„Немам што да облечам“

Дискусија во 'Мода и стил' започната од rossonerka, 26 август 2011.

1. ivinakit

ivinakit Популарен член

Се зачлени на:
    17 јануари 2012
    Пораки:
    829
    Допаѓања:
    577
    :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:

Прикачени фајлови:

2. bojana26

bojana26 Истакнат член

Се зачлени на:
    23 март 2010
    Пораки:
    36
    Допаѓања:
    3
    На секое излегување морам јас да правам проблеми околу тоа што да носам и постојано ја нервирам мајка ми со фразата дека имам малку облека,немам што да облечам :D

3. srcekrsacka

srcekrsacka Популарен член

Се зачлени на:
    26 ноември 2010
    Пораки:
    2.952
    Допаѓања:
    1.752
    за срека имам во глава неколку резервни комбинации-за сите годишни времиња да не е тоа, незнам што би правела :D
    жени-мака мачиме со изборот на гардероба :x

4. tea4e

tea4e Популарен член

Се зачлени на:
    11 јули 2012
    Пораки:
    3.410
    Допаѓања:
    3.148
    Е како не сум ја изговорила ? Постојано! :D
    Секогаш за излегување мене ме чекаат,на мајка ми постојано со ова ја нервирам...Кога ќе речам дека немам што да облечам -немам! И цел плакар да го превртам џабе е -си стојам на тоа дека сепак немам ништо што би облекла.

Да признаеме дека ова е најупотребувана реченица кај девојките/жените. :D

На LittlePinky му/ѝ се допаѓа ова.
  5. charliee

charliee Истакнат член

Се зачлени на:
    19 март 2012
    Пораки:
    816
    Допаѓања:
    716
    понекогаш и стварно немам што да облечам ако некоја маичка ми е наперење а друга на сушење трета на сосем друго место... ограничена сум во изборот на маички и секогаш кога излегувам на шопинг викам е сега маички ќе купам а ќе видам нешто друго и пак не купувам.и секогаш(вечер) со часови стојам пред плакараот изговарајќи ја нашата драгоцена фраза ‘‘немам што да облечам‘‘

6. l0vE...-love

l0vE...-love Популарен член

Се зачлени на:
    8 ноември 2012
    Пораки:
    575
    Допаѓања:
    144
    Кога се брзам некаде немам никаква идеа што да облечам и стојам пред шкафот и размислувам и на мајками и велам Мамо немам што да облечам :D :D :D :lol:

7. EleonoraLovato

EleonoraLovato Истакнат член

Се зачлени на:
    26 декември 2012
    Пораки:
    683
    Допаѓања:
    676
    секоја вечер ме слушаат моите како јас немам што да облечам...

8. Jenniffer

Jenniffer Популарен член

Се зачлени на:
    27 март 2013
    Пораки:
    2.375
    Допаѓања:
    7.417
    Јас пред мајка ми никогаш не сум кажала дека нема што да облечам бидејќи тогаш даа почнува да ми праве комбинации. :fubar:
    Пред татко ми планирав да кажам така и тој да изваде пари и да ми каже оди купи си... Ахам, тапа!
    Тој ми вели „Да извадам се што имаш во плакар, бутик ќе отвориме“.
    И толку... се откажав јас. :|

На LittlePinky, Srce01 и eliesaab им се допаѓа ова.
  9. tirkenbal

tirkenbal Популарен член

Се зачлени на:
    19 април 2013
    Пораки:
    1.689
    Допаѓања:
    12.628
    Не дека немам што да облечам туку не знам како да си направам нова комбинација,и секогаш се нервирам поради тоа -.-

10. Boleyn.7

Boleyn.7 Популарен член

Се зачлени на:
    16 февруари 2013
    Пораки:
    375
    Допаѓања:
    425
    Не е дека нема што да се носи туку проблемот е во тоа што има многу некреативни луѓе, кои не знаат како да ја комбинираат облеката и такви на кои не им е среден плакарот.Е па во хаос кој може да се снајде ? :^) Нема шанси да им се менува толку брзо вкусот!Ќе пробаш една комбинација, па потоа друга, па трета, ама на крај пак си наоѓаш нешто. :!: Ај некој што има само 1 пар пантолони и 5-6 маички да ми каже нешто такво, па да сфатам, ама некоја со полн плакар да се жали дека немала што да облече, значи дека не е доволно инвентивна претпоставувам и нема идеи за модни комбинации.

11. sadgirl21

sadgirl21 Форумски идол

Се зачлени на:
    30 јануари 2013
    Пораки:
    7.357
    Допаѓања:
    8.482
    Се согласувам!Инаку и се пронајдев :$
    Имам преполн плакар облека,и свесна сум за тоа..ама сепак секој ден се жалам за тоа колку немам што да облечам :D
    најверојатно е до некреативноста за комбинирање на парчињата облека соодветно..

