10 кучешки молби до сопственикот

Discussion in 'Дом' started by Doberman, Apr 23, 2011.

1. SarahTayMomsen

SarahTayMomsen Истакнат член

Солзи ми потекоа, цела се наежив. Имам кученце од мала сум со него уште е живо. Многу го сакам. :l:

2. Alesii

Alesii Популарен член

Леле овие молби..колку ми е тешко кога ги читам..Дури и плачам ;(

3. The.Pink.Angel

The.Pink.Angel Истакнат член

Душички најмили имав едно кученце многу си го сакав ама ми го отрујаа секогаш ме расположиваше а сега имам друго ептен е душичка сонце мое мало секогаш се радува кога ме гледе секогаш ќе ги сакам животните :inlove: :inlove:

4. princessara

princessara Активен член

никогаш не би го тепала својот миленик иако има многу луѓе што го прават тоа чист пример е вардариште поздррав :worried:

5. mil4ence

mil4ence Истакнат член

Тинејџерите обично ова правило го прекршуваат зошто кога ќе пораснат не им се интересни ги оставаат и гледаат за партнер. (дечко/девојка)
    Затоа родителите се плашат да им земат куче за после да не остане нивна обврска.

6. kikkki

kikkki Популарен член

^Па кога тинејџер ќе порасне,ќе има над 20тина години,па неверувам да на 20 години трчаш по девојки,веќе си возрасна и зрела личност за да кучето го исфрлиш на улица.А кога мало дете ќе прерасне во тинејџер,тогаш ќе има 12-13 години.И нормално дека од десет годишно дете неможеш да очекуваш да се грижи за едно куче.Тогаш родителите,би требало да се свесни за реалноста.И јас сум ветувала на десет години дека ќе се грижам за се,ама никогаш не сум успевала.Да речеме настине кучето,најобична настинка и десет годишно дете ќе го носи кучето на ветеринар?Јас досега не сум сретнала некој тинејџет да го исфрле кучето на улица зошто е старо.
    Сум видела да тинејџери,се фураат пред девојките најчесто со питбули по улиците и ги носат на борби као демек гледај јас што сум го научил кучето и мислат дека тоа е забавно и ,,кул,,
    А нив да ги остават да се тепаат,не ќе е лошо.
    За овие молби, да не бидеш свесен дека секое куче ги посакува,треба да бидеш безчуствителен.
    Најмногу од се ме иритира напуштањето на кучињата кога се во зрелост или пак кога се болни.
    И удирањето(особено она непотребното),ако си имал стресен ден,кучето не е воопшто виновно за тоа,па наместо да го изнатепаш безпотребно,провери дали е се во ред со твојот мозок.

MarchelineAmaru and sofijanoka like this.
  7. Papillon.Papi

Papillon.Papi Популарен член

Јас никогаш не би го направила тоа на моето куче!
    Сум се истестирала на кучето на чичко ми и сега сум сигурна дека можам да се снајдам сама за едно мало куче.
    Мене тестот ми беше малку потежок зошто кучето беше поголемко и понемирно па се влечевме... :tmi:
    Но, сепак знам да се снајдам за едно куче со мал раст. :up:

8. Anne15

Anne15 Истакнат член

На кучево мое никогаш во животов лошо не сум му направила.
    Го сакам премногу.Инаку секој пат кога го читам ова-плачам. :worried:

9. katerina222

katerina222 Истакнат член

Ме разнежни темава :angel:

10. Papillon.Papi

Papillon.Papi Популарен член

kikkki likes this.