1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

„Немам што да облечам“

Дискусија во 'Мода и стил' започната од rossonerka, 26 август 2011.

1. SunnyGirl2

SunnyGirl2 Форумски идол

Се зачлени на:
    26 ноември 2012
    Пораки:
    5.581
    Допаѓања:
    5.911
    другарка има ..
    околу 7-8 маици и 3 фустана за излегување и 3 пара фармерки ..1 хеланки.. 2 џемпера..пролетно/летно палтенце нема... ама задоволна е со тоа што го имам колку толку не е без ич..тешки врмиња дојдоа...и даваме пруслоци со другарките..позајмуваме облека за излегување.. патиките и се лепени од преку лани..замислете

ова излезе како озборување
    ....само што мене реетко ми даваат пари што соберам купам поевтинко и готово..во месецот 1 работа до 900 ден. купувам (парфем,парче облека,пудра поефтинка за да имам пари да купам и др. дел од козметика...)

На LittlePinky му/ѝ се допаѓа ова.
  2. Baroness

Baroness Активен член

Се зачлени на:
    14 септември 2013
    Пораки:
    56
    Допаѓања:
    47
    Имам 3 пара фармерки (хеланки,панталони и тренерки немам),два летни фустани,есенско палто,една зимска јакна,два дуксера,еден џемпер,две блузи,15 маици.
    И не ми треба многу.Колку ке си заштедам толку ке си купам бидејки не можам постојано да барам од моите.Сега да си прособерам уште малку пари за неколку блузи и супер.
    Инаку сета облека секогаш ми е чиста и никогаш не ми е искината.

На eliesaab му/ѝ се допаѓа ова.
  3. SunnyGirl2

SunnyGirl2 Форумски идол

Се зачлени на:
    26 ноември 2012
    Пораки:
    5.581
    Допаѓања:
    5.911
    така е :) кој што има тоа..не може секој да има по многу...
    само да не се менува често килажата тоа ке е добро за да се носи облеката :)

4. LittlePinky

LittlePinky Популарен член

Се зачлени на:
    8 јануари 2013
    Пораки:
    1.421
    Допаѓања:
    4.392
    Убаво од твоја страна што не им бараш постојано пари на родителите,доколку се во тесна ситуација,туку си собираш :) поздрав до тебе :*

Јас месецов се подновив со 10тина блузи и еве сега се пребројував, имам 26 летни и 19 зимски блузи ама сепак треба уште малку да купам :)

На eliesaab му/ѝ се допаѓа ова.
  5. Silver.E

Silver.E Популарен член

Се зачлени на:
    14 февруари 2013
    Пораки:
    2.226
    Допаѓања:
    5.276
    Не дека немам што да облечам, колку што немам за убаво да искомбинирам.

Стално нешто не ми одговара, или немам соодветни обувки, каиш, или палтенцето не ми одговара најмногу со бојата или моделот...
    Ама не можеме секогаш да имаме на располагање во сите бои и соодветни модели.

Затоа гледам да не се замарам многу, а и на другите да не судам. Тие се можностите кај нас.

Затоа, гледам кога ќе купувам да е убаво, да можам да го носам и комбинирам повеќе.

(Но, без разлика колку облека имам, имам многу необлечени работи и секогаш си носам, вртам едни исти та исти работи, како најомилени.)

На BeautyQueen му/ѝ се допаѓа ова.
  6. BlackSwan5

BlackSwan5 Популарен член

Се зачлени на:
    6 јуни 2011
    Пораки:
    2.765
    Допаѓања:
    3.559
    Абе женско како женско. Не дека баш нема што да облечеш ама секогаш пред излегување магично исчезува се од плакарот.

Најтешко е за комбинирање, ова не стоело со она а не можеш се да имаш, од обувки до чанта. А ме нервира и кога нешто не ми стои, или комбинација што сум си ја замислила во глава не изгледа баш добро онака. А секогаш е тука и тој баксуз, баш фармерките или блузата што си планирала да ја носиш е за перење или не е во плакар. Сите се тука само таа ја нема, ова безброј пати ми се случувало :).

А и имам некои парчиња што така ги имам, а не сакам да ги носам.

На sweet-star му/ѝ се допаѓа ова.
  7. simonaa123

simonaa123 Активен член

Се зачлени на:
    27 април 2013
    Пораки:
    8
    Допаѓања:
    1
    Хаха.. многу се пронајдов.. значи да не речам секој ден..ама скоро секој втор дури и плачам пред плакар од нервоза. А внатре уште "на попот ушите" што би рекла мајка ми фалат.. плакарот неможам да го исчистам од летни за зимскиве да ги ставам.. ама пуста јас секогаш " немам што да обчечам" зошто Оваа недела сум ги носела тие работи и како демек сите ме памтат како сум била облечена.. пуста женска глава .. секогаш нешто фали..