12. dushiche

dushiche Популарен член

Се зачлени на:
    3 јануари 2013
    Пораки:
    826
    Допаѓања:
    602
    можам да кажам дека немам ништо ново за облекување, но изрекава и ја оставам на сестра ми, таа секогаш нема што да облече а гардеробата ни е речиси заедничка носии и мое и свое.
    Ново купено парче секогаш ме прави среќна кога прв пат ке го носам но потоа брзо ми здосадува но облека имам и премногу ама некогаш не ми е по воља да испобувам нови комбинации и да стојам пред огледало и да се облекувам 2 саатии.
    Го зимам тоа првото и спремна сум. :rofl:

13. LittleFairy

LittleFairy Популарен член

Се зачлени на:
    30 април 2012
    Пораки:
    1.427
    Допаѓања:
    1.935
    Ако за во школо станам у 7,до 7:40 се дерам си ѕвекам глава у плакар дека немам што да облечам,после тоа од тие 3-4 комбинации што сум ги избрала гледам која најдобро ми стои,и во школо стигам во 8,во 8:10 сум веќе запишана како отсутна.Дека фејри нема што да носи,а плакарот и е полн.Некој од една блуза може 10 комбинации да направи а ја од 10 блузи ни една.Браво фејри,и понатака немај што да облечеш :clap:

14. sweets

sweets Активен член

Се зачлени на:
    7 август 2013
    Пораки:
    7
    Допаѓања:
    2
    Изгледа јас сум изрод.Немам многу облека,малку,но не се жалам,мене ми е доволно и со таа малку облека што ја имам знам да правам разни комбинации и секогаш сум дотерана.

На LittlePinky му/ѝ се допаѓа ова.
  15. Nana19

Nana19 Популарен член

Се зачлени на:
    1 септември 2012
    Пораки:
    2.141
    Допаѓања:
    2.753
    Колку повеле купуваме толку по немаме хаха
    оваа изрека е многу позната кај нас женските иначе шо да каже некој кој има смао еден пар фармерки и една маичка ?? Значи има нешто поважно и од облелата така да не се секирајте шо имате а шо немате

16. Anne15

Anne15 Истакнат член

Се зачлени на:
    29 февруари 2012
    Пораки:
    762
    Допаѓања:
    245
    Ахх реченицава постојано ми оди на нерви.Значи до толку да ја изгубив креативноста. :|
    Полн плакар и повторно И ПОВТОРНО нема што да се облече,а облеката дури нема каде да ја сместам.
    Го пробувам ова-го проувам она и НЕ НЕ и НЕ! Можеби во тој плакар има милион маици,фустани,панталони...сите тип-топ средени,наредени.....некои заборавени,некој здосадени,а некој пак ниту еднаш облечени. :?:
    Се нервирам тоа што стојам буквално цел 1 час пред отворениот плакар и не знам навистина не знам што да облечам.Немам трпение да застанам пред огледало и да комбинирам..едноставно не можам. |(
    Ех кога би можела да имам личен моден стилист,па тоа би било прекрасно,едно олеснување за мене и луѓето околу мене. :D
    Инаку не сакам укрутена облека,не можам да ја гледам не пак да ја облечам.Сакам да бидам модерна,но сепак удобно облечена. :)

17. Rose96

Rose96 Форумски идол

Се зачлени на:
    17 јануари 2011
    Пораки:
    2.680
    Допаѓања:
    37.125
    На pamelche му/ѝ се допаѓа ова.
  18. Gentleman..D

Gentleman..D Истакнат член

Се зачлени на:
    2 јуни 2013
    Пораки:
    268
    Допаѓања:
    44
    еее да секогаш го викам ова.,. :worried:

19. eliesaab

eliesaab Популарен член

Се зачлени на:
    27 април 2013
    Пораки:
    4.559
    Допаѓања:
    14.697
    Еве ја цитирам Rose96, и се согласувам со напишаното во линкот.
    Откако пред 2 дена земав и го средив плакарот за големо чудо ми изникнаа 1 пар фармерки, 3-4 кошули и 1-2 блузи. овие работи мајка ми‘ ми ги купила сама ама мене ми биле големи :tmi: и ми ги ставила во плакарот со алишта под другата облека :$ колку само бев среќна неможам да ви опишам :inlove: безброј комбинации си направив :wasntme:

20. misperfekt

misperfekt Истакнат член

Се зачлени на:
    13 јануари 2013
    Пораки:
    79
    Допаѓања:
    31
    Кога ја прочитав темета ми текна на сестра ми, таа вечно нема што да облече иако има 2 плакари со облека.