12 годишен ликовен уметник - Стефан Александарски

Дискусија во 'Литература и уметност' започната од Offspring, 27 ноември 2010.

1. Offspring

Offspring Форумски идол

Се зачлени на:
    14 јуни 2010
    Пораки:
    7.163
    Допаѓања:
    27.003
    Нема да оставам текст и вовед, затоа што нема што да се каже. Насловот кажува доволно и сликите нацртани лично од неговата рака...

Еве неколку...

Да не ја натрупам темата, еве ви линк http://www.facebook.com/album.php?aid=2 ... 9421168254 од неговиот фан пејџ на фејсбук. Кој сака нека се приклучи слободно :)

На gothchick, Strumfeta93, AngelGirl и 15 други им се допаѓа ова.
  2. veri

veri Популарен член

Се зачлени на:
    14 јануари 2010
    Пораки:
    3.061
    Допаѓања:
    1.478
    Woooow :o Не сум слушнала за детево, сега прв пат ги гледам сликиве, не знам дали го давале на ТВ, не сум го гледала..
    Во секој случај, браво за Стефан, се познава дека има огромен талент уште на млади години, а можам само да замислам со текот на годините кога ќе го доусовршува тој талент, колку добар уметник ќе стане.

Офи а каде е линкот? :)

3. Offspring

Offspring Форумски идол

Се зачлени на:
    14 јуни 2010
    Пораки:
    7.163
    Допаѓања:
    27.003
    Леле ама сум заборавена :$ Ете сега го поставив, ми летнал умот :lol:
    Инаку, Стефан ми е братучед и во живо сликите изгледаат уште поубаво :) Сликата од Тоше Проески е работена лани за неговиот роденден во емисијата Ѕвон, а Васил Главинов го црташе по повод патрониот празник на училиштето. Слика од 8 годишна возраст, има гостувано и на а1 ексклузив во рубриката верувале или не :)

4. Trendafilka

Trendafilka Форумски идол

Се зачлени на:
    28 декември 2009
    Пораки:
    5.941
    Допаѓања:
    27.600
    Браво за детето, толку мало, а толку многу талентирано. :clap:
    Во оваа држава со изместени вредности, се надевам некој ќе го препознае неговиот талент и ќе инвестира во него или ќе му помогне и ќе му се даде поддршка.
    Но, по обичај, секогаш погледот е наклонет кон кич и шунд и некојси Слаткар, Ѕвер, Мекич и компанија добиваат поголемо медиумско внимание |(
    Му посакувам многу среќа и трпение, да не се откажува од своите соништа.
    Не знам дали Мин. за култура го има в предвид ова детенце, но крајно време е да се позанимаваат со вистински таленти и да прекинат да финансираат некои дебилни проекти. :^)

На Strumfeta93, Chocoholic.girl, LivingGlam и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  5. teddybear

teddybear Популарен член

Се зачлени на:
    28 декември 2009
    Пораки:
    2.679
    Допаѓања:
    10.370
    Стварно е голем талент :)

Го имам гледано на ѕвон и мислам дека и во една емисија каде што одат дома ... Ако биле кај него дома да прикажуваат слики тој е ако не јас сум смешала нешто :)

Искрено се надевам дека некој ке го примети овој талент и ке преземе нешто. На 12 години ова е реткост. Освен за бетовен детево е прво за кое имам слушнато дека си го знае талентот од толку мала возраст и толкуу добро го искористува :) :) :)

6. NelChe

NelChe Истакнат член

Се зачлени на:
    18 октомври 2010
    Пораки:
    348
    Допаѓања:
    277
    E не знаеш колку се радувам на вакви мали неискварени човечиња кои со најискрена емоција и љубов го прават тоа што најдобро знаат. Се надевам дека со труд и работа низ годиниве ќе се усоврши и ќе стане врвен уметник со кој ќе се гордееме. Само напред и никогаш да не се откажува! :clap:

7. Offspring

Offspring Форумски идол

Се зачлени на:
    14 јуни 2010
    Пораки:
    7.163
    Допаѓања:
    27.003
    Истото дете е. На канал 5 на вестите го даваа :)

На teddybear му/ѝ се допаѓа ова.
  8. 2468

2468 Популарен член

Се зачлени на:
    23 декември 2009
    Пораки:
    4.497
    Допаѓања:
    2.836
    Е ова го нарекувам талент. :clap:
    И стварно, кога ги погледнав неговите слики, и тоа што го прочитав, ми се појави блага насмевка на лицето. :)
    Прекрасни слики, прекрасна инспирација.
    Браво за Стефан, се надевам дека ќе биде доста забележан и дека ќе успее во уметноста.
    Вреди да му се даде шанса.

