„Немам што да облечам“

Дискусија во 'Мода и стил' започната од rossonerka, 26 август 2011.

1. L-a-r-a22

L-a-r-a22 Популарен член

Се зачлени на:
    9 февруари 2013
    Пораки:
    1.337
    Допаѓања:
    10.771
    Колку често си ја кажувам оваа „златна“ реченица ни самата не знам. Но секогаш кога ќе ја изговорам баба ми ми вели: - Да имаш само 2 блузи и 2 пара панталони ќе знаеш што да облечеш.
    И во право е, не дека не...

2. LittlePinky

LittlePinky Популарен член

Се зачлени на:
    8 јануари 2013
    Пораки:
    1.421
    Допаѓања:
    4.392
    Не ја употребувам оваа реченица и не се жалам иако имам 17 летни блузички в крст .
    Тој што има премногу облека и кога вели дека нема што да облечи ми иди да му ја залепам една и да ги изброи звездите................................ |( |( |(

На leighton23 му/ѝ се допаѓа ова.
  3. leighton23

leighton23 Истакнат член

Се зачлени на:
    28 мај 2013
    Пораки:
    738
    Допаѓања:
    1.681
    Порано често ја употребував оваа реченица, но сега веќе не. Некој навистина нема што да облече, а јас со полн плакар ќе се лигавам. |(

4. alavanda

alavanda Активен член

Се зачлени на:
    19 јули 2013
    Пораки:
    3
    Допаѓања:
    0
    ne sum ni samata svesna kolku pati si ja vikam ovaa recenica, i duri ponegokas mi e sram od samata sebesi koga ke gi poglednam kolku alista imam i toa sosema novi. A tek koga ke dojdi da gi sureduvam i koga ke vidam se sto sum imala... :doh:

5. ocila

ocila Истакнат член

Се зачлени на:
    20 април 2012
    Пораки:
    5.513
    Допаѓања:
    1.900
    Пред малку си го гледам плакарот и влегува мајка ми и јас „Немам то да облечам ништо есенско немам“и мама ај понедела ќе излеземе да видеме што ти се допаднало ако е убаво ќе го земеме.. :dance: :dance: :dance:

На LittlePinky и feminium им се допаѓа ова.
  6. kate-pp

kate-pp Истакнат член

Се зачлени на:
    31 јули 2012
    Пораки:
    433
    Допаѓања:
    135
    кога сум нервозна, или пак ептен сакам да оставам впечаток ја употребувам фразава и потоа се свестувам дека не е баш така.

7. sara3

sara3 Популарен член

Се зачлени на:
    26 септември 2012
    Пораки:
    505
    Допаѓања:
    384
    често велам кога се брзам за некаде и немам сеуште одлучено што да облечам.

8. NicoleSch

NicoleSch Истакнат член

Се зачлени на:
    10 јули 2012
    Пораки:
    25
    Допаѓања:
    5
    хаха позната ми е секојдневно ја употребувам ако не се затвора шкафот од облека секогаш отворам и пола саат пробувам "неможам" да најдам кога ќе ме слушне мама како викам Нема што да облечам вика да позајмиме од комшиите.. хаха да имаш 2 пара панталони и блузи тогаш ке знаеше .. :lol:

9. ang246

ang246 Истакнат член

Се зачлени на:
    14 јуни 2012
    Пораки:
    660
    Допаѓања:
    145
    исто ко јас да сум пишувала :D

10. honesty

honesty Истакнат член

Се зачлени на:
    19 јуни 2011
    Пораки:
    247
    Допаѓања:
    296
    колку само често ја кажувам реченицава, особено во вакви преодни периоди...

11. Gioia

Gioia Популарен член

Се зачлени на:
    7 јули 2011
    Пораки:
    630
    Допаѓања:
    602
    Ова е мојата реченица особено сега кога треба онаква гардероба као за прелаз! И стварно морам да си купам нешто пошто немам што да облечам! :lol:

12. Emotional123

Emotional123 Форумски идол

Се зачлени на:
    5 јули 2011
    Пораки:
    8.619
    Допаѓања:
    40.110
    Секогаш пред искачање го викам ова, а полн плакар уствари :D

13. Hipster

Hipster Форумски идол

Се зачлени на:
    8 јули 2011
    Пораки:
    5.779
    Допаѓања:
    22.422
    Нема кој да ме истепа убаво по газот дебел да се свестам дека немам што да облечам е најголемата лага која ја кажувам.
    Нема таква која ја познавам која навистина нема што да облече у било која пригода. Секој со џебот и со големината на плакарот, ама навистина верувам дека ни една од нас тука навистина нема што да облече, само многу лесно знаеме да ги заборавиме маичките и панталоните кои сме ги купиле пред година или две па и брзо ни здосадуваат и најновите. А верувам дека старите тие со нешто малку поново можат да излезат топ комбинации кои ќе не освежат и задоволат.

Избегнувам да се жалам дека немам што да облечам затоа што апсолутно не е вистина. Срамота е навистина, посебно поради тоа што има луѓе што навистина немаат а ние од аздис не знаеме што повеќе да купиме.

14. Sexybaby86

Sexybaby86 Форумски идол

Се зачлени на:
    9 март 2012
    Пораки:
    4.997
    Допаѓања:
    96.216
    Искрено, мене срам ми е да кажам вакво нешто, мада често си го помислувам :D Додуша, кај мене не е „немам“, туку „не знам што да облечам“ од што имам премногу гардероба и партали, многу од нив дури и необлечени :tmi:

Јас сум посебен случај кога се работи за облека. Такво манијачиште сум, што секоја плата, секој месец, до денар ја трошам за облека (и чевли). Многу сакам да купувам, и стварно имам премногу облека, па тоа е она што ми задава главоболки пред секое излегување, што буквално НЕ ЗНАМ што да облечам :wasntme:

Всушност, мојот проблем е што кога ќе купам ново парче облека или чевли, не мислам со што ќе го носам и дали воопшто имам со што да го комбинирам. Ако нешто ми се допаѓа, без размислување го купувам, а нормално, потоа купеното парче потегнува уште 5 други - нели, за да имам со што да го носам. И од таму произлегува маката околу тоа што да носам, само трупам ствари во плакар и купот секојдневно се зголемува, со што ми се отежнува изборот.

А колку пати само имам чистка правено... Тони облека имам дадено по роднини, во Црвен Крст, ама пак купувам, па пак давам и така си се вртам во круг. Ете... трагедии :D

На sweet-star му/ѝ се допаѓа ова.
  15. dejana2

dejana2 Истакнат член

Се зачлени на:
    27 јули 2013
    Пораки:
    163
    Допаѓања:
    38
    Не е дека немам, туку НЕ ЗНАМ што да облечам, ах.. Фразава ја употребувам баш тогаш, кога не знам што д облечам, кога ми е здосадено од некои комбинации и од едни исти парчиња, е тогаш стварно немам што да облечам :doh:
    Порано и ние со сестра ми цела куќа во вис ја дигавме зашто не знаеме што да носиме нели, кога ќе ми текне на тоа ептен се срамам сега.

Во главно никогаш не сум останала дома со овој изговор.

16. nikiiii

nikiiii Популарен член

Се зачлени на:
    22 август 2013
    Пораки:
    1.370
    Допаѓања:
    942
    Ја купувам купувам...и на крајот дома ко ќе си дојдам некако не ми е убаво тоа и не го носам, за се што ќе купам така правам. И мајками ми вика, а јаа негирам не бе мама све си носам хахах :lol:

17. LadyFlame

LadyFlame Истакнат член

Се зачлени на:
    20 февруари 2012
    Пораки:
    658
    Допаѓања:
    340
    Треба да се преименува во незнам што да облечам :lol:

На eliesaab му/ѝ се допаѓа ова.
  18. MorbGoth.666

MorbGoth.666 Популарен член

Се зачлени на:
    16 септември 2013
    Пораки:
    531
    Допаѓања:
    150
    Хахаха се сложувам со LadyFlame :)

19. Baroness

Baroness Активен член

Се зачлени на:
    14 септември 2013
    Пораки:
    56
    Допаѓања:
    47
    Кај мене е немам.Навистина немам многу облека.Всушност имам многу малку посебно зимна,летна имам повеке,имам некаде 15 маици.Денес си купив еден џемпер бидејки имав само две блузи по долги ракави.Немам пари за повеке,а ниту моите ми даваат.Сепак си се гордеам со тоа што го имам.И не ги обвинувам моите,туку си собирам и си штедам за да си купам.Сепак сум благодарна што татко ми ми даде 500 ден. за џемперот.Сега си собирам и имам 550 ден. па да си купам поевтини блузи,барем две.А ако некогаш имам многу облека никогаш нема да викам така бидејки знам што значи стварно да немаш.

На Mishela, eliesaab, Responsible и 2 други им се допаѓа ова.
  20. nonenceee

nonenceee Истакнат член

Се зачлени на:
    6 јуни 2012
    Пораки:
    335
    Допаѓања:
    1.016
    После оваа мислење ВЕТУВАМ ... НЕМА ДА СЕ ПОЖАЛАМ НИКОГАШ ВО ЖИВОТОТ ДЕКА НЕМА ШТО ДА ОБЛЕЧАМ .
    Поздрав до Baroness . :hai:

На LittlePinky му/ѝ се допаѓа ова.