Луѓе, ова беше на мода пред неколку години, баш кога се актуелизираа пирсовите по веѓите. Не е сегашен тренд, баш тогаш 2008/09та сите кубеа коси по скинати веѓи. Знам дека наидував на многу потсечени и излакатени веѓи, ко од бледнер извадени. Мене ми е смешно и глупаво, никогаш не би си ја осакатила веѓата. Јас и онака мака мачам толку време за да си ги изедначам моите веѓи од „професионалните“ зафати на неспособните „козметичарки“ низ градов, а не пак дополнително да ја унаказувам. А да, хајлајт оф д моумент - искастрена веѓа и тоа од типот зебра; едно делче оставено, па едно искастрено и така до крајот од веѓата. Просто немам речи, а ниту слика за да ви го доловам моментот. И бидете благодарни, заш' таков луксуз не ви треба.
По сељачко нешто амин. Незнам што следно ке измислат? Можеби нова “мода’’ ке биде ова како што тргнала работава: Спојлер Мхм, сликава ме потсети на нешто - гајтан веѓи љубам јас. Господе боже, абе не, неможам да им се изначудам , до кај отераа со паметов, еден ден ке видиме и човек без веѓи, или пак некој со шатирани веѓи , до кај што оди работава, се е можно , и ова да го видам, можеби и нема толку да се чудам. Туку да не забегувам од темава, едно големо НЕ за таканаречената скината веѓа .
Аман бе, од овие вашиве коментари срам ми е да кажам дека ми се допаѓа. На некои стварно убаво им стои. Нормално ако им оди со стилот и не на возрасни. На пример некоја тинејџерка ако има некој рокерски стил, зошто да не?
Ова беше во мода, 2007/2008 година. И јас и другарка ми се излажавме и си ги сецнавме веѓите. Сега ако некој направи вакво нешто, би ми се чинело крајно глупо, ама оти во мое време беше ИН да имаш таква веѓа, а сега е некако демоде.
Кога ќе видам вакво нешто, одма ми е асоцијација за сељак, се друго паѓа во вода. Глупости на квадрат. А за женски првпат слушам дека правеле, не сум видела до сега кај некоја.
Мене овој третман искрено и не ми се допаѓа. Инаку го одобрувам ова ако некој сака друг да го стори.Не сум пробала и не знам како,ама нема ни да пробам.
како мала се удрив во тротоар и сега имам лузна на средината на веѓата а мене монгу ми е глупо и грозно и сега цело време со молив за веѓи си го пополнувам тоа место
Леле да знаете што сум видела. Седам на фб и случајно видов едно девојче било за н.г на прослава. И се убаво облечена, нашминкана, ама кога ја видов у веѓите... ХОРОР!!! Јас лично прво девојките у веѓи ги гледам. Али женски веѓата не да беше скината, туку пола ја исчупала!! Кога ја видов се скинав од смеење.