го направиме и поделивме се пишманивме што го направивме, нити носи среќа нити несреќа, едноставно не го бидува :lol:, неможе еден колач да ти донесе среќа, среќата сите ја добиваме, но е минлива, кружи и менува со несреќата и без колачот човекот доживува среќа и несреќа, едноставно таков е животот.

На skorpija123 му/ѝ се допаѓа ова.
  4. koritsaki

koritsaki Moderator Член на тимот

Се зачлени на:
    1 март 2010
    Пораки:
    19.006
    Допаѓања:
    108.610
    Да и ние сме го правеле , една комшика и даде тесто на мајка ми и се секавам секој ден (10 дена) требаше да се промешува и на крајот се ставаше суво грозје , ореви , нели по желба. И потоа се пече , и мене ми беше некако шубе си реков 10 дена стоено ама навистина е вкусен. И навистина ни донесе среќа еве јас се омажив па одма забременив , па брат ми се запиша на факултет :) СЕга до колачот ли е или така требало да се случи хехе тоа незнам :D

5. loveme-4ever

loveme-4ever Истакнат член

Се зачлени на:
    17 декември 2011
    Пораки:
    97
    Допаѓања:
    14
    Може некој да ми ја каже точната рецепта ?
    Ако вистина носи среќа супер ако не барем ке јадам колач :lol: