Denes ja primi vakcinata na 1godinka sto e,do sega pomina dobro vesela e igra i nema T,se nadevam ke si prodolzi vaka,iako ocekuvam utre deka ke ima T,so lesno da bide.
Ne grizi se,nie so taa vakcina najubavo pominavme,apsolutno nikakva reakcija nemavme.Dzabe se plasev tolku od nea...aj so lesno i kaj vas!
Vi blagodaram mamicki eve pominavme super,cela nojk normalno nemase ni T nisto se nadevam i denes ke mine super. Naredna 2doza za mesec dena.
Аκо сте ги пρимиле сите тρи(дтп,полио и хиб) може да има ρеаκција,но не моρа да значи. Ладни облоги на местото ставај почесто.
Мислам дека на месец беше ревакцинација на хепатит б(прва доза што примаме одма после раѓање)... Реакција од вакцината не би требало, сем од самиот убод... Како ќе биде ставена, каква килажа е бебчето... На 4-5кг колкаво е ножето... Ако стручно, нежно се инјектира не би требало ама баш ништо да се познава, а ако е грубо може модринка, топче... Али не е срташно
Денес ја прими втората доза од шестовалентната вакцина-дифтерија, тетанус, пертусис, полио, инфлуенца Б и хепатит Б-ова е едната вакцина. Другата вакцина беше против пнеумокока. Првиот пат немаше посебна реакција, беше малку малаксан, минимална температура качи и го болеа ноџињата. Се надевам дека и сега исто ќе биде.
Денес примавме незз што е дали втора доза или ревакцинација од оние 3 вакцини во рака,нога и со пиење.Ди-те-пер и полио мислам така беше.Првиот пат немавме никаква реакција,денес еве до сега фала бога нема кренато Т,иначе е претерано мн кенкав и плачлив и цел ден го поминавме во раце.Дури и спие во раце,ако го легнам одма скока и плаче.Најверојатно ноќва ќе ја поминеме во раце,ама утре нов ден нова надеж се надевам дека ќе биде како нов.
мајки, вчера а примивме 3тата доза до дитепер со закаснување од еден месец бидејки имавме вирус кој не држеше две недели, па уште две чекав да се вратиме во нормала за да примиме вакцина. и од двете дози не сме имале некоја посебна реакција освен минимално покачување Т до 37.4-ништо и нервоза, плачливост болка во убодите. е сега од третава доза детево ми крена Т до 38.3-4 , и освен тоа цела нок не сака да цица-одбива а пред тоа повеќе цицавме отколку што спиевме ! некако е поспан, детево ми е чудно. и таму ми рекоа не се секирај шт не сте кренале од двете и оваа нема ја ви крене, дали сте приметиле вакво нешо
Мене ова ми се случува во моментов со втората доза, вчера ја прими. Првиот пат беше поспан, имаше минимална температура и малку го болеа ноџињата од убодите, и толку. Сега вчера одма качи температура, ама не висока, ноќеска имаше 38,4 и многу го болеа ноџињата, не можев никако да го фатам, многу плачеше од болка Му дадов чепче Парацетамол за темпераурата и за болките, се смири после некое време. Се надевам дека добро постапив. Инаку мене ми рекоа дека реакциите не мора да бидат исти како првиот пат, дека секоја вакцинација и реакциите после неа се засебни Еве кај малиот така се случи.
Mamicki i malata na 2vakcina kaci do 38,8,so taciperina i se namali,normalno e da imat T,samo gledajte da ne odat nakaj 39nagore i so mala pomos cepce i sl ke im se namalat.
Mamicki zavcera bevme na vakcina i mi rekoa deka BSG ne mu e uspesna,pa da dojdeme vo juni da ja povtorime.Ima nekoja vakvo iskustvo?Plus,primetiv deneska epten minimalno otoce na gazeto od vakcinata,taka malku potvrdo,ima li mesto nesto za panika?A mu stavav oblogi,ko sto e redot.
Овде во Шведска такви користат Се скратува на боцкање, наводно биле многу попрочистени......Не знам, колку повеќе читам и навлегувам, толку повеќе недоумици и сомневања ми се ствараат во врска со целата вакцинација општо.
Ke VE MOLAM da mi spodelite iskustva za MMR mnogu ni e strav no da ją prima eve skoro 2 ke pravi nie so vakcini tuka zastanavme do taa gi primi site bez nikakvi reakcii. Sega dilemata ni e dali da prekineme i li da pridolzime so vakcinacija. I kako pominav te so mmr ot ajde dajte soveti mnogu ke ni znacat