Душички најмили имав едно кученце многу си го сакав ама ми го отрујаа секогаш ме расположиваше а сега имам друго ептен е душичка сонце мое мало секогаш се радува кога ме гледе секогаш ќе ги сакам животните
никогаш не би го тепала својот миленик иако има многу луѓе што го прават тоа чист пример е вардариште поздррав
Тинејџерите обично ова правило го прекршуваат зошто кога ќе пораснат не им се интересни ги оставаат и гледаат за партнер. (дечко/девојка) Затоа родителите се плашат да им земат куче за после да не остане нивна обврска.
^Па кога тинејџер ќе порасне,ќе има над 20тина години,па неверувам да на 20 години трчаш по девојки,веќе си возрасна и зрела личност за да кучето го исфрлиш на улица.А кога мало дете ќе прерасне во тинејџер,тогаш ќе има 12-13 години.И нормално дека од десет годишно дете неможеш да очекуваш да се грижи за едно куче.Тогаш родителите,би требало да се свесни за реалноста.И јас сум ветувала на десет години дека ќе се грижам за се,ама никогаш не сум успевала.Да речеме настине кучето,најобична настинка и десет годишно дете ќе го носи кучето на ветеринар?Јас досега не сум сретнала некој тинејџет да го исфрле кучето на улица зошто е старо. Сум видела да тинејџери,се фураат пред девојките најчесто со питбули по улиците и ги носат на борби као демек гледај јас што сум го научил кучето и мислат дека тоа е забавно и ,,кул,, А нив да ги остават да се тепаат,не ќе е лошо. За овие молби, да не бидеш свесен дека секое куче ги посакува,треба да бидеш безчуствителен. Најмногу од се ме иритира напуштањето на кучињата кога се во зрелост или пак кога се болни. И удирањето(особено она непотребното),ако си имал стресен ден,кучето не е воопшто виновно за тоа,па наместо да го изнатепаш безпотребно,провери дали е се во ред со твојот мозок.
Јас никогаш не би го направила тоа на моето куче! Сум се истестирала на кучето на чичко ми и сега сум сигурна дека можам да се снајдам сама за едно мало куче. Мене тестот ми беше малку потежок зошто кучето беше поголемко и понемирно па се влечевме... Но, сепак знам да се снајдам за едно куче со мал раст. :up:
На кучево мое никогаш во животов лошо не сум му направила. Го сакам премногу.Инаку секој пат кога го читам ова-плачам.