Секоја чест за детето :bow:

9. Sparks

Sparks Популарен член

Се зачлени на:
    5 ноември 2010
    Пораки:
    896
    Допаѓања:
    3.194
    На ова дете треба да му се даде некаква стипендија за ликовна академија. Никако да не си ја испушта таа шанса, нека бара по интернети организации кои ги стипендираат ваквите деца. Ги има многу. И секако нека се едуцира за ликовните уметници, нека се развива како уметник и теориски и практично. Ако е упорен, секако ќе успее. Како што кажаа и другите пред мене, многу ми е мило што во Македонија има вакви деца со вакви прекрасни таленти.

10. OzzyAngel

OzzyAngel Популарен член

Се зачлени на:
    17 март 2010
    Пораки:
    1.884
    Допаѓања:
    1.225
    Пред неколку години гледав документарец за нашиот Мал Пикасо. Многу ми се допадна начинот на кој слика, има огромен талент и некоја маѓија во неговите слики. Многу ми се допаѓа, кога ќе имам сопствен дом ќе си купам неогва слика да ми го краси. :*

11. Offspring

Offspring Форумски идол

Се зачлени на:
    14 јуни 2010
    Пораки:
    7.163
    Допаѓања:
    27.003
    Кога ќе дојдеш во Велес, лично ќе те запознаам со него :)

12. maja8

maja8 Популарен член

Се зачлени на:
    3 јануари 2010
    Пораки:
    2.847
    Допаѓања:
    2.159
    Тоа ти се вика ТАЛЕНТ. Браво за детево :clap:

13. Gordana10

Gordana10 Форумски идол

Се зачлени на:
    7 декември 2009
    Пораки:
    6.898
    Допаѓања:
    9.190
    Прекрасни се неговите дела,според мене фантастично,сметам доколку продолжи да го усовршува својот талент ќе постигне видливи резултати.Зборувам фантастично, бидејки во првата слика доловен е тродимензионален простор и можеби донекаде слично со едно од делата на познатиот светски уметник Едуард Моне; во останатите слики, посебно Мртва природа каде што е претставено овошјето, прецизно поставена е бојата, со светлосни ефекти, однос на светло-темно; во портретите пак анатомската поставеност, секако со усовршување на талентот, уште подобро ќе го долови портретот со тоа што позадината ќе биде со друга боја, нијанса со цел портретот да се истакне,да дојде до израз.Би било добро да продолжи со сликањето,токму поради тоа што претходно го нагласив :)

14. OzzyAngel

OzzyAngel Популарен член

Се зачлени на:
    17 март 2010
    Пораки:
    1.884
    Допаѓања:
    1.225
    Ќе биде за брзо време! ;)

15. julie77

julie77 Форумски идол

Се зачлени на:
    2 февруари 2010
    Пораки:
    5.566
    Допаѓања:
    20.053
    :o Ова ти се вика Божја дарба...Прекрасен талент! Секоја чест за детево:clap:

16. LovelyGirl

LovelyGirl Популарен член

Се зачлени на:
    10 февруари 2010
    Пораки:
    1.556
    Допаѓања:
    292
    Останав без зборови.
    Предобри слики, навистина ги изгледав и на фејсбук сите. Офи треба да се гордееш со братучет ти, само напред да не запира, еден ден ќе стане голем уметник. :)

17. crnokosata

crnokosata Истакнат член

Се зачлени на:
    5 ноември 2010
    Пораки:
    251
    Допаѓања:
    124
    :clap: Браво за детето,излишни се сите зборови,делата си го кажуваат своето и уште еднаш :clap:

18. LivingGlam

LivingGlam Форумски идол

Се зачлени на:
    28 септември 2010
    Пораки:
    6.189
    Допаѓања:
    56.711
    :clap: Браво за малото дете со огромен талент!

19. Angelche

Angelche Популарен член

Се зачлени на:
    6 мај 2010
    Пораки:
    3.747
    Допаѓања:
    1.358
    ...Надеж дека не е се така црно! Браво за Стефан, со само 12 години ги изработил овие прекрасни дела...а со 20?30? Уху....не можеме ни да замислиме. Нека се бори, нека успева. Немам што друго да додадам освен...Браво, и му посакувам мноооогу успех. :clap:

И таа сликата со јаболката, чиниш живи се, или фотографирани, прекрасно, и Тоше исто. :clap:

20. BeYourself

BeYourself Популарен член

Се зачлени на:
    12 септември 2010
    Пораки:
    1.490
    Допаѓања:
    2.949
    уауу!! останав без текст, без зборови!! едноставно прекрасно! детето треба понатаму да продолжи да си ја искористува дарбата..е тоа е талент.. :clap: :clap: :clap: