Форумџика на годината
  1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Корекција на носот

Дискусија во 'Лице' започната од enca.69, 7 јануари 2010.

1. loly-oo

loly-oo Активен член

Се зачлени на:
    27 јануари 2014
    Пораки:
    12
    Допаѓања:
    4
    Многу одамна ја следам темава, мило ми е што можам да пронајдам некој со слични ставови и мислења како мене, но ме интересира сега дали некој има слушнато, видено, знаес, затоа што ја слушнав дека после операцијата на нос, лицето на човекот се менувало, па на блиските му изгледаат како друг човек, можеби подобар изглед имал пред операцијата, што мислите дали е тоа само навиката што го имаат гледано тој човек со таков изглед или операцијата е таа што го има сменето изгледот?

2. EMoonlight

EMoonlight Популарен член

Се зачлени на:
    23 декември 2011
    Пораки:
    1.314
    Допаѓања:
    13.815
    Нормално дека операцијата ќе ти го смени ликот малку,носот нема да ти биде ист и затоа одиш на операција нели.А нормално е и тоа да им изгледаш како друг човек на тие што те знаат,бидејќи навикнале на тебе така како што си била.Твој е изборот дали ќе одиш на операција и како сакаш да изгледаш,без разлика што ќе кажат другите.Нема да се покаеш,сигурно и покрај тоа што ќе им бидеш чудна на другите. :)

3. Emotional123

Emotional123 Форумски идол

Се зачлени на:
    5 јули 2011
    Пораки:
    8.608
    Допаѓања:
    40.083
    Секако дека се менува изгледот, затоа и се оди на операција- да се смени она штоне ти се допаѓа. Но тоа не е некоја драстична разлика па незнам да не можат да те препознаат, пример како на сликата подоле.
    И нормално е дека и на блиските на почеток ќе им бидеш малку чуден, затоа што еве пример и да се исфарбаш од плава во црна- чудна ќеим бидеш, а не па промена на носот.
    Но, се навикнува човек и ако навистина сметаш дека тоа ти ја намалува значајно самодовербата тогаш направи операција за да се чувствуваш подобро.

Прикачени фајлови:

4. loly-oo

loly-oo Активен член

Се зачлени на:
    27 јануари 2014
    Пораки:
    12
    Допаѓања:
    4
    Фала ви многу, можеби имам малку проблеми со самодовербата, но кога се гледам во огледало мислам дека ништо не ми фали, но кога се обидувам да се завртам во профил и да се гледам, тогаш не ми се допаѓа и знам дека ако еднаш се направи операцијата назад враќање нема да има, се плашам од тоа дека можеби и ја нема да се допаѓам после тоа, затоа што мислам дека изгледот ми е префектен, но се лажам, јас не го гледам се она што другите го гледаат, затоа што на огледло не можам, како можете да ми помогнете?

На principessa123 му/ѝ се допаѓа ова.
  5. Emotional123

Emotional123 Форумски идол

Се зачлени на:
    5 јули 2011
    Пораки:
    8.608
    Допаѓања:
    40.083
    Мацо секогаш ќе си најдеме некоја маана и да не постои ние ќе си ја најдеме.
    А некои маани кај некого изгледаат и слатко и некако му одговараат. Незнам дали ме разбираш.
    Колку години имаш иначе?

6. EMoonlight

EMoonlight Популарен член

Се зачлени на:
    23 декември 2011
    Пораки:
    1.314
    Допаѓања:
    13.815
    Зошто би одела на операција тогаш ако мислиш дека изгледот ти е перфектен,поради која причина би се изложувала на тоа ?
    Ако мислиш дека си перфектна,а проблем ти е само погледот во огледало во профил,тогаш не се гледај во профил,што да ти кажам :) ...или оди на операција твој избор.
    Факт е дека секој различно ќе те гледа секогаш,секогаш за некој ќе бидеш повеќе а за некој помалку убава,верувај во себе,не се предавај. Не е никој совршен. ;) :)

7. loly-oo

loly-oo Активен член

Се зачлени на:
    27 јануари 2014
    Пораки:
    12
    Допаѓања:
    4
    Imam 18, i se do sega chekav i bev uverena deka go sakam toa, zatoa shto ne se preporachuva pred 18god operacijata, go sakav toa zatoa shto sakav da go popravam toa shto mi smeta, no ima sekakvi denovi, mozhebi sakash da se uverish deka nishto ne ti fali, i koga najvekje ocehkuvash potpora od nekoj bliskii ja nema, i togash sfakjash deka si greshel, se ogleduvash na nekoja lichnost od primer, i barem za mig sakash da bidesh sovrshen, no ne baram sovrshenstvo zatoa shto go nema, no sepak koga gledam nekoj drug so problem kako mene, odnosno izgledot, gledam kolku ne ubavo izgleda i se stavam na sekoe mesto okolu nego, sakam da izgledam ubavo za na fakultet, da ostavam se zad sebe i da pochnam zhivot na lichnost koja shto nema da se srami da se pokazhe, i da mislam dali nekoj me gleda vo profil, ednostavno da bidam normalna vo pogledot na liceto, vie kolku godini imate?

[mod-kirilica:n88rttci][/mod-kirilica:n88rttci]

На DirtyQueen и EMoonlight им се допаѓа ова.
  8. principessa123

principessa123 Истакнат член

Се зачлени на:
    2 февруари 2014
    Пораки:
    94
    Допаѓања:
    80
    ке ми каже некој дали премногу боли после операцијата???сакам да се правам операција и јас..единственото што ме спречува е стравот...ве молам пишете ми какво е чувството од како ке се разбудите после операцијата...ви благодарам многу..шекам одговор!!!

9. Blabla16

Blabla16 Популарен член

Се зачлени на:
    28 јуни 2011
    Пораки:
    392
    Допаѓања:
    161
    Lolly-oo сосема те разбирам, затоа што го имав истиот проблем. Сега имам 19 години,а кога ја правев операцијата имав 18. Направи ја операцијава, верувај ми, од сопствено искуство ти кажувам, животот ќе ти се промени. Нема веќе да се криеш од светот, мислејќи дека сите гледаат во твојот несовршен нос, нема веќе да имаш негативно мислење за себе, нема веќе намалена самодоверба и комплекси. После 8 месеци од операцијава можам да кажам дека воопшто не се каам за тоа што го направив, да треба да одам пак, би одела, без размислување !
    Инаку не боли, повеќе пецка одколку што боли, и тоа само првиот ден, после тоа не. Кога ќе се разбудиш од операцијава ќе ти биде лошо од анестезијата, нема да можеш да јадеш, нема да можеш да одиш првите саати после операцијата, ќе ти тече крв од носот околу 2 дена. Некои девојки и повраќаа, јас не, што е и нормално, некој поминува полесно, некој малку потешко, али сето тоа е пролазно, и се заборава веднаш одкако ќе си го видиш новиот нос :!:

На dc15, principessa123, loly-oo и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  10. misel23

misel23 Активен член

Се зачлени на:
    3 ноември 2013
    Пораки:
    55
    Допаѓања:
    10
    случајно видов дека има ваква тема и јас си имам комплекси во врска со носот секогаш мислам кога некој ме гледа странично дека прва помисла му е колку ужасен нос имам и дека би била совршена доколку би го корегирала но ме кочи стравот и помислата тоа е мајка природа каква си таква си :D

11. principessa123

Се зачлени на:
    2 февруари 2014
    Пораки:
    94
    Допаѓања:
    80
    Каква мајка природа :@ :@ :@ :@ да живеам цел живот со комплекс :@ :@ :@ било природа...поради овој комплекс дојдов до анксиозност од што мислев дека постојано ме исмејуваат...и плачев дома...се нервирав...до мај месец го оперирам...здравје само...мора да се промени ова, не бидува...

На Blabla16 и Sanjichka007 им се допаѓа ова.
  12. misel23

misel23 Активен член

Се зачлени на:
    3 ноември 2013
    Пораки:
    55
    Допаѓања:
    10
    знаеш понекогаш мислам дека се е во нашите глави сега не ја знам твојата ситуација ама ние правиме се дупло полошо од тоа што е никој не е совршен секој си има по некој недостаток... нормално дека го мразам носот и секој ден посакувам да си имам имам нормален прав нос и најсмешно една фотографија странишно сликана а сепак да ја сакам :rofl:

13. Blabla16

Blabla16 Популарен член

Се зачлени на:
    28 јуни 2011
    Пораки:
    392
    Допаѓања:
    161
    Абе ајде каква мајка природа, колку луѓе се раѓаат болни, и што не треба да се лечат, затоа што мајка природа решила да бидат такви ? :D Тоа што не ти се допаѓа а имаш можност да го промениш, зошто да не го смениш и да се чувствуваш поубаво?

На sweet-star, glosipgirl, EMoonlight и 4 други им се допаѓа ова.
  14. principessa123

Се зачлени на:
    2 февруари 2014
    Пораки:
    94
    Допаѓања:
    80
    Така е !!! :* храбро само !!!!

15. LusySkyDiamonds

LusySkyDiamonds Истакнат член

Се зачлени на:
    28 февруари 2013
    Пораки:
    784
    Допаѓања:
    823
    супер ти е носето, многу ми се допаѓа...браво за докторот. Понежна си сега

На 2505 му/ѝ се допаѓа ова.
  16. Sara900

Sara900 Активен член

Се зачлени на:
    12 февруари 2014
    Пораки:
    7
    Допаѓања:
    3
    Здраво девојки:)) на март треба да закажем термин за операција на нос, но никако не можем да одлучим кај кој лекар да закажем .....прочитав на форумот и слушнав многу пофалби за

Др.Јане Неткоски
    Др.Смилја Тудзарова
    Др.Добри Стоименов
    Др.Фродита Јакимовска

има ли некој искуство кај некој од овие доктори и кого ми го препорачил???...благодарам однапред поз :))

17. Zor

Zor Истакнат член

Се зачлени на:
    22 март 2010
    Пораки:
    63
    Допаѓања:
    22
    Дали Вие или некој друг што го познавате има лично искуство за корекција на нос од Клиника Чолиќ во Белград?

18. Zor

Zor Истакнат член

Се зачлени на:
    22 март 2010
    Пораки:
    63
    Допаѓања:
    22
    Девојки, јас имам многу лошо искуство од нашиве доктори, еднаш сум упропастена, решена сум за втора операција и не би дозволила уште еднаш некој да си игра со моето лице. Година и пол барам, прашувам искуства, читам низ интернет каде да отидам. Се уверив дека најбитно е да го одбереш правилниот доктор. После сите информации што ги собрав се решив за д-р Дује Остојич од Хрватска. Добив многу добри препораки за него. Дури и дека е подобар од Чолич во Белград. Бев во преговори со него, и човекот е решен да дојде да ме оперира во Ре - Медика, меѓутоа треба да излезе барем уште некој што сака да се оперира кај него за да му се исплати идењето во Скопје. Освен операција на нос, прави и секакви други пластични операции. Се размислував да отидам и за Загреб, но тоа повлекува многу други трошоци хотел 8 дена, пат... итн. Далеку побезболно е тој да дојде тука. Па сакам да кажам доколку има некоја како мене што мисли дека вреди да плати повеќе пари, нека го побара докторот на интернет нека прочита за него. Слободно можете и да му пишете, премногу е љубезен и ќе Ви одговори веднаш. Може да ми пишете и на мене за некое дополнително инфо. Поздрав

19. anja2

anja2 Нов член

Се зачлени на:
    16 февруари 2014
    Пораки:
    7
    Допаѓања:
    2
    Во Македонија сите пластични хирурзи се учат и ја усовршуваат професијата на нас пациентите, а за тоа уште ни наплаќаат пари. Немојте да се лажете со Македонски доктори,немајте доверба во нив, тоа ви е мој совет, од искуство и јас се надевам на повторна операција после првата неуспешна, но не на ностот, а исто е, не сум задоволна а плус и разочарана.

На principessa123 му/ѝ се допаѓа ова.
  20. principessa123

Се зачлени на:
    2 февруари 2014
    Пораки:
    94
    Допаѓања:
    80
    може да ми кажете дали после операцијата вашиот глас е изментет или е истиот како претходо?пошто јас кога зборувам како на нос зборувам.. ме интересира ви благодарам