Форумџика на годината
  1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Корекција на носот

Дискусија во 'Лице' започната од enca.69, 7 јануари 2010.

1. D-T

D-T Истакнат член

Се зачлени на:
    19 ноември 2011
    Пораки:
    26
    Допаѓања:
    9
    Јас правев операција во јуни, минатата година. Докторите препорачуваат да се прави кога е топло, затоа што на ладно многу боли од ладниот воздух. :)

2. fashionbaby

fashionbaby Истакнат член

Се зачлени на:
    15 август 2012
    Пораки:
    188
    Допаѓања:
    244
    даа имам 18 би направила без да размислам :)

3. man88

man88 Активен член

Се зачлени на:
    3 јули 2013
    Пораки:
    2
    Допаѓања:
    0
    дали некој знае да ми помогне со одговор,сакам да правам липосукција кај нас во скопје,дали знаете некој хирург сто е добарар,бев на консултација кај доктор крсте митановски во аеродром,дали некој знае несто за него??

4. ana00007

ana00007 Активен член

Се зачлени на:
    7 јули 2013
    Пораки:
    5
    Допаѓања:
    2
    Здраво на сите, прв пат пишувам тука од време на време читнувам, што имате пишувано па ете да ви пишам и јас за мојава ситуација. Јас се опрерирав пред месец кај др. Фродита Јакимовска и сум презадоволна, каков нос ми направи, стварно сум презадоволна, имав можности да ги видам и носевите од другите доктори и мојот е најубав, жената стварно си ја знае работата, ептен, значи кој сака убав нос, само кај Др.Јакимовска.

5. daksi

daksi Истакнат член

Се зачлени на:
    8 јули 2013
    Пораки:
    32
    Допаѓања:
    4
    Здраво на сите, јас сум нова на форумот, сакам да ми помогнете, сакам да правам корекција на носот, имам грбка и голем комплекс, а многу ми е страв, може да ми препорачате некој добар доктор и некое искуство ваше.
    Пишете некое искуство за корекција на носот, имам грбка, препорака на некој доктор и колку чини операцијата.

6. ana00007

ana00007 Активен член

Се зачлени на:
    7 јули 2013
    Пораки:
    5
    Допаѓања:
    2
    операцијата цини 15 500 а од докторите или др.Јане Нетковски или др.Фродита Јакимовска јас се оперирав кај Јакимовска и сум задоволна а исто и Нетковски прави многу убави носови

На daksi му/ѝ се допаѓа ова.
  7. daksi

daksi Истакнат член

Се зачлени на:
    8 јули 2013
    Пораки:
    32
    Допаѓања:
    4
    Кога се правеше ти Ана, колку време чекаше за операција и како си помина, колку траеше операцијата, имаше ли болки, после неа?

8. fighter

fighter Популарен член

Се зачлени на:
    4 јуни 2010
    Пораки:
    1.249
    Допаѓања:
    2.485
    Навистина...те разбирам поради годините...претпоставувам дека си млада и сакаш да излгедаш совршено...сепак, послушај совет.
    И јас имав таков комплекс...мојот нос се уште е голем и малку крив..и сите тие работи, но мојот татко, кој го преоптоварував со мојата опсесија за убав нос, ме однесе на клиника каде што се вршеа такви интервенции (тогаш-кога јас бев околу 16 год. немаше други клиники ниту приватни...беше само една и тоа во Скопје). Кога видов низ што се треба човек да помине за поубав нос,се предомислив, а воедно и докторите не ми гарантираа дека понатаму ќе дишам одлично или пак дека нема да ми се јават некои нови појави. Јас одлучив да не го сторам тоа..и еве после толку години, формата на носот ми е неважна , затоа што разбирам дека човекот односно личноста ја градат други особини.
    Но приказната не завршува тука, имено мојата другарка направи корекција на носот...и не дека не и е убав,сепак некако не и стои односно не и одговара на лицето...ја прави некако поинаква, по чудна...и воедно тоа не и донесе никаков посебен успех на личен план.
    Од тебе зависи, но моја препорака е доколку навистина НЕ Е ТОЛКУ страшно, да ја избегнеш таа корекција, бидејќи и операцијата а и опоравувањето не е толку лесно ...или пак можеби од преголема желба и ќе трпиме некои работи нели....

9. ana00007

ana00007 Активен член

Се зачлени на:
    7 јули 2013
    Пораки:
    5
    Допаѓања:
    2
    јас се оперирав пред месец ипол цекав 4 месеци болки имас после операцијата тој ден ама нисто страсно ти дадат несто против болки и ти мине така да јас би ти рекла ако имас зелба не се мисли јас кога би требало повторно да бирам пак би отисла

10. daksi

daksi Истакнат член

Се зачлени на:
    8 јули 2013
    Пораки:
    32
    Допаѓања:
    4
    Ти благодарам за твојата искреност, но сепак ке размислам, ама теско несто да не го направам кога ке ресам сепак ти благодарам.

И кој те оперирасе и како задоволна ли си?

11. ana00007

ana00007 Активен член

Се зачлени на:
    7 јули 2013
    Пораки:
    5
    Допаѓања:
    2
    мене ме оперирасе ДР.Фродита Јакимовска да многу сум задоволна

12. fiona18

fiona18 Активен член

Се зачлени на:
    19 јули 2013
    Пораки:
    1
    Допаѓања:
    0
    Каде се наога др.Јакимовска во државна болница во скопје или? и како можам да стапам со неа во контакт? ако имате број од неа, би ве замолила да ми го пишите :)

13. ana00007

ana00007 Активен член

Се зачлени на:
    7 јули 2013
    Пораки:
    5
    Допаѓања:
    2
    др.Јакимовска работи во дрзавна секој понеделник е во амбуланта со упат од матичен ке си отидеш и ке се договорите

14. simona.7

simona.7 Активен член

Се зачлени на:
    25 април 2013
    Пораки:
    139
    Допаѓања:
    11
    боли ли многу операцијата кога ќе наполнам 18 сакам да си направам корекција многу мразам кога се сликам од профил не ми е многу голем но сепак не е како што сакам ;( :worried:

15. D-T

D-T Истакнат член

Се зачлени на:
    19 ноември 2011
    Пораки:
    26
    Допаѓања:
    9
    Еден совет да ви кажам. Никогаш ама никогаш немојте само заради комплекс да се оперирате. Затоа што никој никогаш со сигурност нема да ви гарантира дека носот ќе биде таков каков што треба. Јас правев операција пред една година.... И тоа само септопластика...и знаете што? Носот се уште ме боли, состојбата со дишењето ми е полоша, синусите ми се повеќе поспалени од порано, носот внатрешно ми смрди- понекогаш ми доаѓа да повратам од миризбата... и многу се каам што направив. размислете уште еднаш пред да се одлучите.... стварно иако е нос, не е мала работа. јас и претходно имав крив нос и мала грпка...но не го оперирав тоа, затоа што е коската крива. но оперирав само септум...добро е што не оперирав се.... сепак тоа е мој совет....не секогаш работите испаѓаат такви какви што сакаме, за жал...
    знам како е да се има комплекс...немам фотографија на која носот не ми двои....и нем и бега на лево...но ми рекоа дека ќе ми се исправи по операцијата , а сега е полошо од претходно :D :D морав да си се насмеам на своја сметка.
    Поздрав девојки!

На leona11 му/ѝ се допаѓа ова.
  16. daksi

daksi Истакнат член

Се зачлени на:
    8 јули 2013
    Пораки:
    32
    Допаѓања:
    4
    девојки дали некој го знае др џокица и дали некој има правено кај него корекција на нос

17. Bila.01

Bila.01 Активен член

Се зачлени на:
    8 јуни 2012
    Пораки:
    13
    Допаѓања:
    1
    Кој сака да контактира со Др.Јакимовска, во понеделник е во амбуланта, толку знам, но само едно запомнете, кај Др.Дубровска, никако ама никако да не ви падне на памет да одите девојки, мене два пати ме оперираше и носот ми е за никаде, а Нетковски и Јакимовска се ок, ви кажувам искрено, затоа што знам како е да ти биде носот комплекс, поздрав.

18. DarkTulip

DarkTulip Истакнат член

Се зачлени на:
    23 февруари 2013
    Пораки:
    61
    Допаѓања:
    22
    Може е без врска прашањево,но дали некоја од вас правела корекција само на стеснување на ноздри без она порамнување рскавица и слично или мора целосна корекција?

19. Nymeria

Nymeria Истакнат член

Се зачлени на:
    17 јули 2011
    Пораки:
    758
    Допаѓања:
    3.659
    Немам правено корекција никаква, меѓутоа вака од општа култура :D да ти одговорам, постои опција на стеснување на ноздри, значи не мора целосна реконструкција (таман работа само реконтрукции да се правеа).

20. DarkTulip

DarkTulip Истакнат член

Се зачлени на:
    23 февруари 2013
    Пораки:
    61
    Допаѓања:
    22
    Фала за одговор,и јас тоа мислам ама кој ги знае, нејќам Петар Пан носе сепак:)