Kakanoto gaze sekogas gledase eucerin sapunce,vlazni maramici samo po gosti i slicni situacii.Taka e i do den denes a veke sme 2,2 god. I jas masirav,so kokosovo maslo,no ne cesto. Kupka samo na banjanje,ne sekojdnevno,maslenata na "eucerin". I da.Sekoja majka so svoe ubeduvanje,stav,iskustvo...sto sekako e za pocit.
На синчето му е многу сува и испукана усната. Дали да го мачкам со нешто, не верувам дека има лабело бебшко во сабота правиме 6 месеци
3+ sme i cica ama malku mu e ne kacuva kilaza dovolno i treba dohranaso ad ama neke da go piecuclata id siseto samo ja vrti niz usta nevlece. Nekolku sisinja i cucli smeniv dzabe. Go ostavivda ogladne isto dzabe, adot go napraviv so razlicna temp na vodata isto. Maticnata go gledase ustetomu e ok. Neznam veke
приметив на беба прво. а устето му се појави ситни брумчиња а сега го гледам и на грпчето исфрли и на рачињата се мислам од што може да е? Демек се е по неговиот газ но сепак се појави неккја алергија....има ли шанси да е од тоа што јас јадам мандарини и од тоа што тој се што ќе најде пика во уста?
Здраво мајкички, еве и јас да ви се придружам во оваа тема... Денеска не пуштаат од болница, супер сме, но педијатарот ни кажа дека стапалцата се малце криви, да му нагласиме на ортопедот... ваши искуства? Се надевам прашаево е за оваа трма
Mamicki ako moze da mi kazete kako gi davate colief kapkite? Isto taka kupiv isomer baby spray ama pisuva za 6+ koj drug moze da se koristi za cetiri nedeli staro bebe?
Majki sto da pravam nez bebeto mi e skoro 2ipol meseci na prvi voj mesec go nosev na kontrola za nepolni 20dena kacil samo 250gr,denes pak go nosev kacil samo 300 i nesto (za razlika od prethodnite kontroli kacuvase po 400 i toa za 10 dena)mn malku,se rodi 3400 a sega e 5,imam mleko cica da e gladno ke bara nonstop da cica ama ne e mi bara na 2,3 nekogas i 4h nez sto da pravam,doktorkata vika koga cica od ednata od drugata trebalo spontano da tece mleko ama kaj mene ne tece taka,vika ne trebalo taka sega narednata nedela treba pak da go nosam,davajte nekoj sovete ako znaete
Да го будиш да цица... штом не напредува доволно, ќе го будиш, преку ден. Ноќе не, нека спие. Ама дење барем на два часа да цица, да се воспостави убаво лактација. Јас така правев првиот месец. Ама некогаш е и до детето. Поголемиот син беше на доење плус дохрана, па напредуваше по 600г месечно, помалово си напредува по кило, а е само на доење.
Дење на полеток давав на 2 часа, почнав на 3 ама сам бараше на 2,после м префрлив на 3ч ама зголемив и мл.
Може да е привремено како кај повеќето новороденчиња. На моето на око баш се гледаше дека се криви ама не ни кажаа ништо, брзо се исправија и на ортопед на 2 месеци поминавме супер. Прати ситуација и секако консултирај се со ортопед
И јас слично би те советувала, што почесто на града преку ден, нека навлече млеко па после кога ќе влезете во тој круг ппдобро ќе биде. Остави ги сега сите обврски и примарно нека ти биде да го доиш што повеќе, што почесто. Ќе се среди лактацијата биди упорна
Да даваш на бебе или ти да јадеш? Ти јади слободно, особено за млекото таанот е прва лига, ама на бебе ни под разно до годинка.
и нa бебуш му беa криви зaштo се oпирaлo вo мaткaтa, му прaвев вежбички гoре дoле нa стaпaлцетo вo бoлницa ми кaжaa и му се испрaвијa
немa врскa штo пишувa и јaс му гo стaвaм истиoт пoштo aквa мaрис бејби гo немa веќе a пред тoa негo гo кoристев. Сoстaвoт е мoрскa вoдa и слoбoднo стaвaј, и педијaтaрoт и фaрмaцевтoт ми рекoa немa врскa нaпишaнoтo