Форумџика на годината
  1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

15% од девојчињата не можат да купат влошки бидејќи се скапи, па користат весници

Дискусија во 'Општи дискусии' започната од SeaMermaid, 18 јули 2019.

?

Дали треба да се намали даночната стапка од 18% на 5% на производите за менструална хигиена?

1. Да

241 глас(а)
    73,9%
  2. Не

3 глас(а)
    0,9%
  3. Треба да се преземат други мерки

82 глас(а)
    25,2%
  1. WildMk

WildMk Форумски идол

Се зачлени на:
    27 април 2018
    Пораки:
    37.714
    Допаѓања:
    283.258
    Abe so vi e?
    Ne se luksuz vloskite.

Mene mi trebaat dolgi, oti onie obicnite, samo klitorisot ke mi go pokrijat.
    Pola metro imam da pokrijam

На Iv531 му/ѝ се допаѓа ова.
  2. Gosh

Gosh Мразачка на луѓе

Се зачлени на:
    10 октомври 2015
    Пораки:
    3.267
    Допаѓања:
    40.622
    Имате менструални гаќи у дм, 1200 денари. Се перат и на рака. Нема на чему.

3. olly14

olly14 Истакнат член

Се зачлени на:
    19 јуни 2010
    Пораки:
    393
    Допаѓања:
    540
    Ne zazemam nicija strana cisto samo komentar da dadam na temata. Jas imam mnooogu obilen ciklus, prvite 3-4 dena trosham po edno paketce na den od po 10 ili eden paket vir na den, i da, imam alarm i navecer na 3 casa i stanuvam da se proveram bidejki navistina e strashno ako ne go storam toa nautro se budam kako scenata na kum so konjot so beshe :) megju drugoto ciklusot mi trae 8-10 dena, od 4 ili 5 den do kraj koristam edno duplo pakovanje night ili dve od onie za trudnici vir. Sum se proverila i na ginekolog, piev apcinja i hormoni no ne se sredi. Rodiv dva pati i ushte mi e takov ciklusot i tolku obilen. Taka da muabetot mi e deka mozno e da trosat tolku 3 zeni. Ako koristat i tamponi i dnevni i volku uloski da mozno e

На FridaodaMk, Iv531 и -црноока- им се допаѓа ова.
  4. Munchmallow20

Munchmallow20 Форумски идол

Се зачлени на:
    12 декември 2021
    Пораки:
    5.436
    Допаѓања:
    20.827
    Ај научете разлика меѓу менструација и циклус па елате пак

На Lavender4, dea.18, Jane Doe. и 4 други им се допаѓа ова.
  5. Noranora

Noranora Истакнат член

Се зачлени на:
    3 април 2021
    Пораки:
    2.376
    Допаѓања:
    4.058
    Никој не рече дека не може, ама дека мора да се стриктно тоа не мора, ете скапо и е нека смени др влошки, не ДАЈ боже да не може да си ги дозволи нема да купи никакви пошто само always постојат? Вир колкави се па уште две ако стаиш од гаќи искачаат
    Тоа беше целата поенгс

6. Luciferka

Luciferka Истакнат член

Се зачлени на:
    18 август 2020
    Пораки:
    1.202
    Допаѓања:
    1.741
    Таа не знае што и одговара да носи другите ќе и солат памет ?

На unforgettable.u и -црноока- им се допаѓа ова.
  7. Agness

Agness Истакнат член

Се зачлени на:
    3 февруари 2022
    Пораки:
    118
    Допаѓања:
    193
    Ја разбирам фрустрацијата на членките на кои им се скапи влошките или пак тие што мораат само одреден бренд да користат заради должината или капките, ги разбирам и тие што имаат некаква си мака па секојдневно носат влошка. Сочувствувам и разбирам.

