Како да ги пораснам ноктите?

Дискусија во 'Тело' започната од Miracle16, 3 јуни 2011.

1. smurffi

smurffi Популарен член

Се зачлени на:
    6 август 2012
    Пораки:
    714
    Допаѓања:
    378
    Anyone ? :?:

2. Mishela

Mishela Модератор Член на тимот

Се зачлени на:
    19 август 2010
    Пораки:
    19.135
    Допаѓања:
    81.635
    Со турпија, ќе гледаш да ги доведеш сите на слична или иста должина, без разлика дали ноктите на палците се исти по должина без белото (пораснатото) од ноктот и тоа е тоа.
    Ако ти се изгрицкани ептен до месото, освен да престанеш да ги грицкаш и да почекаш некое време малку да потпораснат врвовите па да ги истурпираш, не знам што друго би можела да направиш.

3. LittleFairy

LittleFairy Популарен член

Се зачлени на:
    30 април 2012
    Пораки:
    1.427
    Допаѓања:
    1.935
    Ја пробувам ама пробувам да ги пораснам сега :D Проблемот е што ја не ги грицкам,туку ги сечам,а за грицкање треба заби да искршам,многу цврсти нокти имам де :o Иначе ја за да ми пораснат,еднаш више ги имав пораснато па ги испосеков,некои ми се скршија и така,ги држев рацете околу 5 минути во вода со лимон,топла вода,па после со крпа ги бришев само колку да се впие водата,па ставав една крема како и да се викаше околу ноктите (најобчна беше,не некоја специјална) па со нивеа рацете ги мачкав и за околу 1 месец ми пораснаа и тоа доста за разлика од тоа какви ми беа :D

4. Tej4e

Tej4e Истакнат член

Се зачлени на:
    31 јули 2011
    Пораки:
    113
    Допаѓања:
    37
    Повеќе калциум, од што расти косата, од тоа и ноктите по моја логика. Пивскиот квасец помага исто така, а пиењето млеко му е мајката за бели и цврсти нокти. Моите ќе пораснат околу 1цм. и повеќе не растат, ама доста е и толку. Понекогаш се кршат, па тогаш сите ги сечам. За белоќата немам гајле :D

5. skenco

skenco Истакнат член

Се зачлени на:
    10 април 2013
    Пораки:
    311
    Допаѓања:
    49
    о па тоа не е проблем растат како луди,земаш сабаје миеш садови после кафе и доручек,потоа спремаш ручек па пак миеш садови па ај успат нешто о д понови алишта ке испереш на рака и на крај садови ке измиеш од вечера
    резултат загарантиран,за една недела имаш нокти долги како за француски маникир :lol:

6. Mama25

Mama25 Популарен член

Се зачлени на:
    4 март 2012
    Пораки:
    1.440
    Допаѓања:
    10.958
    Пивски квасец + Цинк и секогаш да ти бидат намачкани макар со безбоен лак ;)

7. mynameislove

mynameislove Популарен член

Се зачлени на:
    6 август 2013
    Пораки:
    1.481
    Допаѓања:
    12.626
    Оо и тоа како ми растат.Порано си имав проблем со грицкањето и лупењето на лакот(не го трпев) ама сега кога ќе ги погледнам СОВРШЕНСТВО. Ги лакирам и бришам речиси секој ден,што мислам дека го потикнува растот,а исто така како што кажа skenco од миење садови,перење растат, барем така ми имаат кажано и мене.
    Ајде сите на работа :lol:

8. Ketnis

Ketnis Истакнат член

Се зачлени на:
    23 март 2013
    Пораки:
    212
    Допаѓања:
    238
    ^Според мене не треба да бидат секогаш со лак, мислам дека би требало малку да одморат од лак барем ден-два во неделата :?:

9. Dog-lover

Dog-lover Популарен член

Се зачлени на:
    13 февруари 2013
    Пораки:
    1.510
    Допаѓања:
    3.743
    Да точно е ова,јас лани кога бев на одмор од вода не излагав и многу ми пораснаа, тогаш имав долги нокти сега не :D

10. Flower27

Flower27 Популарен член

Се зачлени на:
    6 декември 2012
    Пораки:
    1.531
    Допаѓања:
    4.182
    Не треба да се грицкаат и ќе ви пораснат а и како што кажавте од вода многгу растат

11. Femina777

Femina777 Популарен член

Се зачлени на:
    21 јуни 2013
    Пораки:
    534
    Допаѓања:
    236
    Порано ноктите ми пораснуваа за 3 дена и ми беа долги
    потоа почнав да ги грицкам и сега престанав и треба да чекам 3 или 4 недели за да ми пораснат :( а многу сакам долги накти
    а кога ке ми пораснат за неколку дена веднаш ми се кршат :swear: :devil:

Ај феминки помогнете ми :* што да правам како да ми бидат повеќе цврсти и да ми растат побрзоо :)

12. MorbGoth.666

MorbGoth.666 Популарен член

Се зачлени на:
    16 септември 2013
    Пораки:
    531
    Допаѓања:
    150
    Јас имам слушано дека од вода омекнуваат и се кршат, инаку порано имав една крема од зегин и лак од авон, делумно бев задоволна но тоа беше само моментално..:/ Инаку и мене порано брзо ми растеа поготово во лето а сега едвај и само се кршат..Сакам пак да имам како порано ама незнам што да правам..совет?

13. EMA2

EMA2 Истакнат член

Се зачлени на:
    7 јуни 2013
    Пораки:
    167
    Допаѓања:
    33
    Од ДМ да си купите лак за зацврстување Евелине 8 ин 1 прекрасен е има нацин на употреба.Или погледнете во темата слаби,крсливи нокти сите се задоволни од овој продукт :D Јас за 1 месец ги средив ноктите,и сега сум најсреќна :clap:
    telo/mi-se-delat-noktite-t840/130.html
    последново на сликата само со 8 ин 1

На Anabelle.Amorette му/ѝ се допаѓа ова.
  14. lanadelrey1

lanadelrey1 Нов член

Се зачлени на:
    17 октомври 2014
    Пораки:
    5
    Допаѓања:
    0
    јас го користам тој лак и мн е добар се мачка 3 дена по еден слој четвртиот ден се брише и пак се мачка има ефекти и не мн. скап 135ден. и има изглед на мат боја

15. Sunshine.Sunshine

Sunshine.Sunshine Истакнат член

Се зачлени на:
    27 јули 2014
    Пораки:
    1.202
    Допаѓања:
    2.564
    Ете, ова ме мачи. Ќе ги пораснам малку, околу 1 цм, и потоа ќе почнат да се кршат. А, баш сакам да имам големи и убави нокти.

16. blady

blady Истакнат член

Се зачлени на:
    1 јануари 2015
    Пораки:
    387
    Допаѓања:
    104
    Од кај можам да купам пивски квасец, и како да го користам истиот.. Инакуу да не е штетен.. Ај некој ако се разбирааа нека ми каже шо како..
    Поздрав:):l:

17. Sreknaosoba

Sreknaosoba Истакнат член

Се зачлени на:
    31 јануари 2015
    Пораки:
    25
    Допаѓања:
    30
    Некое искуство за на море со гелови за нокти ?

18. Едно Чупе

Едно Чупе Истакнат член

Се зачлени на:
    7 април 2015
    Пораки:
    453
    Допаѓања:
    1.068
    Јас цел живот ги грицкам :$:headbang: единствен лек ми е надградба а потоа со гел на природните кога ќе пораснат.Па едноставно одма престанувам изгледа пластиката и гелот не ми се вкусни. Еднаш си реков да ги одморам малце од стружење и чуда ги имам откажано до сега сигурно.....и пак в уста (facepalm)

19. jarec6

jarec6 Популарен член

Се зачлени на:
    11 јуни 2010
    Пораки:
    2.790
    Допаѓања:
    18.521
    Имав многу слаби нокти,како ливчиња,сега мии се цврсти ептен.Користев евелине 8во1.треба само да бидете упорни едно два месеци.Ставив слика и во вашите нокти,еве и тука.Немам потреба веке од гелови,природно е друго.

Прикачени фајлови:

На realGirl му/ѝ се допаѓа ова.
  20. blady

blady Истакнат член

Се зачлени на:
    1 јануари 2015
    Пораки:
    387
    Допаѓања:
    104
    Од кај може да се земе евелине 8 во 1, ги има во аптекитее??, и која му е цената?