8. Baroness

Baroness Активен член

Се зачлени на:
    14 септември 2013
    Пораки:
    56
    Допаѓања:
    47
    Искрено и да имам премногу облека не знам што би правела.Што ке ми се повеке од 5 блузи,15 маици,два дуксера и еден џемпер и 3 пара фармерки? Секако за 2-3 месеци ке си купам нов пар фармерки.Но сакам да кажам не ми требаат 10.Важно си имам да менувам.А и сега и немам каде да одам за да се дотерувам.Школо-дома и обратно.А во школо имаме униформи.Не се замарам многу со облеката.А кога ке дојде лето е тоа е друго,тогаш ке си се подновам убаво. :)

На LittlePinky и eliesaab им се допаѓа ова.
  9. eliesaab

eliesaab Популарен член

Се зачлени на:
    27 април 2013
    Пораки:
    4.589
    Допаѓања:
    14.857
    :) секоја чест за тебе! ретки се таквите кои што ги ценат парите и се благодарни на своите родители :clap:

10. Rama

Rama Форумски идол

Се зачлени на:
    9 декември 2011
    Пораки:
    5.520
    Допаѓања:
    55.212
    Колку и да имаме облека нема да сме задоволни ние жените :lol: Во принцип во последно не се замарам лично јас до толку,имам облека доволно да си сменувам,ама не сум заразена како порано леле ова видов еј морам да го имам леле она видов :?: некогаш бараме и трошиме пари на непотрени работи,не дека облеката е непотребна ама пример сакаме од едни исти модели да имаме во повеќе бои,ке ни мине кефот и така ќе дреми ќе фаќа прашина

11. AnaKarenina

AnaKarenina Форумски идол

Се зачлени на:
    6 октомври 2011
    Пораки:
    5.801
    Допаѓања:
    55.007
    Јас се имам изјаснато во темава, дојдов само за да ја оставам сликичкава со совет за сите оние кои мислат дека немаат што да облечат :)

На mims-89, Elena69221, crazylady и 3 други им се допаѓа ова.
  12. jjoovvaannaa

jjoovvaannaa Истакнат член

Се зачлени на:
    26 јуни 2012
    Пораки:
    293
    Допаѓања:
    81
    Oooo BRAVO :rofl: :rock:

На sofijanoka му/ѝ се допаѓа ова.
  13. nikiiii

nikiiii Популарен член

Се зачлени на:
    22 август 2013
    Пораки:
    1.370
    Допаѓања:
    942
    иии 300 да имам, пак че речам "Немам што да облечам" :rofl: :rofl:
    во крвта ни е то (женска) :rofl: :P

14. sofijanoka

sofijanoka Популарен член

Се зачлени на:
    8 февруари 2013
    Пораки:
    2.652
    Допаѓања:
    15.512
    Па немам милион парталчиња,од најновите трендови,ама имам многу облека. :) А во последно време не ми се оди ни по шопинзи,мразам да пробувам парталчиња и не ја користам фразава,пу пу! :rofl:
    И да се сложувам со феминката од погоре,некој со многу малку,а со стил може да изгледа као да носи незнам што. :) Тоа е. :)

15. swrcii

swrcii Нов член

Се зачлени на:
    1 јули 2010
    Пораки:
    723
    Допаѓања:
    272
    Викаме: "Немам што да облечам" затоа што имаме многу.. да немавме навистина тогаш да видите како лесно ке наоѓавме па и 3 парчиња да се...

16. Be-yO-nCe

Be-yO-nCe Популарен член

Се зачлени на:
    6 март 2013
    Пораки:
    1.428
    Допаѓања:
    6.954
    Пораноо на мајка ми и го кревав притисокот со реченицава!
    Значи на жената и идеше да ме врати од каде што сум излегла!Ќе излезевме во шопинг и ќе ми купеше 2-3 ствари и ќе ми речеше ова ти е за цел месец-два немој да се жалиш дека немаш што да носиш!
    Јас?!Нема шансиии! :angel: Помини недела-две и јас повторно туфкам низ дома со истото!
    Арно ама кога почнав да работам гледам колку вреди парата и се што ќе си купам ми е посебно драго и мило и не сум се пожалила па можеби 2-3 години дека немам што да носам!
    Наравоучение:Вработете се! :)

17. Anabelle.Amorette

Anabelle.Amorette Форумски идол

Се зачлени на:
    14 декември 2013
    Пораки:
    3.079
    Допаѓања:
    44.222
    Често тоа го велам хаха иако имам многу облека,ние женските никогаш ќе немаме доволно облека. :)

18. Adi888

Adi888 Форумски идол

Се зачлени на:
    22 ноември 2010
    Пораки:
    6.188
    Допаѓања:
    23.238
    Мислам дека ова е мојата најкористена реченица :D
    Баш вчера си го средував плакарот и сфатив дека имам алишта шо ниеднаш не ми се облечени и ги немам вметнато во ниедна комбинација и просто останав зачудена.
    Си реков како барам преку лебо погача јас со толку ич не клаени алишта.
    Време е да се затнам :lol:

19. blosson

blosson Популарен член

Се зачлени на:
    19 јули 2011
    Пораки:
    385
    Допаѓања:
    263
    Некако ова многу познато ми делува :D

20. mirandaa

mirandaa Форумски идол

Се зачлени на:
    12 септември 2013
    Пораки:
    1.333
    Допаѓања:
    24.757
    Ова е една од моите мн чести реченици :D иако плакарот ми е полн,дури и повекје од тоа ,затоа што обожавам да купувам,мн често се подновувам со нови и нови работи сепак таа реченица не изостанува :D Иии секако тука е мајками да ми каже па сигурно дека од толку многу работи незнаеш што да облечеш :lol: женска посла, ко да разумее :lol: :)

На jelly888 и sinorinJa им се допаѓа ова.