Се согласувам и дека треба да се сите влошки поефтини и лесно достапни за сите. И за тие што не можат да си дозволат ниту едно пакетче месечно и за тие што купуваат по 3 4 пакетчиња за индивидуален корисник. Или да има доволно избор на скапи и ефтини, за секој џеб.

Но, да бидеме реални, ако на една девојка и требаат секој месец по 6 пакетчиња од сите видови на влошки, тоа е изолиран случај и не треба цената на сите производи да се базира на тој случај.

Дали е фер? Можеби не.
    И паста за заби е потреба, некој ќе помине со најобична од 80 денари 3 месеци, а некој треба да четка по 3 пати на ден со специјална скапа паста за заби. Па дали сите пасти треба да се ефтини поради тој изолиран случај? Сметам дека не.

Доволно е само да има и ефтини производи кои ќе може секој да си ги дозволи. Идеално би било најдобриот производ да е најефтин ама не е така.

Ова е само мое мислење, се надевам нема да се налутите. :)

На FridaodaMk, bertold, christinnn и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  8. Noranora

Noranora Истакнат член

Се зачлени на:
    3 април 2021
    Пораки:
    2.376
    Допаѓања:
    4.058
    Па она рипна да збори како се скапи не другите.
    Јас ако кажам за нешто дека е скапо значи не можам да си го дозволам. Логиката ми е мене таа. Кај тебе ако е друга ондак ок.

На Feminka22 му/ѝ се допаѓа ова.
  9. olly14

olly14 Истакнат член

Се зачлени на:
    19 јуни 2010
    Пораки:
    393
    Допаѓања:
    540
    I koja e poentata sega da go iskomentiras ova, koga site ja razbraa poentata na postotot ??
    Navrediv jas nekogo za da potenciras deka sum nedoobrazovana ili neinformirana ???
    Nemase potreba isrkeno, nisto loso ne kazav za nikogo

На -црноока- му/ѝ се допаѓа ова.
  10. Luciferka

Luciferka Истакнат член

Се зачлени на:
    18 август 2020
    Пораки:
    1.202
    Допаѓања:
    1.741
    Она кажа дека се скапи, не побара мислење некој да и каже колку и се потребни и од која причина, тоа она си знае не вие.

На WildMk, L.i.n.a.a и -црноока- им се допаѓа ова.
  11. olly14

olly14 Истакнат член

Се зачлени на:
    19 јуни 2010
    Пораки:
    393
    Допаѓања:
    540
    Nora potpolno te razbiram shto sakas da kazesh, voopsto ne ja komentirav cenata jas. Nekoj imase spomnato deka ne e mozno tolku da krvaris ili deka bilo bolest. Sakav da kazam deka e mozno, jas sum takov slucaj a ne sum bolna, proverena sum, se e ispitano, eve 18g e vekje taka.

На WildMk и Luciferka им се допаѓа ова.
  12. Noranora

Noranora Истакнат член

Се зачлени на:
    3 април 2021
    Пораки:
    2.376
    Допаѓања:
    4.058
    Мене ми е се тоа разберливо, не ми е разберливо на совет да промени ако и се, скапи да ми враќа што ме напаѓаш и ред др работи.

На olly14 и Alexandrite им се допаѓа ова.
  13. GirlRose

GirlRose Форумски идол

Се зачлени на:
    16 јануари 2014
    Пораки:
    5.096
    Допаѓања:
    26.943
    Има секакви случаеви и исклучоци фала Богу. Но, во 20 жени дали една е со таква пообилна менструација. Затоа во вакви случаеви кога трошиш пример 4-5 дупли паковки за менструација е малку чудно и треба да се реагира. Барем да се испита, исто како што си испитала ти.

Инаку, секако треба да се намали и цената и ДДВ-то на продукти за хигиена, прескапи се за наш стандарт.

На Ugly Duckling, buba4e89, L.i.n.a.a и 3 други им се допаѓа ова.
  14. Bridget

Bridget Форумски идол

Се зачлени на:
    29 декември 2013
    Пораки:
    9.689
    Допаѓања:
    134.910
    БоУжее... И се напнавте на жената мислиш фамилијарно 2000 даваат за сунѓерчиња за садови пошто се од Луи Витон. Јас користам само олвејс пошто други не ми држат ни саат време првите два дена пост ковид, и не, нема подобри а поевтини, сите сум ги пробала. И преместете ја дискусијава во друга тема, ептен безвезе ми е тука да зборам за циклус, ко на сред митинг се осеќам.
    Толку е, секојдневни ако користиш, јака менструација ако имаш, 500 ден ко ништо. 3 жени дома, не е мала сума.
    Ако не можат да си дозволат секако дека ќе се снаоѓаат некако, поентата е да не мора да се снаоѓаш и да броиш во новчаник дали имаш доволно за нешто што мора да го користиш секој месец пошто си жена. Не е пудра па купи си поевтина или бб крема. Не е чанта па купи од пазар не мора марка. Без осет сте.

На andromedae, VDT2906, _beautyy_ и 19 други им се допаѓа ова.
  15. NoirSerpentine

NoirSerpentine Истакнат член

Се зачлени на:
    6 јуни 2021
    Пораки:
    1.002
    Допаѓања:
    2.318
    На напишана поплака дека се скапи хигиенските влошки, дека има обилен циклус и дека сите имаат различни навики, ја нападнаа со пресметки, со мешање, со праќање на доктори, со недолични коментари.
    Женски форум, 2023
    Жена на жена е.....

На VDT2906, _beautyy_, Маја Т и 16 други им се допаѓа ова.
  16. RainBow

RainBow Глобален модератор Член на тимот

Се зачлени на:
    3 декември 2009
    Пораки:
    22.103
    Допаѓања:
    66.990
    Мислењата од СДК во врска со влошките се преместени овде бидејќи веќе нешто слично е дискутирано во ова тема.
    Ве молам без навреди.

17. ZAHRA

ZAHRA Популарен член

Се зачлени на:
    25 октомври 2016
    Пораки:
    1.624
    Допаѓања:
    16.918
    Имаш и на Виолета ноќни долги се и не пропуштаат, има и на Џеса од Дм исто се добри но кај тебе нема Дм, има и во Зегин на Слипи ноќни убави се имаат и црни влошки баш земав да пробам и на акција беа. Screenshot_20230404-015027_Instagram.jpg

18. -црноока-

-црноока- Истакнат член

Се зачлени на:
    25 јули 2022
    Пораки:
    556
    Допаѓања:
    3.329
    Зошто читаш селективно? Уште на почеток кажав сите испитувања направени, резултатите се уредни.

Полесно е да се исмеете и вреѓате на туѓа мака? Имам пари, но ете влошките ми се скапи. Евтините не ми вршат работа, затоа што не се квалитетни. Што ќе ми е влошка што ќе пропушти од дома до работата?

"Ама ти сакаш скапо а сакаш без пари е то тако не иде" де бреее, каде пишав без пари? :) кажав дека се скапи, а не дека сакам без пари. Кажаа дека ќе се намали цената, намалување не значи и без пари.

19. GirlRose

GirlRose Форумски идол

Се зачлени на:
    16 јануари 2014
    Пораки:
    5.096
    Допаѓања:
    26.943
    Девојче, кај те исмеав и извреѓав? Цитирај и тоа како што си цитирала ова. Првично твојот пост беше во СДК каде е тешко прегледно. Малку треба да ја смириш топката пред да пишуваш во други теми како имало членки спремни за карање цело време. Примени го и ти тоа :)

20. forumce

forumce Форумски идол

Се зачлени на:
    22 февруари 2017
    Пораки:
    8.625
    Допаѓања:
    39.755
    Има едни на виолета, ептен се долги и впиваат. Пробај ги

На GirlRose и Ugly Duckling им се допаѓа ова.